Speltips: Luminosity - Splyce

Nexus lyckades aldrig riktigt ta kontroll över matchen igår för att säkra en vinst över Enyoy. Det märktes tydligt att Enyoy faktiskt dök upp för att spela vilket gjorde att Nexus mer eller mindre fick panik. Nexus hade chans att vinna med rätt klara siffror men gång på gång slarvade man bort rundor och tillslut tog det stopp när man förlorade med 16-13. Hade det varit åt andra hållet så hade vi firat, men denna gången blev det inte så.

Något jag alltid gillat är ESL Pro League i NA. Finns inte mycket bättre eller roligare att titta på. Dels, för att lagen är så ojämna och dels för att alla lagen spelar rätt attraktivt, om än sjukt slarvigt, beroende på vem som spelar. Just idag möter Luminosity - Splyce, ett Splyce som inte hör hemma i ESL Pro League överhuvudtaget. Detta är en match Luminosity ska ta full pott i och frågan är om de tillåter sig själv att göra det. Klart är, att Train, vilket är första kartan, ska gå deras väg alla dagar i veckan.

Splyce har rätt okej spelare men det är inte spelare som ska spela tillsammans i ett lag. Det är snarare fyra ignoranta besserwissers som sitter tillsammans och försöker få ihop kemi av något slag. Än så länge, har det inte gått någonvart. Laget sitter på 12 spelade matcher med 9 förluster. De har 2 ordinarie vinster och 1 övertidsvinst. Inte mycket att skryta om. Det är alltid trubbel i ett lag som Splyce då de tycker de är bättre än vad dom är och går ut och spelar precis som ingenting hade hänt. Det är farligt tänk, det är ignorant och det är rentav dåligt.

Det ser inte ut som att man tränar speciellt mycket heller, varken på misstag eller på nya saker för laget. Märks på deras sätt att spela, deras val av kartor och deras oerhört usla inställning. För det är ju så att laget egentligen har en kapacitet att vara lite bättre än vad dom faktiskt är, de vill mer eller mindre bara inte. Att träning i NA alltid varit ifrågasatt gör det nog inte mycket bättre för detta Splyce heller som med en del sannolikhet sitter och tränar mot mindre bra lag för att de bättre lagen inte får någon vinning i att möta dom.

Med kartvalet idag har man skjutit sig i foten. Detta Splyce envisas med att spela Train, en karta man kunde spela förut, men som man inte kan spela längre. Det finns ingen strategi, inget fokus, ingen gameplan, ingenting. Det är dött bara, från start till mål. Syns rätt hårt på deras förluster på kartan också. Förlorar man mot Ghost som är sämre än Splyce så måste man tänka om. Bättre blir det inte när deras tredje bästa karta är Train men man har en vinstprocent33%. Det säger väl allt kanske.

Splyce är ett lag med potential men som inte ser ut att ha varken vilja eller lust att spela för att vinna. De kör bara av säsongen, får sin lön och går vidare ungefär. Sorgligt men sant.

Luminosity är ett lag jag alltid gillat. Länge rankat dom som det tredje bästa laget med Brasilianska spelare, efter SK och ex-Immortals. De är också ett lag som är oerhört dedikerade, precis som brassar överlag är i denna sport. De ger ofta allt, ibland för mycket, och spelar en väldigt attraktiv CS. Skyltar ofta med fina vinster över bra lag och skapar en härlig match att kolla på ännu oftare.

Tycker helt ärligt man blivit bättre sedan chelo och Nekiz joinade laget och det syns rätt tydligt på hur laget spelar. Man har bra kemi, bra struktur, bra strategier och man kommer ofta förberedda på spel mot alla lag man möter. Det är något brassar är kända för. De lägger liksom ner tiden på att bli bättre och har alltid mentaliteten att vilja bli bättre oavsett om de förlorar 200 matcher efter vartannat.

Train är en karta Luminosity är bra på. Det är fakta. Deras statistik på kartan säger lite annat den senaste tiden. Kan inte riktigt svara på varför det är så, men det kan finnas olika orsaker. De är faktiskt är ett bra Train lag, det är ingen lögn, ibland går inte resultaten med en. Det som är positivt är att man vann sin senaste match på kartan, denna gång mot Rogue med 16-10 vilket är fint då det är en karta man ska ha övertag på mot de flesta lagen.

Mot ett oerhört uselt och ointresserat Splyce ska det inte gå sämre till. Jag tror Luminosity också lärt sig sin läxa av att inte förlora mot de sämre lagen då det är där man plockar poängen, något de gjorde mot gamla Winterfox med sin aussie-lina, där man förlorade en karta och sedan missade slutspel pga den förlusten. I år, tror jag de tänker annorlunda. De måste vinna mot Splyce för sin egen skull och att starta matchen på sin egen karta kan nog inte bli mycket bättre.

Till sist så ser de faktiskt rätt förberedda ut på ESL Pro League. Ligger på 12 matcher även dom med en andraplats och har just nu 7 vinster, 4 förluster och 1 övertidsförlust. Inte så dåligt. Man ligger i toppen och något de vet om i en liga som ESL Pro League så är det att där stannar man inte länge om man inte ser till och vinner. Det går fort och snabbt i den ligan. Där är mycket matcher. Det gäller att plocka alla poäng man bara kan.

Just idag är en sådan match. 6 poäng på agendan mot ett uselt Splyce ska bara gå. Jag nöjer mig med att dom vinner första kartan som är Train med MAX 16-12 vilket ska vara skrattretande enkelt, egentligen.

Speltips: Luminosity -3,5 rundor Map 1 (Train)

Liga: ESL Pro League (NA)

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 1.80

Spelstopp: ONSDAG NATT 00:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.