Speltips: Enyoy - Nexus

WESG blev en rätt bra turnering. Space Soldiers och Fnatic stod för en väldigt intressant final där Fnatic stod för en galen comeback vid 14-7 till Space Soldiers och vann sedan Mirage med 16-14 vilket många inte trodde var möjligt. Mitt senaste inlägg på att Space Soldiers skulle plocka ner GODSENT gick således in också.

I väntan på bättre stunder och roligare möten så svänger jag in på ESEA MDL en stund och letar spel. Just ett sådant spel har jag hittat idag när svenska och avdankade laget Enyoy med talang i laget så det räcker och bli över, möter Nexus från rumänien med riktigt fin form. Just Enyoy är ett lag som bör kunna utmana bättre och nära nog dominera, men alla spelare i det laget är så himla usla både mentalt och individuellt nuförtiden att inte mycket räcker till.

Enyoy skulle ju vara det där laget som studsade tillbaka mot toppen med tanke på kraven de har på sig själva men också om man tittar på spelarna i laget. Med Pronax, Maikelele, Jayzar och pyth vill man ju tro att där ska finnas bra med power och stabilitet för att kunna lyckas komma någonstans. Återigen är det bevisat att det bara är snack och ingen verkstad för detta gänget.

Laget sitter just nu på sista plats i ESEA MDL och innehar fantastiska siffrorna 1-910 spelade matcher. Det är alltså EN vinst och NIO förluster på TIO matcher för detta laget. Egentligen ska detta laget vara tvärtom, minst sagt, med tanke på potentialen som finns där. Men det verkar inte vara så mycket för att spela tävlingsinriktat för dessa herrar som det verkar vara för att bara spela och ha kul, och förlora, vilket de verkar tycka är kul.

Det ser inte direkt attraktivt ut när laget spelar. Man bara gå ut och kör och bryr sig inte nämnvärt om hur det går. Det ser oorganiserat, oattraktivt och oroligt ut, hela tiden. Finns knappt någon vilja som de så fint pratat om att de har och de finns ingen motivation eller power att visa upp sig längre. Det är bara avdankat fyllelir som utspelar sig på matcherna och det är inte konstigt att dom blir överkörda.

Svårt att se hur dom ska kunna repa sig och gå vidare. De ser mer eller mindre både uppgivna och trötta ut och verkar inte längta efter något mer än att bara sluta spela denna säsongen och gå vidare med sina liv.

Nexus tycker jag ser ut som motsatsen. Detta laget kämpar på och ger mer eller mindre aldrig upp. Visst att de har sina ups-and-downs och att de inte alltid vinner och också innehar en del inkonsekvent spel som många andra lag, men de studsar alltid tillbaka och kör järnet.

Sitter just nu på en rätt fin form med fyra vinster på sina fem senaste matcher över rätt bra lag, i deras mått mätt. Man ligger ganska långt ner i ESEA MDL men har på senaste tiden börjat studsa tillbaka igen. Sitter på 4-610 spelade matcher och går idag in för att få sin femte vinst.

Nexus har ett attraktivt spel. De är ganska ivriga av sig och gillar snabbt spel, men de sitter på en del sköna taktiker som gör dom lite bättre än det genomsnittliga laget. Finns en ganska fin map pool och överlag har man bra kartor att luta sig mot. Spelar bra roll när man möter ett lag som Enyoy också som har en Pronax i laget som alltid får rankas som en mastermind.

Helt ärligt ska det inte kunna bli en bättre chans för detta laget. Idag möter dom ett avdankat svenskt supergäng där ingenting står rätt till och i en sådan match ska Nexus kunna gå ut och styra matchen i rätt riktning för dom själva. De är ett så pass bra lag att det kan vinna matcher de inte ska vinna på förhand och hade det varit normala tider så hade detta varit precis en sådan match. Jag tror fortfarande att de har respekten för spelarna de möter men jag tror samtidigt att de ser potentialen i denna matchen för deras egen vinning.

Detta är en match man ska vinna som det ser ut idag. Det ska inte behöva vara svårare än så. Håller dock insatsen nere, speciellt i dessa ligorna. Det brukar svänga en del här och Enyoy har fortfarande kapaciteten att trycka dit ett Nexus om de bara vill. Däremot ser de inte ut att vilja någonting mer än att gå på semester.

Speltips: Nexus -2.5 (Vinna 16-13 max eller övertid)

Liga: ESEA MDL Europe

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 1.72

Spelstopp: TISDAG 19:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.