Speltips: Alternate Attax - Windigo

Wololos blev en stor fail imorse. Av någon konstig anledning valde dom att banna Train, som är en map de är väldigt bra på, och lät Nuke ligga kvar i map poolen vilket gjorde att BIG plockade den kartan och vann väldigt enkelt. Bättre blev det inte heller när man förlorade sitt eget pick Overpass och gick således 0-2 i den matchen. Rätt surt, för där fanns definitivt möjlighet att faktiskt sno en poäng direkt i starten av gruppspelet.

Idag spelas det två intressanta matcher för idag börjar nämligen gruppspelet i GG:Origin där vinnaren får en spot på IEM Sydney som går av stapeln den i början på Maj. I denna turnering finns där en del bra lag med, egentligen mestadels bra lag, och det lär bli en å annan go fight att lägga ögonen på. Idag finns där faktiskt två, men jag siktar in mig på en väldigt speciell en då denna bara ska kunna gå vägen med tanke på vilka lag som står på banan.

Windigo är det ena laget. Detta Windigo med v1c7oR och bubble som tillsammans med SPELLAN, pNshr och SHiPZ har skapat ett lag som är en ordentligt utmanare mot alla lag därute. Det går helt enkelt fantastiskt bra för detta laget just nu, och egentligen på senare tid, då man har skrapat ihop oändligt med vinster och minimalt med förluster. Laget ser så himla bra ut. De viker sig inte under press, de blir inte mätta när de börjat vinna en del, hungern och viljan är ständigt på topp vilket även mentaliteten blir därav och man spelar en så himla strukturerad och helt enkelt härlig CSGO.

Kan vara lite svårt att sätta fingret på vad det är som har skapat denna harmoni och framgång hos spelarna och laget men det märks att framförallt tid och arbete har lagts ner något ordentligt och tillsammans har detta ingjutit någon form av glädjeyra hos spelarna. De ser fruktansvärt motiverade, intresserade och dedikerade ut att man inte riktigt vet vad som kan stoppa dom.

Just nu springer man över sina motstånd. Det är sällan motståndet plockar mer än 10 rundor mot detta laget oavsett karta, nästintill, vilket säger en hel del om både förberedelser och mentalitet men också styrka i detta lag. Man vinner mot lag som eXtatus, AGO, Superjymy, AVANGAR, Red reserve**, Virtus Pro och GODSENT för att nämna några, vilket alla är starka lag i grunden. Man spelar även bra mot bättre lag och starkare lag som exempelvis Space Soldiers. Det finns med andra ord väldigt mycket att hämta ifrån ett lag som Windigo** i denna form och det vore nästan tjänstefel att inte följa med på resan, för den tar knappast slut här.

Idag spelas så att säga en turnering för en plats på IEM Sydney. Windigo vet om detta och de vet att de måste se till och vinna direkt från start för att göra det så enkelt som möjligt att knipa förstaplatsen i gruppen för att ta sig vidare. De vill inte förlora denna matchen för att sedan möta NTC eller Codewise och ha en uppförsbacke utan de vill med garanti starta på topp och här har de sin absolut största möjlighet att göra så.

Motivationen är på topp, den individuella skicklighetsnivån är all time high och moralen i laget är på full patte. Det finns inte mycket som ska kunna stoppa detta Windigo just nu.

Alternate Attax är i grunden ett bra lag. Inga lögner. Dessvärre är det ett lag som är väldigt upp och ner och dessutom inte har de bästa spelarna för att vara ett upset-lag längre. Dessutom har man nu tappat tiziaN till BIG och samtidigt har man dansken HUNDEN i laget som är en av CSGO's sämsta spelare, individuellt. Han må vara en bra IGL eller en bra ledare men det är ofta laget förlorar både matcher och rundor pga denna killens urkassa individuella nivå.

Det blir inte lättare heller när laget vet om att de oftast spelar 4 mot 5 eftersom de har en så dålig femte spelare. Detta har visat sig emellanåt när laget spelar. De ser inte lika dedikerade och motiverade ut när de spelar, de tar dumma dueller, gör mycket misstag överlag och skjuter inte lika hårt längre. Ser ibland ut som ett tappat självförtroende vilket är rätt oroväckande.

Formen är inte heller alltför bra. Sitter på EN vinst på sina FEM senaste matcher mot några mediokra lag vilket säger en hel del om laget. Inte bättre blir det när man tittar tillbaka lite längre och ser hur mycket förluster som radats upp på senare tid. De är helt enkelt rätt inkonsekventa. De hittar liksom ingen struktur eller framgång för att kunna hålla skeppet i rullning en längre tid.

Det ser dessvärre inte så bra ut och det ska inte finnas så stor chans att detta Alternate Attax ska gå ut och plocka ner detta Windigo med storform i en så här viktig turnering. Jag kan inte riktigt se det dessvärre, vilket gör det ännu enklare för mig att gå på Windigo i denna matchen.

Gällande kartor så kommer Alternate Attax att banna Cache eller Inferno och Windigo kommer att plocka bort Nuke som är Attax bästa karta. Windigo spelar inte Nuke heller för den delen vilket gör det hela lite bättre. Tittar man på det såhär så ska inte Attax ha mycket att sätta till, Windigo ska vara för bra. De har en bättre map pool och de är det bättre laget, speciellt just nu.

Allt talar för Windigo och ändå får vi ett lite högre odds än vad man skulle kunna tro. Nästan lite underskattning.

Speltips: Windigo ML

Liga: GG Origin

Bolag: bet365

Units: 4/5

Odds: 1.57

Spelstopp: FREDAG 18:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt