Speltips: Fnatic - Gambit

Starseries börjar imorgon! Alltid trevligt med ytterligare ett LAN av kvalité. Mest spännande med detta eventet är knappast lagen utan snarare formatet. Vi har Swiss rounds precis som i Majorn men skillnaden här är att det spelas i BO3 istället för i BO1.

Detta kommer leda till grymt mycket CS framförallt men också en hel del spännande matcher där resultaten kanske inte går vägen för alla, som det var tänkt från början.

Favoriterna är ju givetvis ännu mer favoriserade redan nu från start, men jag tycker där finns bra chans för ett par skrällar längs vägen.

En sådan match är Gambit - Fnatic där jag inte tycker att Fnatic ska vara så himla favoriserade, om ens favoriter - och definitivt inte gjort sig förtjänta av det.

Fnatic är nämligen ett lag som både ger och tar, ibland för mycket. De får ofta en hype, eller kanske rättare sagt ger sig själva en hype, enbart för att fallera när det gäller. Givetvis är det nu enbart en start på ett gruppspel där det finns bra chanser att gå vidare, men redan här får dom en tuff motståndare.

Gambit är liksom inte ett dåligt lag. Av nån anledning gjorde man sig av med fitch alldeles nyligen och man har ersatt honom med seized vilket mer eller mindre alla, med all rätt, ifrågasätter. Det många nog inte tänker på är hur pass bra mycket erfarenhet och rutin som seized har.

Hans individuella form kanske inte är den skarpaste i nuläget, eller har varit den senaste tiden, men hans sätt att hjälpa detta laget både mentalt och taktiskt är ganska ovärderligt. Detta laget kommer med garanti att ha nytta utav honom. De lär se lite mer taktiska, lite mer strukturerade, lite mer samspelta ut.

Båda lagen har en ganska fin form när dom kommer in till denna turneringen. Mest noterbar är väl Fnatic som dyker upp med fyra raka vinster, över två matcher, mot både NiP och G2. Det är bra vinster, speciellt om man tänker på att de förlorade fyra raka innan det.

Harmonin är nog på en bra nivå i det laget, men det som fortfarande spökar är deras slarvande. Där är för många spelare i laget som fortsätter att göra dumma beslut och förlora avgörande rundor. Inte bättre blir det heller när deras IGL, GoldeN, inte alls levererar på den nivån som det behövs för att vara ett topplag.

Gambit i sin tur har en okej form som tidigare nämnt. Visst, de spelar inte ESL Pro League som svensklaget gör, och således är ju egentligen allt deras motstånd i den sämre ligan avsevärt sämre, men man måste förstå att Gambit absolut inte är ett lag som är kända för att prestera online.

Gambit trivs på LAN, speciellt på hemmaplan, som detta nära nog är. Detta laget är ett lag som hör hemma på event, framför publik, med motståndarna på samma fysiska plats, där alla förutsättningar är lika. Precis där, trivs Gambit.

Blir rätt förvånad om Gambit förlorar denna matchen. De är ett bättre lag i grunden med betydligt mer struktur och finess än detta svensklag. De har bra med kemi och bra med erfarenhet på sina spelare för att tackla detta mediokra och unga Fnatic.

Att vi får nära tre gånger degen på att de inträffar är ganska förvånande det också. Ett ganska fint överodds, och det är egentligen bara att tacka och ta emot.

Speltips: Gambit ML

Liga: Starseries

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 2.73

Tid: LÖRDAG 12:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt