Speltips: Fnatic - FaZe

Lagen för årets Major är avklarade och det blev en del skrällar gällande lagen som faktiskt tog sig vidare från kvalet. Största skrällen måste vara Quantum Bellator Fire men en skräll är även Liquid som verkligen bevisade att de ville ha den här platsen även fast vägen dit var riktigt svår. Besvikelsen i sammanhanget är både FlipSid3 och EnVyUS som båda stod för en horribel insats men även AVANGAR som hade all chans i världen att plocka platsen men förlorade mot både Quantum Bellator Fire och Liquid när det gällde som mest. Mycket erfarenhet har laget fått, men när det väl gällde så var det precis det som saknades.

Grupperna är klara, lagen är redo och eventet kan börja på riktigt nu. De första 8 matcherna är avslöjade och vi hittar ett par riktigt härliga matcher redan i första rundan. Tänker speciellt på SK - Space Soldiers som lär bli sjukt intressant nu när Felps lirar istället för boltz men också för att se hur Space Soldiers spelar mot världens bästa lag i nuläget. Finns även fina matcher som NaVi - Gambit där Zeus nu möter sitt gamla lag, kommer bli galet.

Men den matchen som fångat min uppmärksamhet just nu är faktiskt ingen av dessa två, utan det är matchen mellan Fnatic - FaZe. En match, jag tror kommer gå åt ett helt annat håll än vad marknaden tror.

Det är ju såhär med FaZe att de inte riktigt presterar till deras fulla potential förens det verkligen börjar gälla. Detta brukar inträffa ju närmare slutspelet man kommer och även inne i slutspelet. Förra året, när linan var väldigt ny och man kom till majorn med sitt nya kalas, så gick det helt åt fel håll. Man åkte ur gruppen, 0-3 och fick kvala in sig till nästa Major, vilket de nu precis gjort. Detta är givetvis något de vet och definitivt något som de har i tankarna och som absolut inte får hända. En liten onödig press på sig själva, på ett redan pressat lag sett i allmänhetens ögon, som kan ställa till det för dom. Det bästa för detta laget vore om de bara gick rakt ut och vann 3-0 för att sedan sitta säkert tills nästa Major men även sitta säkert i slutspelet. Pressen hade garanterat släppt då.

Man klarade sig ut ur detta kvalet dock, i ett par matcher som inte såg överdrivet bra ut sett till laget dom mötte. Den starkaste prestationen kom väl egentligen mot NaViTrain där man fullständigt förstörde NaVi och vann med 16-4. Annars såg det inte speciellt vackert ut. Man inledde, som alltid känns det som, mot Liquid och vann med nöd och näppe med 16-4. Detta är alltså ett Liquid som återigen spelade med sin coach och samtidigt ett lag som INTE är av samma kaliber som FaZe är. Fel map, fel inställning och fel spelstil kostade dom nästan segern. Därefter åkte man ut med samma inställning mot Vega Squadron, ett lag som är ökänt för sina upsets, och fick istället smisk så det stod härliga till, på en av FaZe's bästa kartor Inferno med hela 16-6. Man kavlade dock upp armarna och fortsatte sedan på vinnarspåret och plockade ner Quantum Bellator Fire med 16-6 och sedan som tidigare nämnt, NaVi, med 16-4.

Nu är dom ju egentligen här igen. I en ny round-up, i ett ny BO1 format, i en ny BO1 turnering, där det gäller att ta sig vidare direkt för att undvika onödig press, dålig mentalitet och liknande kontroverser. Ett format, som FaZe, precis som SK, inte är alltför glada i. De är två lag som startar segt och sedermera stiger i rang och vinner turneringar. Det är dock inget som är speciellt bra och är något som måste jobbas på. Det är risk för upsets direkt från början och FaZe vet om detta, vilket lägger ännu mer press på dom.

Fokuset kommer ligga på att ta sig vidare med 3-0 direkt, vilket ett lag av denna kaliber ska göra. Möjligheten att göra detta är definitivt hög, men det största problemet detta laget har är dom själva. De underskattar sina motståndare alldeles för mycket, de är alldeles för kaxiga och de har alldeles för mycket storhetsvansinne så att de inte ser misstagen dom själva gör förens det blir försent. När man dessutom möter Fnatic, som är ett lag som FaZe inte direkt gillar att möta, blir det inte enklare.

Mycket är bra i detta laget, men det största problemet är som sagt deras mentalitet. De tycker helt enkelt att de är för bra, att de borde få vara i slutspelet redan från början och att de borde få sitta och rulla tummarna istället för att spela. Det funkar inte på denna nivån och de vet egentligen om det själva men verkar inte kunna sudda bort det. Har dom inte kommit underfund med detta problem tills denna matchen är igång så ser det inte alltför ljust ut.

Fnatic i sin tur är nog ganska mycket på hugget. Man har haft ett ganska okej år förra året med lite byten hit och dit. Har kommit igång med sina nya lina nu med GoldeN och Lekr0 och ser faktiskt ut att kunna utmana om lite saker. Man är inget topplag, det är inte det gamla Fnatic som vann turneringar som vi ser, men det är absolut ett Fnatic som har något att säga till om. Man har gått och blivit ett lite underdog lag vill man nästan säga. För Fnatic är ju precis ett sånt lag just nu. De vinner inte turneringar, men de skapar en del skrällar i turneringarna dom spelar i. Speciellt när det är BO1's som står på bordet.

Pressen på, och i detta laget, är avsevärt lägre än vad den är hos FaZe vilket bidrar med lite mer hamorni och förståelse. Laget i sig har ett mål, som givetvis är att vinna turneringen, men de är mer än nöjda med att nå slutspelet och på det sättet få en direkt invite till nästa event. Pressen med andra ord, är inte lika stor. De har ett mål och de har en uppgift och de vet att de klarar den, men de blir inte överdrivet förvånade om det inte går vägen.

Det bästa med detta laget är dock att inställningen hos dessa grabbar är skrämmande bra. De är så otroligt taggade, så otroligt motiverade och så otroligt inställda på att köra järnet och visa världen vad dom faktiskt kan. De är inte rädda för fem öre med andra ord. Det passar utmärkt mot ett motstånd som FaZe. Fnatic vet om att de kan slå FaZe, de har gjort det förut och kan absolut göra det igen. De vet också om att FaZe kommer underskatta dom, att FaZe inte kommer ha lika mycket info på Fnatic som Fnatic har på FaZe och de vet om att FaZe kommer börja göra misstag och få flashbacks så fort de börjar gå dåligt för dom. Fnatic kommer att abusa detta FaZe utan tvekan.

Faktumet är att att de möts på 15 kartor sammanlagt och FaZe har vunnit 9 av dom. Det skriker egentligen inte superlag med dom statsen mot ett Fnatic som är allt annat än vad dom var förut. Det skriker heller inte självförtroende. Däremot vet och ser Fnatic absolut en möjlighet till en skräll här, men som i dina ögon inte är något ovanligt.

Plockade detta spelet väldigt tidigt och oddset i sig har stigit lite också vilket i sig inte är speciellt ovanligt. Var först inne på handikapp på Fnatic, men linorna var inte ute vid tillfället. Att plocka Fnatic +5.5 exempelvis är ingen dålig idé, likaså tycker jag även att ett överspel kan vara på sin plats. Vill dock återigen påpeka att Fnatic är ett lag som kan skrälla till det, och brukar göra det, och till 3 gånger salsan känns det mer än rätt att hänga med på resan.

Chansen är större än så i en BO1 som detta är.

Speltips: Fnatic ML

Liga: ELEAGUE Major

Bolag: Pinnacle

Odds: 3.02

Units: 2/5

Spelstopp: FREDAG NATT 00:45






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.