Speltips: Misfits - AVANGAR

Vilken prestation FlipSid3 har stått för i denna Major. Tre raka förluster och nu är dom ute. Inget snack om saken, totala plattmatcher efter vartannat och med seized i laget har FlipSid3 ännu inte vunnit varken en karta eller en match. Intressant minst sagt. Tror fortfarande de kan bli bättre i längden men starten har varit allt annat än bra.

Likadant kan man säga om denna qualifier. Det har inte gått som förväntant och att faktiskt förvänta sig något när det är Major och framförallt Major Qualifier är ju egentligen hjärndött. Det är så mycket nerver, dåliga prestationer, otillräckliga taktiker och rentav dumma tankegångar hos många spelare och lag vilket gör att helt galna situationer uppstår. Med andra ord, skrällar. För mycket av dom. Åt fel håll. Men det är så det ska vara.

Just skrällar är något jag gillar, speciellt när jag inte tycker att det ska vara en skräll egentligen. Ta Vega Squadron mot Renegades som fanns i spelboken dag ett där Vega Squadron vann. Det var liksom inte en skräll att laget faktiskt vann, även fast oddset påpekade det. Vega var det bättre laget och kunde haft ännu större siffror än 16-14 i sin vinst mot Renegades.

Samma historia siktar jag på idag. Jag tycker inte att AVANGAR ska underskattas så mycket som de gör mot MisfitsAVANGAR har precis allt att spela för. De har återigen inga förväntningar på sig varken som individer, lag eller som organisation. De har tagit en omöjlig plats i en omöjlig turnering enbart pga deras unika prestation och det är något som de har byggt på och tagit med sig in i denna turnering.

Att de ligger 1-2 i turneringen är väl inte hela världen, man ska inte förvänta sig för mycket av dom. Man började med en bra prestation mot Mousesports men föll 16-12 i en rätt tight match. Detta följdes upp med en 16-9 förlust mot Space Soldiers i en också rätt tight match, eller egentligen en match som kunde gått åt båda hållen emellanåt. Till sist, fick man FlipSid3 som nog var en dröm för detta lag och fick äntligen förlänga livet ytterligare en dag i denna Major Qualifier då man vann med 16-7 och samtidigt slog ut detta nedbrutna lag.

Vad man kan utvinna ur allt detta är en del. Men det som återkommer hela tiden är bristen på erfarenhet av offline event. Förstå mig rätt, de ser inte speciellt rädda ut eller nerviga. De har bara inte den kunskapen och erfarenheten att prestera på LAN på ett konsekvent sett. De har också mött riktigt bra lag vilket även där inte är en fördel. För AVANGAR spelar faktiskt bra, de spelar rätt konsekvent och de spelar attraktivt. De går bara lite för långt lite för ofta, vågar lite för mycket och mot bra lag så blir man oftast straffad om man inte vet hur man ska hantera det.

Men helt ärligt så spelar detta laget faktiskt väldigt bra, och framförallt intressant. De vågar, de försöker, de trixar runt och de kör så det ryker. De ger inte upp, de fortsätter bara framåt hela tiden. Detta är något som behövs för ett lag. De har en enorm vilja och en enorm lust att visa att de faktiskt kan. De vill tvätta bort stämpeln på att de är ett lag som fuskat sig hela vägen hit, de vill tvätta bort stämpeln att de enbart är ett lag som kan prestera online. Än så länge tycker jag dom bevisat det tillräckligt.

Sanna mina ord att de kommer göra allt och lite till idag för att förlänga även denna dag. De kommer göra lite mer än allt för att vinna denna match och de vet om att de kan ta ner Misfits. AVANGAR har faktiskt en bra för del här, om vi räknar bort skickligheten på både laget och spelarna. De har nämligen en fördel av att Misfits inte har speciellt bra koll på detta laget. Misfits har inte haft tid att studera AVANGAR något nämnvärt och de har heller inte spenderat tid på att studera dom inför detta eventet då de inte behövt göra det. Enkelt sagt kan detta straffa Misfits mer än vad man kan tänka sig.

Sett till kartor vill jag gärna att AVANGAR undviker Overpass. Just nu är Misfits 4/6OverpassLAN i sina senaste event med vinster över NiP, NRG, HellRaisers och FlipSid3. Det är inte dåliga motstånd oavsett vad man tycker. AVANGAR kan spela Overpass men om de använder hjärnan så tror jag att de kommer undvika att spela denna karta för att trycka dit Misfits på en mer komfortabel karta i deras favör.

Misfits tänker jag inte snacka skit om. De har återigen gjort en bra turnering, egentligen. Visst, man ligger under 1-2 och riskerar även dom, precis som AVANGAR, att åka ur turneringen. Men man har inte spelat så värst dåligt, speciellt inte om man tittar på hur de presterat gentemot hur de borde presterat. De är liksom inte bättre än såhär egentligen och det är ganska skönt att verkligheten hinner ikapp.

Att de vann mot FlipSid3 får man ge dom credd för. Visst, FlipSid3 spelade allt annat än bra, men Misfits spelade strukturerat och fokuserat hela matchen igenom även vid stor ledning. Man malde på, slutade inte och vann tillslut med 16-4. Efter det, kom verkligheten ikapp. Man mötte ett, inte så himla bra, G2Cobblestone, vilket är en karta jag inte förstår hur Misfits kan gå med på med tanke på G2's historia, och förlorade solklart med 16-5. Det fanns liksom inget att hämta därifrån. Man var riktigt dåliga, med all rätt, då man inte är bättre. Efter det mötte man Space SoldiersTrain där man egentligen kunde vunnit men inte tog tillvara på sina chanser tillräckligt och tillslut föll med 16-13 i en match som faktiskt inte borde gått så långt. Space Soldiers såg rätt svajiga ut och tappade väldigt många viktiga rundor, framförallt på CT-sidan.

Misfits har fått en liten reality check egentligen. Man är inte ett bättre lag än såhär. De är ett bra lag, men när man möter lag från EU tenderar man ha problem. De är ett lag som skapar upsets, som vinner lite BO1's och trollar fram lite sköna prestationer ibland, men mer än så är detta lag inte. De har inte kapaciteten eller skickligheten att vara ett bättre lag. De är alldeles för mycket frågetecken i laget på både spelare och förståelse för varandra. Det skapas för mycket misstag, för mycket svåra situationer och kommunikationen ser ibland helt galen ut.

Övertygad om att man är supertaggad och har gått in med fullt fokus att spöa skiten ur AVANGAR. Med all rätt, den inställningen ska man ha. Jag tror dock inte de räknat med hur bra AVANGAR faktiskt kan vara bara. Jag tror heller inte de tänkt på vem det är som de faktiskt möter. De vet om att de är bättre, och egentligen ska dom vara det, men nu när det är en BO1, en utslagningsmatch och där man spelar med kniven mot strupen, så är pressen garanterat högre på Misfits än på AVANGAR. Detta kan leda till väldigt mycket misstag, framförallt mer misstag för de mer pressade laget.

Speltips: AVANGAR ML

Liga: ELEAGUE Major

Bolag: Pinnacle

Odds: 2.52

Units: 2/5

Spelstopp: MÅNDAG 16:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.