Speltips: FlipSid3 - Misfits

Mitt i rushen av att leta, analysera och hitta spel att dela med sig av så insåg jag att det faktiskt finns ett till spel som jag ville få upp ögonen för. I detta fall mötet mellan FlipSid3 - Misfits. Det finns faktiskt en del som talar för att det inte alls blir som oddsen påstår att det ska bli, nämligen en vinst för Misfits. När man väl tar och studerar FlipSid3 lite närmare så inser man att detta är ett lag som oftast inte spelar som de borde, men när det väl är dags, levererar utan problem.

Det är nämligen en ganska väsentlig skillnad mellan dessa två lagen. Det ena är ett EU-lag och det andra är ett NA-lag. Visst, det lär knappast låta som någon stor skillnad, men tittar man närmare så finns där ett par aspekter som spelar en stor roll.

Skillnaden mellan EU och NA är faktiskt ganska stor. Nästintill enorm. Kvalitén på lagen från NA är avsevärt mycket sämre än kvalitén på lag från EU, om man bortser från exempelvis 100Thieves, SK, Cloud9 och Liquid. Möjligheten att hitta pracc, dvs träning, för dessa lagen i NA är svårt då utbudet av lag som håller liknande kvalité är väldigt låg. Därav, åker nästan alltid dessa lagen till EU när det vankas stor turnering - för att få så bra träning som möjligt. Misfits tillhör inte ett av dessa lag. De är sämre än alla dessa ovannämnda och de är ett lag som inte befunnit sig i EU och praccat utan snarare i NA där lagen är avsevärt sämre. Stort minus.

Där finns en stor skillnad sett till spelare också. Vi har spelare i EU som har en bättre förmåga att ta sig igenom svåra situationer och en helt annan spelförståelse generellt än vad NA spelare har. Detta, eftersom att motståndet framförallt, men också spelarna generellt i EU, är bättre. Man brukar jämföra en EU och en NA spelare ganska fint. En EU spelare kanske inte alltid är bäst individuellt, dvs aimar galet osv, men EU spelaren har en spelförståelse som gör han till en bättre spelare. En NA spelare har enbart aim och ingen hjärna.

Misfits är faktiskt ett bra lag. Eller ja, jag vill egentligen inte erkänna det då jag tycker de har oerhört mycket mer att bevisa innan man ens vill ranka dom som ett bra lag. De har dock en bra potential att bli ett bra lag. De har bra spelare, de har en otroligt vass ledare(seangares), de har faktiskt ett rätt intressant team play och de har två fransmän som gör mer än vad man tror för detta laget.

Det som drabbar dom ofta är bristen på erfarenhet och spel mot riktigt bra motstånd. Man har inte den erfarenheten och man faller därefter. Man brukar vara underdogs, med all rätt, men man brukar kunna skrälla till sig vinster. Man är farliga i BO1's men inte lika farliga i BO3's. Map poolen är bra även om den inte mäter sig mot EU-lag då deras map pool, alternativt samma kartor, är så mycket bättre prestationsmässigt än vad Misfits är.

Misfits är inget direkt topplag i NA och ska heller inte vara det. Laget har sin plats i ESL Pro League, man spelar ett par viktiga turneringar om året, man spelade en väldigt bra säsong senast, men mycket mer än så i grund och botten är det inte. Man lider fortfarande av oerhörda problem i sina executes. Vissa spelare presterar inte till fullt, speciellt på LAN när pressen dyker upp som värst. Slarvet i laget är helt enkelt enormt i vissa stunder, framförallt på LAN.

Just spelförståelse, eller hjärna som jag så fint kallar det, är något som en del spelare i detta laget inte har. Man har Sick som spåddes bli nästa NA-stjärna som istället knappt presterar längre. Han har mycket av det goda, men en sak han saknar är spelförståelse. Han gör ofta dumma misstag som kostar både hans eget liv och laget rundor. Shahzam har vuxit otroligt men har fortfarande problem att inte göra idiotiska spel titt som tätt. Ibland funkar det, men oftast går det åt andra hållet. Han är en bra spelare, no doubt, men han behöver utveckla sin spelförståelse för att kunna bli bättre. Sist men inte minst så har de ju seangares. Ingen dålig spelare om man ser till spelförståelse. Alltid kallats mastermind men spelar inte därefter. Visst, hans individuella nivå är inte högst, han är i laget för att styra dom framåt, han är den minst effektiva spelaren. Men problemet man ser i honom är att han inte spelar som han tänker. När han lever och är i tuffa situationer så är han inte lika effektiv som han är i början av rundan. Han är liksom smart, men samtidigt osmart.

Med all denna vetskap framme så förstår jag bara inte hur man kan vara favorit mot detta FlipSid3. Kanske är det för deras prestation de senaste tre månaderna, kanske är det för att FlipSid3 själva inte spelat officiellt på ett bra tag, kanske är det för att FlipSid3 inte presterar mer än när det väl gäller eller kanske är det något annat. Svårt att säga.

Om man ska titta på det rent logiskt så kan man se att det är en stor skillnad på dessa två lag. Vi har ett FlipSid3 som aldrig presterar speciellt bra under året då de endast verkar bry sig om två turneringar per år kallat Majors. Däremot så har detta laget en sanslös nivå när de väl presterar. De har en så himla grym erfarenhet på sina spelare att de blir livsfarliga att möta. Individuellt skickliga är dom också, kanske i likvärdig nivå med Misfits om man ska vara snäll, men FlipSid3's chans att vinna ligger inte i deras individuella nivå sett till aim, det ligger i deras spelförståelse som lag och som individer.

Just FlipSid3 är ett lag som älskar att vara underdogs. De har en ganska kaxig stil, en stil som visar att de inte bryr sig speciellt nämnvärt. De är också ett lag som tiltar sönder. De är väldigt inkonsekventa, dvs, de presterar knappast till fullo ofta. Det som däremot talar för dom är deras vilja att vinna, deras erfarenhet som individer och lag samt deras förmåga att anpassa sig och vända och vrida som lag tills de vunnit matchen. De gillar framförallt att ge precis allt i de största turneringarna, som denna. Det finns toppspelare i FlipSid3, absolut, problemet är bara att de inte brukar prestera. Men nu, när det väl är dags, så kommer det synas att de är förberedda.

FlipSid3 har fått möjligheten att ha ett riktigt slappt schema den senaste tiden då de varken spelar i ESL Pro League eller någon annan nämnvärd turnering, och inte gjort det på ett riktigt bra tag. Detta har gett dom tid att gå igenom laget, få tid till nya taktiker, introducerat Seized till laget lite, övat och korrigerat misstag och inte minst - tränat mot riktigt bra motstånd. För det är precis det sistnämnda som EU ger lagen som behöver det, riktigt bra motstånd.

Vi får inte glömma en viktig bit. Mycket av FlipSid3's success förra året låg i deras supertalang kallad electronic. Han var den enda som ville vinna och var den personen som gav mest för laget. Denna snubbe är numera i NaVi. Stort minus givetvis. Vad de fått in är dock egentligen lika bra, minus den individuella nivån. De har fått in seized från NaVi. Han kommer erbjuda allt från erfarenhet till sjuka plays. Han har hamnat rätt igen. Ett step ner i karriären men också ett steg tillbaka mot storheten. Nu har han tid att hitta sig själv och det kan nog bli ett annat FlipSid3 man får se i framtiden när han är med i laget.

Där finns mycket mer man kan skriva om FlipSid3 som bevisar hur pass bra, och dåliga, detta laget är egentligen. Man kan prata om deras IGL Blad3 som troligtvis är den mest underskattade ledaren inom CSGO. Han är oerhört bra, men får inte mycket gjort med sina spelare pga ovilja. Man kan prata om Worldedit som en gång sågs som en awper att lägga ögonen på. Slutade med att han vek sig för pressen och numera knappt presterar. Man kan prata om markeloff, guden från NaVi som vaktade den gröna bössan och ledde NaVi i storhetstider. Sitter numera fast i detta laget och presterar efter det.

Där finns liksom bra och dåligt i samma blandning. Man vet aldrig vilket FlipSid3 man faktiskt får se när man ser dom spela. En sak är klar dock. När de spelar årets viktigaste turnering, då kommer de prestera därefter.

Tittar man på kartor så spelar FlipSid3 inte Cache. Misfits i sin tur spelar inte Inferno speciellt ofta. Båda lagen har en vana att spela rätt många kartor och känner sig överlag rätt komfortabla på resterande kartor. En karta som sticker ut är Nuke, en karta båda lagen gillar väldigt mycket, historiskt sett. Tror dock det finns en chans att det kan bli Train eller Cobblestone också. Det känns inte helt omöjligt. Kollar man statistiskt så ska FlipSid3 inte ha en chans. Däremot är CS så himla mycket mer än bara statistik. Officiellt sett så har heller inte FlipSid3 skrapat ihop mer än 6 kartor med seized och där saknas en del info på vilka kartor de verkligen vill spela i längden.

Tycker FlipSid3 känns som ett bra spel i detta mötet. Hade nog vågat gå på dom även om de varit favoriter, men bara i ett visst mån. Nu, när de är underdogs, känns det ännu mer värt att plocka en slant på dom i vetskap av hur de faktiskt kan prestera. Allt handlar om ifall de gör det. Jag tror det.

Speltips: FlipSid3 ML

Liga: ELEAGUE Major

Bolag: Betway

Odds: 2.20

Units: 2/5

Spelstopp: FREDAG 19:45






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.