Speltips: Cloud9 - EnVyUS

Hoppas ni haft en fin start på det nya året och att alla era löften och drömmar går i uppfyllelse även denna gång! Det bästa med ett nytt år är att det ger en ny start och således nya möjligheter. Lägligt blir det att säga så när året starta på bästa möjliga sätt i CSGO när årets första Major - och även den största turneringen i hela spelet, går av stapeln i första månaden på året. Garanti på att många fans, lag, spelare och kritiker är oerhört taggade på kommande spektakel.

Som att det inte vore nog med att bara få en bra turnering på första året så får vi också rätt sköna matcher att hålla ögonen på lite extra. Det som är nytt i år är att qualifern nu är en del av själva turneringen. Det har bytts och flyttast och döpts om men i slutändan är det egentligen samma femma som alla andra turneringar. 16 lag ska tävla om 8 platser i den stora turneringen som börjar helgen den 19e Januari. Många lag man inte tänkt skulle finnas i en sådan turnering alls men ack så lika kul.

Två lag som definitivt hör hemma här och är två sköna lag att se spela mot varandra, och andra, på LAN är dessa två jag kommer skriva om härnäst. Cloud9 mot EnVyUS, ett av alla historiska och framtida möten som komma skall, kommer gå av stapeln nu igen.

I ärlighetens namn tycker jag inte alls att Cloud9 ska stå som favoriter. Kollar jag på båda lagen bara spontant så är det egentligen en riktigt 50-50 match, möjligtvis med en liten fördel åt något håll. Cloud9 innehar egentligen de bästa spelarna, utan att ljuga, men som lag är dom inte lika bra. De är ett lag fyllt med talanger och individuellt skickliga spelare som absolut kan vinna matcher på egen hand, och gör det allt som oftast, men när det väl gäller och krävs det bästa av spelarna så skiner dom inte lika mycket. Inte heller, när de möter motstånd som är minst lika bra som dom själva och inte bättre.

För EnVyUs är ju faktiskt det. Det är ett lag men en grym historia, med riktigt bra spelare och som spelar fantastiskt bra som ett lag, även om de också har sina dippar. De är inte samma contender som förut, det laget som vann turneringar, de laget som ingen kunde slå, men lite av den gnistan och viljan finns där titt som tätt i laget. Den syns bara inte alltför ofta, eller egentligen tillräckligt ofta. Där är lite för lite anamma, lite för lite hjärna och lite för lite hjärta hela året ut. Dessa viktiga egenskaper brukas synas när det gäller som mest men även där brukar dom vika sig också.

Klart är att båda dessa lagen har en riktigt bra potential att faktiskt bli något bra. Båda lagen behöver jobba mer som ett lag i tighta situationer, båda lagen behöver mer vinnarmentalitet överlag och båda lagen behöver bli av med det inkonsekventa spelet som de båda visar upp mer än tillräckligt. Det är något som skadar dom båda i längden och något som tar alldeles för mycket på psyket på spelarna och som smittar hela lagets prestation tillslut.

Ska man dock titta på detta utan att tänka för mycket så finns där ett lag som sticker ut av dessa två. Ett lag, som faktiskt är bättre om man kollar på alla punkter som kvalité, erfarenhet, rutin, skicklighet, motivation osv. Ett lag, som faktiskt har det där lilla extra och som faktiskt skiner när det krävs som mest, även om det inte alltid går vägen. Ett lag, som definitivt är ett lag som gillar att spela svåra BO1 matcher och oftast klarar sig därifrån. Ett lag, som ofta blir underskattat men ändå visar att dom är bättre och vinner.

Detta laget är faktiskt EnVyUS. Tittar man på head-to-head mellan dessa två lag kan man också se det rätt bra även om de inte spelat så många head-to-head som man kan, och vill, tro. Det finns en ganska tydlig markering vilket lag som är bättre när det behövs och det finns en tydlig markering mellan EU och NA lag generellt. Just EnVyUS är ett EU lag som inte får den credd de faktiskt förtjänar eller respekt eller acceptans även fast de ska ha det.

Matcherna mellan dessa lagen brukar svänga fram och tillbaka. Varje gång de möts så är det dock rätt solklart vem som faktiskt tar kommandot och leder laget till seger. Ett överspel hade egentligen varit lockande att trolla fram men jag tycker att oddset på EnVyUS är alldeles för högt gentemot vad det ska vara. De har alldeles för mycket att bevisa och alldeles för mycket som definitivt kan krossa ett sårbart Cloud9.

Tittar man på kartor så spelar EnVyUS inte Mirage och Cloud9 spelar inte Nuke så båda dessa kartor är borta. Tittar man på kartor som lagen spelar, och gillar att spela, så utmärker sig ett par få. Cobblestone, Cache och Train är kartor lagen gillar. Inferno flikar in emellanåt också. Train är en karta som EnVyUS borde undvika dock, om jag själv får bestämma. Man har ett bra spel där men Cloud9 har alldeles för mycket power på den banan. De är livsfarliga där.

Tycker EnVyUS ska stå upp bra när de möter ett aggressivt och individuellt skickligt Cloud9. Överlag är det också kartor som EnVyUS gillar att spela och faktiskt kan spela. Tittar man på senaste mötena på Cobblestone, som alltid varit en karta EnVyUS varit hypade på så ser man det rätt tydligt även där - man är dominant. De ska även kunna vara det på de andra kartorna. Där finns helt klart potential.

Speltips: EnVyUS ML

Liga: ELEAGUE Major

Bolag: bet365

Odds: 2.62

Units: 2/5

Spelstopp: FREDAG NATT 00:45






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.