Speltips: Nemiga - PRiDE

Det har varit lite tyst från mig denna veckan om vi snackar rekar skrivna här men det har enbart varit för att jag inte haft tiden att faktiskt få igenom en rek bra nog att publicera här i mitt egna tycke. Så, jag tänkte ändra på det idag eller iallafall göra mitt bästa.

Veckan som varit och veckan som gått har faktiskt gått väldigt bra. Många spel som gått in och det är ganska mycket plus i plånboken både denna månaden, hittils, och förra månaden. Senast reken var att SK skulle plocka ner ett oerhört starkt FaZe och således vinna ESL Pro League och det lyckades dom med också vilket känns väldigt skönt i efterhand.

Idag startar sista viktiga turneringen för detta året kallat ECS där finalerna spelas i Cancun, Mexiko där ett par bra lag är med och skall fighta om priset, bland annat FaZe, som jag, precis som många andra tror kommer vinna. Mitt fokus i denna reken ska dock inte ligga där. Jag ska faktiskt fortsätta plocka in deg från de lägre divisionerna i CSGO då jag tycker mig hittat en bra turnering med bra matcher som går dagligen.

Med det sagt...

Nemiga och PRiDE ska idag slåss i en winners match gällande avancemang från denna turneringen. Hela 24 lag som deltar och just nu är det gruppspel för de 16, i turneringens ögon, sämsta lagen som deltar. Detta gör att där finns fyra grupper med fyra lag i varje där varje lag spelar mellan 2-3 matcher i gruppen där plats 1-2 går vidare till avancemang.

Just i dessa två lags grupp så ligger båda dessa lag på plats 1-2 med 3p inspelade var. De har alltså vunnit sin respektive match och ska nu mötas och göra upp om vem som går vidare först i gruppen. Med andra ord, båda har allt att vinna och båda lagen vill vinna också. Sett till deras grupp så ska dessa två lagen avancera, då de är de två bättre lagen i gruppen där Epsilon och Quantum Bellator Fire finns med. Både Nemiga och PRiDE vet detta också.

Båda lagen har en bra form när de kommer in till denna matchen. Nemiga har tryckt på en del och visat att de kan tillhöra de lite bättre lagen inom detta tier med vinster över lag som Windigo och Epsilon samt bra resultat mot exempelvis PRiDE som de möter idag. Man spelar ganska bra, har en del kartor man kan lira på och har en del intressanta spelare men som lag är man väl inte bäst i världen direkt. Dock, tillräckligt bra för nivån man spelar på.

PRiDE i sin tur har också visat att de faktiskt är dominanta inom denna scenen och i det tier de är i just nu. De spelar attraktivt och har ett par kartor de är grymma på. Detta är samma PRiDE som faktiskt slog ut NiP i Minor QualifiernCache. Man har också en fin form. Mött lag som Nexus och AGO och torskat 1-2 i båda men man har också mött Quantum Bellator Fire och MANS NOT HOT och vunnit båda.

Det är egentligen inget snack om saken att PRiDE är det lite bättre laget här. Faktiskt. Man har bättre spelare, spelat ihop längre, bättre team work och bättre approach till spelet överlag. Man har också en individuell nivå som är rätt mycket högre överlag. Det som man dock inte har är en speciellt bra map pool. Man har problem med många kartor förutom Cache och Mirage egentligen, där Mirage är deras överlägset bästa karta. Train lyckas man på överlag men de senaste matcherna där har inte varit överdrivet bra egentligen, alldeles för mycket slarvande. Resterande kartor bör man inte skryta om. Cobblestone och Nuke, som båda varit bra kartor för dom förut, är inte alls det längre. Likaså Inferno och Overpass, de uppnår inte alls den nivån de kan spela på och resultaten visar sig ganska fint därefter. Mycket som behövs jobbas på och det gör att det är ett farligt lag att lita på för mycket, speciellt i en BO3.

Nemiga är ju knappast det sämsta laget men heller inte det bästa. Man har bra spelare och den individuella nivån är det bästa i laget där laget spel ihop inte är det bästa. Man försöker dock, väldigt mycket och ofta och det går lite därefter kan man tycka. Man spelar bra, men inte alltid tillräckligt bra. Laget i sig har dock en bättre map pool. Man gillar Overpass, Mirage, Nuke och Train egentligen men man är väl inte bäst på alla kartorna även om man kan spela dom. Man kan spela Inferno och Cobblestone också men de gör inte det för ofta. Cache kommer inte på tal. Overpass är en karta man trivts på den senaste tiden och en karta man bör picka mot PRiDE idag för att garantera en karta för sig själva.

Sist men inte minst får man väl inte glömma att dessa lag möts ett par gånger redan. Nemiga har två vinster och PRiDE tre vinster. Senast dom möttes i en BO3 så vann Nemiga en karta och det var på Overpass även om den var rätt tight (16-14). Denna gången bör de kunna göra det igen, speciellt när det nu ser ut lite som att MINISE inte ska spela, en av PRiDE's bättre spelare. Han var inte med igår pga personliga angelägenheter och kanske inte är med idag heller. Oklart för stunden. Kvittar dock i mina ögon om han faktiskt är med eller inte, men spelet i sig känns ju givetvis lite bättre om han inte är med då han är en spelare som kan göra mycket på egen hand.

Oavsett vem som spelar, så tycker jag att Nemiga har bra chans på en karta i detta mötet. Oddset för att de ska ta en karta är dock för lågt. Däremot lockar ett överspel då det ger dubbla degen tillbaka och för att chansen att det händer känns bättre än så. Nemiga kan störa PRiDE genom att vinna veto processen och det kan leda till att vi får se tre kartor idag.

Speltips: Över 2.5 kartor

Liga: LOOT.BET Cup 2

Bolag: Betsson

Units: 2/5

Odds: 2.05

Spelstopp: FREDAG 16:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.