Speltips: Drömfinalen är här

ESL Pro League är nära sitt slut nu. Vi har två lag kvar, två giganter som ska ut på slagfältet och erövra varandra. Kvar blir en vinnare. SK mot FaZe. Man kunde knappast fått det bättre.

De har båda haft en ganska intressant väg till finalen. Båda lagen stötte på en rätt intressant dag ett med väldigt oförutsägbara resultat, från mängdens ögon, men vände sedan på steken på dag två och gjorde precis som det var förväntat utav dom. Båda lagen slutade på plats ett och fick sedan varsin direktplats i semifinalen.

Jag tror att vinsten kommer gå till det laget som har bäst mentalitet och bäst sammanhållning. Det laget där kemin är starkast, där tilliten, viljan, skickligheten och hungern är som störst och bäst. Det handlar inte alltför mycket om aim, firepower, taktiska spel eller liknande i denna matchen. Här handlar det om de spelarna eller den spelaren som jämt och ständigt gör rätt för sig i varje situation.

FaZe stötte på Fnatic, ett Fnatic som gjort bra ifrån sig i denna turneringen men som inte kunde mäta sig med FaZe's styrkor när det väl gällde. FaZe spelade inte speciellt konstigt, speciellt sjukt eller speciellt taktiskt baserat utan det var snarare kemin som kickade igång samt att den individuella nivån var väldigt hög när det väl behövdes. Fnatic hade mer eller mindre ingen chans. De försökte så gott de kunde men i de heta stunderna så var FaZe för bra. Fin match och en fin form de tar med sig in i finalen.

SK fick det lite lättare. Man fick möta ett Misfits som imponerat väldigt mycket under denna turnering. Visst, man har fått Overpass som sitt pick på tre kartor också, men lagen man mött ska man egentligen inte ta. Tur för dom så var det en BO1 samt ett par motstånd som absolut inte brytt sig om att studera Misfits för fem öre och således kunde dom rulla hela vägen till en semifinal. Där tog det dock stopp. SK, som vanligt, dominerade hela matchen och lät aldrig Misfits komma nära. De fick också spela två av sina favoritkartor vid namn Cobblestone och Overpass som de givetvis dominerade fullt ut på. Det var aldrig någon snack om saken. SK gick från runda ett full fart framåt och stannade aldrig. Även dom, en fin form de tar med sig in i finalen.

Vad som utmärker sig bland dessa två giganter till lag är egentligen rätt mycket men ändå inte. Ärligt talat är båda dessa lagen fruktansvärt bra och fruktansvärt bra på sitt egna sätt. Vi har FaZe som har fem spelare i laget som alla kan vända rundor på egen hand. Det är ett väldigt individuellt baserat lag med mycket firepower och aim som gör sitt jobb mer eller mindre hela tiden. SK har definitivt inte mindre utav firepower och aim, men de har desto mer hjärna i sina spelare. De har också spelare som vågar att gå utanför boxen vid många tillfällen och gör både det bra och dåligt för sitt lag väldigt ofta.

Vad jag tycker gör SK lite bättre än FaZe är just att de är ett bättre lag i grunden. De är ett lag som växer i turneringar och bara blir bättre och bättre, det är ett lag med en gedigen erfarenhet och rutin från tävlingssammanhang, det är ett lag som har väldigt intressanta spelare som har en kemi man inte hittar någon annanstans. Just kemi är något som är väldigt viktigt bland lag. Har man det, så kommer man väldigt långt eftersom det är just den känslan som gör att spelarna emellan vet var man har varandra. Tilliten, skickligheten och pressen båda ökar och sänks vilket underlättar för varje spelare i laget.

Det SK har lite mer av är just kemi. Visst, man är ett nytt lag, eller inte nytt, man har tagit in boltz från Immortals som var med från starten utav detta SK men man är ändå lite "nytt" i den bemärkelsen.. Däremot har kemin i sig inte förändrats. FaZe i sin tur är ett lag med superstjärnor, ett lag som på pappret är bättre än alla lag men som i verkligheten inte är odödliga. Man har många nationaliteter och kommunikationen är ibland en bristvara i laget. Likaså kemin. Dessa spelare har inte spelat ihop alltför länge och när det väl kommer till tuffa motstånd och i stora tävlingssammanhang där man måste kunna lita på varandra så tenderar det ibland att bli en nackdel för dom. Visst, det går alltid att jobba på och det går alltid att förfina men de är inte riktigt där ännu.

Gällande map pool så kommer vi inte se Nuke eller Cobblestone. Varit permaban från båda dessa lagen väldigt länge. Visst, FaZe kan våga sig på att banna någon annan karta och låta Cobblestone vara med, men det vore väldigt dumt, speciellt i en sådan viktig final som denna är.

Hittils i turneringen har FaZe inte stött på deras svåraste motståndare, vilket är SK. De har rullat förbi de andra lagen. Det lär inte hända mot SK. Just nu finns där två lag i världen som är bäst och de är dessa två som möts. När denna matchen är slut finns det bara en. Det laget som har lite mer erfarenhet, lite störra map pool, lite mer skicklighet i det taktiska och framförallt, det laget, som har det där lilla extra idag, kommer att vinna.

Det finns bara ett lag på banan som har det just nu och det är SK.

Speltips: SK ML

Liga: ESL Pro League

Bolag: Pinnacle

Odds: 1.909

Units: 2/5

Tid: SÖNDAG 16:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.