Speltips: ESL Pro League Dag 2

Fnatic - FaZe var matchen jag rekade som inledning till detta event och vilken match det blev. Fnatic gick segrandes ur detta spektakel till match och vann med smått otroliga 19-15 på övertid vilket innebar att spelet på över 26.5 rundor satt mer än bekvämt!

Dag ett har sett väldigt intressant ut och överlag gått väldigt bra, nästan för bra. Många lag har faktiskt imponerat och framförallt är Luminosity ett av de lagen. Luminosity är faktiskt ett av de få lagen här som är så pass mycket underdogs men som ändå skulle kunna skrälla till sig en slutspelsplats eftersom deras högstanivå är så otroligt hög. De är ett väldigt strukturerat och aggressivt lag som gör allt och lite till för att vinna. Ibland för mycket, vilket leder till en förlust istället, ungefär som idag.

Det är ett mini-SK, faktiskt, fint kallat. De är aggressiva, snabbtänkta, gör ibland dumma plays men lyckas ändå vinna rundor och överlag spelar dom väldigt taktiskt och disciplinerat. Största problemet är bara att de inte har nog med rutin och erfarenhet, framförallt på LAN och mot bra motstånd, att komma långt eller klara av långa matcher. Speciellt matchen mot Hellraisers idag var en match man började fundera ordentligt på vad som skulle hända. Skulle de choka eller skulle de klara av det. De ledde med hela 12-3 i halvtid och lyckades ändå förlora andra halvan så resultatet blev 15-15. Hade det inte varit för yel och chelo sedan, i detta Luminosity, så hade dom inte vunnit den övertiden. Det såg allt annat än bra ut på CT-sidan, där de brukar vara som mest stabila, men de lyckades vinna med 25-23 i slutändan.

Lyckades också spela väldigt bra överlag mot Astralis och Fnatic men kunde inte förvalta vinsten. Återigen var det CT-sidan som är och var deras största problem. Normalt sett är dom väldigt duktiga just på CT-sidan men de känns helt enkelt inte tillräckligt erfarna och rutinerade för att kunna gå hela vägen på CT-sidan. Däremot är deras T-sida vass. De har oerhört många executes och de gör väldigt attraktiva plays både individuellt och som lag. Just chelo och YEL har visat sig vara fantastiska denna turnering och jag tror inte det slutar här. NEKIZ är också en spelare många borde akta sig för då denna spelaren är en fantastisk talang som man sällan skådat.

Laget i sig har en bra map pool också. Gillar Train, Cache och Nuke men Nuke lär de inte få spela dessvärre. Kan spela Inferno och Cobblestone också men de är inte lika heta där.

FaZe har inte spelat som man förväntat sig. Återigen. De slarvar för mycket, återigen. De är ett bra lag överlag, men de har inte riktigt hittat rätt och börjar sakta men säkert falla ner på jorden igen och börjar även inse att de inte är övermänskliga. Har inte alla de värsta taktikerna men det som detta laget vinner mycket på är just deras AIM. De har så fruktansvärt bra spelare i laget som gör det där lilla extra individuellt alldeles för ofta. Oftast, så funkar det också, men inte alltid.

Hade problem idag mot Fnatic och hade även problem mot Liquid, som dessutom har en coach som spelar för dom. De klarade knappt av att vinna mot Liquid och de förlorade mot Fnatic. Båda dessa resultaten är underkända även om de lyckades vinna en av kartorna. Det såg helt enkelt inte bra ut alls.

De har dock fått en ny livlina som sagt. Har tre matcher kvar imorgon, en av dom är mot Astralis vilket kommer bli den tuffaste. Något jag är säker på är att de kommer ut med ny energi och ny hunger imorgon men återigen en ny underskattning eftersom de nu möter ett riktigt skitlag i deras ögon. Detta är precis vad Luminosity faktiskt vill. De lär utnyttja det till fullo.

Sett till kartor så spelar dom inte Cobblestone även om de kan spela den. Vore dumt att chansa mot Luminosity här dock med tanke på att Luminosity faktiskt har en vana att spela kartan även om det inte är deras bästa. Train och Cache är två kartor FaZe kan spela och som de trivs på även om de hellre spelar Inferno eller Overpass. Överlag så tror jag inte kartan spelar alltför mycket roll då FaZe, kan och ska, vinna alla dagar i veckan mot detta Luminosity.

Hur mycket de faktiskt vinner med dock är en annan femma. Jag vill ändå tro att detta Luminosity, som redan idag visat att de kan slåss mot de bästa och göra det bra, även kan göra detsamma mot FaZe. Samma FaZe känns fortfarande som att de lever bland molnen och tycker dom är för bra för alla lag vilket även lär spegla deras mentalitet imorgon. Det kan egentligen kvitta om de leder med 10-0 då at any time given så kommer mentaliteten att de är bäst i världen kicka igång igen och göra det surt för dom.

Allt Luminosity behöver göra imorgon är att skapa rundor. Vi behöver 10 st för att de ska vinna och om vi har tur får dom två pistolrunder + två force/eco rundor därpå som de har bra chans att vinna vilket redan där ger oss 6 rundor om vi har bra med tur. Känns överlag som ett bra spel och jag tror faktiskt dom har bra chans att klara detta.

Speltips: Luminosity +6.5 rundor

Liga: ESL Pro League

Bolag: Betway

Odds: 1.80

Units: 2/5

Spelstopp: ONSDAG 13:15






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.