Speltips: Fnatic - FaZe

Vilken show av NaVi och som de tog hem Dreamhack Open Winter i Jönköping! Spelet hittade hem till 6x degen och det är rätt svårslaget att hitta en bättre känsla inom sportsbetting generellt. Specialspel är kul när det väl går bra!

December har börjat bra och bättre är tanken att det ska bli. Nästa event är ESL Pro League som denna gången hålls i Odense, Danmark och som kickar igång tisdagen den femte, vilket i skrivande stund är imorgon. En del lag är med och en jädrans massa matcher står på schemat. Kul ska det bli. Svårt att säga hur allt kommer gå men jag håller tummarna på att det ska gå och hitta på det ena och det andra.

Ett spel jag fastnat för är matchen mellan Fnatic - FaZe där vi har två riktigt aim-galna lag som ställer upp mot varandra. Vi har ett Fnatic med tre av sina ordinarie spelare kvar vid namn Flusha, JW och Krimz tillsammans med sina två senaste värvingar Lekr0 och GoldeN som ska ut och kriga mot, just nu, världens bästa lag kallat FaZe med sina två senaste värvningar kallade Olofmeister och GuardiaN. Detta lär bli ett hett möte minsann. De har mötts förut och det har gått huller om buller om man får vara ärlig. Det roligaste och mest spännande i matchen lär nog bli mötet mellan Olofmeister och sitt gamla lag vilket är just Fnatic, denna gången på LAN. Nu ska de mötas, öga mot öga och avgöra duell mot varandra. Tro mig när jag säger att det kommer bli laddat. Där finns både historia, minnen och spänningar mellan dessa spelare.

Just Fnatic tycker jag har klarat sig väldigt bra när Olofmeister försvann. Helt plötsligt har KrimZ**, Flusha och JW börjat prestera igen. Mer än vad de gjorde förut. Visst, JW har inte varit bra sen Valve ändrade AWP'n, men han har ändå börjat skina lite igen vill jag tycka. Flusha är den spelare som har varit mest konsekvent genom alla förändringar och är en spelare som är så himla viktig för detta Fnatic. Presterar inte han, presterar inte laget. Bäst utav allt är att han presterar väldigt ofta och speciellt på LAN. Sist men inte minst så har vi KrimZ**, en spelare som är ökänd för sin ankarposition där han stänger ner site efter site på egen hand. Sett vilse ut en lång tid men ser just nu mycket bättre ut och ser framförallt ut som han hittat tillbaka. Viktiga kuggar dessa tre.

Man ska inte glömma Lekr0 eller GoldeN för den delen även om de inte alls är i samma glans som deras andra kollegor. De gör ett bra jobb och de gör sitt jobb framförallt. GoldeN har visat sig vara en fin addering med tanke på att han togs upp från den egna akademin. Han har visat sitt rätta jag och har förtjänat sin plats. Samma gäller Lekr0. Han visar gång på gång att han är där för att stanna och att han kan slåss mot de bästa utan bekymmer. Mer rutin och erfarenhet behövs för de två men var någonstans får man det bäst om inte mot världens bästa lag?

FaZe är inte riktigt i samma form som de var från början. De har väl äntligen ramlat ner från molnen och sakta men säkert landat med båda fötterna på jorden igen. Fint ska det vara. Har nu inte vunnit en turnering sedan den 14 oktober då de vann ELEAGUE och alla trodde att detta lag var oslagbart. Visst, de har inte varit dåliga efteråt, med placeringar på både 2-6 plats, men det är ju inte direkt en placering som ett lag av denna kaliber ska ha. De är ju bäst, tycker dom och då ska de väl prestera där efter kan man tycka.

Bra är dom dock, utan tvekan. Oerhört attraktiva spelare. Spelar så himla aggressivt blandat med en härlig struktur. Största problemet är att de är så himla egoistiska dessa spelare, med all rätt, att de glömmer att spela tillsammans emellanåt. Eftersom deras självförtroende är det enda dom har som spelare, blandat med den galna talangen, så är det ganska naturligt att de tycker och tror att de ska göra allt själv. När de spelar tillsammans, är de oslagbara. När de inte gör det, då får dom problem. Karrigan är inte världens bästa IGL men han är väldigt duktig på att manövrera ett lag med oerhört individuellt skickliga spelare. Precis som FaZe med andra ord.

Båda lagen har en attraktiv map pool. FaZe får rankas som bättre överlag, med all rätt, men Fnatic i sig är inte speciellt dåliga heller. FaZe försöker spela alla maps som existerar vilket inte fungerar i längden, så om de gör som de alltid gjort så bannar de Cobblestone. Fnatic i sin tur spelar inte Nuke och kommer banna den först. Därefter bör Fnatic skicka iväg både Overpass och Mirage för att kunna få avgörandet på Train**/Cache**/Inferno där de känner sig mer bekväma. Visst, Inferno är en riktigt bra map för FaZe så det återstår att se om Fnatic faktiskt vågar spela den mot dom men man måste ha i åtanke att Fnatic har 8-1 i W/L på denna kartan vilket är ruskigt bra. Jag tror faktiskt dom vågar. Gör dom inte det så kan man inte klandra dom dock.

Historiskt sett mellan dessa lagen så står det 5-5 i maps. Historiskt sett så har dessa lagen spelat över 26.5 rundor i 8 av 10 matcher. Med de nya linorna i lagen så leder Fnatic med 3-1. Detta är alltså med båda lagens nya spelare. Fnatic leder den matchupen. De vet vad dom möter med andra ord. I dessa matcher så har de också spelat över 26.5 rundor i alla förutom en. Med andra ord i tre utav fyra matcher. De spelar ganska tight mot varandra.

Överlag spelar dessa två lag väldigt jämnt, både mot varandra och mot andra lag. De spelar aggressivt, de göra dumma plays som egentligen är smarta, de vågar saker inga andra spelare gör och de spelar med blod, svett och tårar alldeles för ofta vilket ofta resulterar i tighta resultat. De ger järnet hela tiden vilket leder till både vinster, förluster, misstag och makalösa plays.

Tror att detta sker imorgon igen. Mycket som står på spel för dessa lagen. Mycket prestige, mycket vilja och mycket känslor. FaZe vill visa att de är bästa laget där och Fnatic vill visa att de inte är en slagpåse utan att de kan stå emot bra mot toppen. Imorgon är det upp till bevis.

Speltips: Över 26.5 rundor

Liga: ESL Pro League

Bolag: Betsson

Odds: 1.91

Units: 2/5

Spelstopp: TISDAG 12:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.