Speltips: Gambit mot semifinal

Smått tiltande att jag väljer att reka den matchen som absolut inte var i närheten av att gå in igår när det fanns så andra många att välja mellan som dessutom satt. Rätt tråkigt får jag säga. Rise Nation gjorde precis som de skulle också. De använde sina taktiska förmågor och nötte ner ett ganska omotiverat GX(by the looks of it) och vann med klara 2-0. Surt!

Gambit har idag en stor chans att kvalificera sig till semifinalerna och således få möta FaZe(igen). Detta i mina ögon är något de absolut borde kunna få till. På dessa två dagar som turneringen har varit igång har vi sett två helt olika lag från Gambit. Det ena är laget som går ut och dominerar och inte slutar dominera förens de vunnit. Det andra laget är laget som går ut och börjar dominera för att sedan slappna av, tappa rundor, börjar tilta och sen inte kommer tillbaka.

Lag nummer två var hela första dagen. Man ledde i alla sina matcher, men man lyckades inte förvalta dessa vunna rundor till en vinst i slutändan. Man klappade ihop, föll och förlorade. Två gånger på övertid dessutom. Igår, dag nummer två, såg vi ett helt nytt Gambit. Ett helt annorlunda Gambit som hade två oerhört tuffa matcher på sin agenda, men som de klarade av utan problem då de fullständigt körde över FaZe och Renegades. Varför de klarade det är simpelt - de tiltade inte, de gav inte upp och de fortsatte att spela sitt eget spel som de är så himla bra på.

Snacka om att de hade turen på sin sida också. De behövde vinster och förluster från olika lag i sin grupp och när sista matchen skulle spelas behövde de enbart vinna själva för att säkra avancemang. Detta har garanterat gett dom en enorm tändvätska och en vetskap om att de faktiskt kan spela och är här för att visa att de kan. De fick svar på tal när de såg sig själva spöa FaZe och Renegades och har nu all möjlighet att nå ännu längre i turneringen.

Bra, är ett lätt ord att säga angående deras prestation igår. Den var makalös. De slarvade knappt igår vilket gjorde att de kunde gå ut och förnedra sina motståndare. Visst, vissa moment, var inte det bästa, men helt klart var prestationen sätt över två kartor ett rent MVG.

Det som krävs idag är samma nötande från gårdagen. Ut, dominera, ta vara på lägena och stäng igen matchen tidigt. De har en grym map pool och de kan spela många kartor och framförallt spela bra på dom. De vet att de är ett bättre lag än Cloud9 och de vet att de har stommen och strukturen för att nöta ner ett såpass individuellt lag som Cloud9 är.

Alla möjligheter finns ikväll. Chansen är deras.

Cloud9 var inte det laget man ville se igår, inte de själva heller mest troligt. Den här speeden, aggressiviteten och viljan att vinna varje runda, duell och match, sköljdes över lite av motståndarnas defensivitet. Motståndarna var helt enkelt för stabila som lag gentemot var Cloud9 var bra som lag. Cloud9 är överlag ett bra lag och kommer garanterat bli bättre ju längre de får spela, men just nu har de limiterade taktiker och går mycket mer på sina spelares individuella nivå blandat med kemin i olika situationer för dessa spelare.

Oerhört intressant spelstil och intressant lag är det, men det är svårt att spela så mot bra motstånd. Det sågs mot NiP, det sågs mot EnVyUS och det sågs mot SK. Dock, spelade vissa spelare i Cloud9oerhört bra mot SK att de lyckades vinna. Jag vill heller inte ranka SK som ett superstabilt lag just nu då de inte tränat tillräckligt mycket med boltz för att kunna vara ett. Vissa moment blir helt enkelt fel.

Återigen till Cloud9 dock. Man ser mycket bra från detta laget. Man ser mycket glädje. Man ser mycket aggressivitet och individuell prestation. Man ser mycket vilja. Vad man också ser att är att denna viljan ibland blir för mycket, att man gör för mycket i någon situation, att man tänker lite för mycket i skarpa lägen vilket sedan resulterar i att laget förlorar rundan. Ibland kan man förlora på att vilja för mycket, om man inte tänker igenom situationen noggrant.

Cloud9's spelstil är något som passar Gambit skulle jag vilja påstå. Gambit är väldigt aggressivt och oförutsägbart som lag men är ändå oerhört stabila när det gäller att hålla en defensiv linje och en smart linje för den delen. Just det är Cloud9 inte lika bra på. De går ofta bort sig, hamnar i dumma situationer och tänker för lite på den stora bilden. Mot ett stabilt Gambit kommer detta inte fungera. Mot Gambit måste de gå ut och nöta ner laget runda efter runda med samma disciplin för att ha en chans.

Just den chansen, tror jag inte de har idag.

Generellt sätt är Gambit ett mycket bättre lag än Cloud9. Individuellt är spelarna rätt likvärdiga, men spelarna i Gambit har mer erfarenhet utav bra motstånd och erfarenhet utav att ta ner bra motstånd eftersom de spelar i EU där de bästa lagen finns och gör det jävligt bra. Det hjälper inte Cloud9 speciellt mycket heller att Gambit vann senaste Majorn med fyra av fem spelare i denna linan. Där finns oerhört mycket disciplin och vinnarmentalitet i detta Gambit och det är ett lag som bara växer inför varje turnering.

Hur nu detta lag kan vara underdogs i en såhär viktigt turnering är lite av ett frågetecken för mig. Visst, prestationen har inte varit överdrivet bra, speciellt inte dag ett, men dag två så visade dom att de kan spela en oerhört attraktiv CSGO. Gör de exakt samma sak idag så ska inte Cloud9 ha någon chans.

Speltips: Gambit ML

Liga: IEM Oakland

Bolag: Betsson

Units: 3/5

Odds: 2.05 (Finns på bet365 till 2.10)

Spelstopp: TORSDAG KVÄLL 23.30






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt