Speltips: GX - Rise Nation

Gambit hade inte sig själva på sin egen sida igår. Deras hjärnor slutade fungera totalt och de förlorade alla sina tre matcher igår, varav två på övertid. Skandalöst, mest med tanke på att de ledde alla tre kartorna. De tappade, tappade och tappade och tillslut klappade dom ihop totalt och förlorade allt. Inte lätt och inte bra, men det är sånt som händer.

Om vi tittar bortom IEM Oakland så hittar vi faktiskt en fin liga kallad ESEA Premier eller som den så fint kallar sig just nu - ESEA Mountain Dew League. Kvitt vad namnet är, idag är det slutspel. Det är numera semifinaler vilket ger plats till tre lag att få chansen att spela ESL Pro League nästa säsong. Vinnaren här och den som senare vinner finalen, får en direktkvalificering. Detta är platsen GX siktar direkt på, utan tvekan. Det kommer finnas två chanser till där man får möta antingen Immortals eller Rogue så en backup plan finns också. Klart är dock att de vill vinna denna matchen för att göra det enklare för sig.

För att klara detta målet måste de vinna över Rise Nation idag vilket i mina ögon är deras största motståndare som de kan ha i denna ligan, ingen annan är likvärdig så att säga. Ett Rise Nation som har vuxit otroligt mycket som lag den senaste tiden. Senaste prestigen detta laget klarat av är att kvala till Dreamhack Open Winter som är i Sverige med start den 1 December. Man vann denna turneringen rätt enkelt, en turnering även GX var med i men som de inte fick fortsätta att spela då de behövde en rundas vinst i ESEA Premier för att kunna kvala till slutspel och detta var tvunget att hända exakt samtidigt som Dreamhack kvalet spelades. De valde därför att forfeita sin match mot Ghost och således bli eliminerade.

Men åter till Rise Nation. Detta laget har verkligen gått och blivit något extraordinärt i mina ögon. Spelar oerhört attraktiv CSGO och de spelar väldigt bra som lag. Individuellt är de inte lika bra som GX men det spelar inte så stor roll när de spelar såhär pass bra som lag. Gillar att spela taktiska kartor och presterar ofta väldigt bra på dom medans de presterar mindre bra på kartor där de krävs lite mer speed och individuell nivå. Överlag dock, är dom väldigt bra, i både mina och andras ögon.

Man har skapat mycket bra med denna linan och man verkar ha en attraktiv atmosfär i laget som gör att mycket känns bra för tillfället vilket gör att även CSGO går bra för dom. Mindsettet, lagets kemi, spelarnas kemi, allt verkar sitta och det är precis då man presterar som bäst som lag och även individuellt. Inatt har de ytterligare en chans att göra något spektakulärt, denna gången att kvala till ESL Pro League, något de enbart kunna drömma om förut. Garanti att fokuset är stenhårt på detta.

Den största nackdelen detta laget har dock är att de tenderar att ha en liten struggle mot riktigt individuella lag. Vad jag menar med det är att lag som litar mer på sig själva som individuella spelare, är lag som detta laget har problem med. Vissa taktiska lag klarar inte av att möta "mixar" eftersom de spelar så oförutsägbart. Rise Nation tenderar att vara så när det möter ett lag av bra kvalité. Sågs sist när de mötte GX, dock med DaZeD, då de förlorade Inferno med hela 6-16. Vad som kan tilläggas är ju att GX var lite mer taktiska som lag då också. Rise Nation klarade dock inte av att hantera GX's spelare överhuvudtaget vilket även idag kan bli ett stort problem.

GX är precis ett sådant lag som jag själv, personligen, vill se dyka upp i denna tid vi är i nu. Det behövs något nytt. Detta är ett lag med enbart talanger och soon-to-be superstjärnor, egentligen. De är oerhört individuellt skickliga och vem som helst i laget kan bära alla andra. De spelar väldigt offensivt, men på ett smart sätt. De har oerhört mycket trust i sig själva och till sina medspelare vilket gör att även spelet flyter på precis som de är tänkt att göra. De spelar tillräckligt mycket som ett lag, inte för mycket men inte för lite heller. Detta innebär att de inte gör alldeles för taktiska saker utan de litar mer på sig själva och sina medspelare att hitta lägen och öppningar som i sin tur ger laget rundvinster.

Denna spelstil fungerar riktigt bra om man har riktigt bra spelare i laget, annars inte speciellt ofta. Spelstilen fungerar dock till en viss nivå. Möter man ett taktiskt och defensivt lag så tenderar de ofta i att falla ihop i slutändan, om nu inte det offensiva laget(GX) gör några hero-plays, som de brukar göra. Det bästa med laget är dock att de passar utmärkt i NA och i den ligan de spelar i, där lagen inte alls är speciellt bra och taktiskt bra nog, för att kunna stoppa GX.

Rise Nation är dock ett av de lagen som faktiskt kan göra det och kommer göra det, om GX inte hittar genvägar. De brukar vara snabba på att applicera nya spelmönster så fort de läst av sina motståndare, vilket även sker väldigt fort, speciellt när man har swag i laget. Fortsätter man med detta så kan man enkelt men metodiskt plocka ner ett Rise Nation som är oerhört taktiska.

Ett annat plus i kanten är att man har en relativt skön map pool, inte för stor, men inte för liten. Man vågar spela trånga kartor eftersom att man vet att man kan. Det enda som gäller är att få bort Rise Nations bästa karta och plocka ner dom på deras andra bästa. Man vet om att man kan göra detta eftersom att man senast förstörde dom på deras bästa karta (inferno). I detta fallet så tror jag rätt säkert att GX kommer låta Inferno spelas och istället plocka bort en karta som Cobblestone, som de inte vill spela. Man själva lär plocka Train eller Mirage, två kartor de kan spela men inte är bäst i världen på. Cache kommer inte på tal då Rise Nation inte spelar den.

Man vet att man är ett bättre "lag" än Rise Nation. Man har bättre spelare, bättre individuell skicklighet, mer hunger, mer lust, mer vilja och man bygger något stort. De vet att de kan. De skjuter alla dessa spelare i Rise Nation 1v1 dagligen. Fortsätter de tro på det så har de en riktigt bra möjlighet.

Överlag så tycker jag de finns bra chans för GX att vinna här. Man är definitivt inte det bättre laget rent statistiskt eller taktiskt men på pappret och individuellt är man fan bättre. Man har bättre spelare individuellt och även om detta inte är ett spel där den individuella förmågan överväger lagförmågan så är den individuella prestationen en riktigt fördel om man är duktig, speciellt om man har fem spelare av den kalibern.

Speltips**: GX ML**

Liga: ESEA MDL

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5 units

Odds: 2.679

Spelstopp: ONSDAG NATT 03:30






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.