IEM Okland time!

Publicerades för
Spel Gambit ML Optic - Gambit
Odds
1.833
Insats
2.00 u
Resultat
-2.00 u
Lägg spel på Pinnacle

Vilken match av GX! Gjorde jobbet, så bra de absolut kunde, med de medel de hade och lyckades vinna matchen mot Tempo Storm med 2-1. Vinsten rättades till 3 gånger insatsen och det är alltid bekvämt och skönt att få en sådan vinst med sig från början. Härlig comeback från uppehållet.

Idag börjar IEM Oakland, en riktigt stjärnspäckad turnering där NiP ska försvara titeln från förra året, vilket för mig är något av ett skämt. Kan inte riktigt se hur detta laget ska kunna utmana sett till vilka lag som kommer dit och formen på dessa lag, men man vet aldrig riktigt med NiP. Det är något magiskt runtomkring det där laget.

Matchen jag lägger mitt fokus på är matchen mellan Optic - Gambit. En riktigt fin match i mina ögon där jag tycker värdet på Gambit är lite för bra för att vara sant. Tycker bolagen övervärderar Optic, som att de skulle vara något super speciellt, när de i själva verket är lite dödliga som alla andra lag, kanske lite mer i skrivande stund. 

Optic har inte riktigt imponerat tycker jag. Har spelat väldigt bra online och mindre bra på LAN. Mest nämnvärda är väl att de failade att kvalificera sig till Major QualifiernBoston där 8 lag ska in till den riktiga turneringen. De åkte ut mot EnVyUS med 2-0 i kartor. Turneringen överlag var inte deras bästa heller och det märks att laget fortfarande är väldigt nytt och inte alls har fått igång varken kemi eller taktik till fullo.

Anledningen att de spelat bra online är ju dels för att online är något av en comfortzone men också för att lagen de mött inte alls är i samma nivå som dom, förutom Liquid, Cloud9 och SK möjligtvis. De avslutade sin säsong i ESL Pro League NA med 20-6 W/L och kom på första plats. Oavsett hur bra lag det är där så är det ändå väldigt imponerande, speciellt eftersom de är ett så pass nytt lag.

Förstå mig rätt, Optic är ett väldigt bra lag. De har väldigt bra spelare. Det är ett lag som FaZe, fast med B/C-stjärnorna ungefär. De kommer kunna utmana mot bra lag i framtiden, de kommer kunna visa upp något spektakulärt i deras ögon mätt och de kommer kunna ta ner bra lag när det väl gäller. De har den potentialen. De har ett bra ledarskap i Friberg som definitivt är en mer mental ledare än en taktisk ledare. Syns mycket på deras spelstil. De har inte de mest avancerade taktikerna, de litar väldigt mycket mer på sina spelares individuella förmågor än lagets förmåga. Detta är som många gånger nämnt både bra och dåligt. Det funkar ibland men oftast funkar det inte. Beror lite på vilket motstånd du möter.

Just den taktiska delen för detta laget är rätt ifrågasatt. De har en ganska okej map pool än så länge där de gillar Train, Inferno och Overpass där Train räknas som deras bästa map, med all rätt. Man bör tycka att taktik borde vara prio ett på dessa kartor men på senare tid, samtidigt som spelet utvecklas, så utvecklas också spelarna. Med det sagt så verkar inte de taktiska aspekterna vara lika krävande som de var förut, speciellt på kartor som dessa. Optic verkar ha fattat det lite, de spelar väldigt individuellt, även om de spelar tillsammans. De överanalyserar inte för mycket utan de spelar mycket på spelarnas egna känslor vilket medför både bra och dåliga situationer för laget.

De taktiska delarna i laget sköts heller inte av Friberg i sig då han inte är en taktisk spelare sett till hur ordet taktik normalt används. Den sköts av deras coach. Friberg är rutinerad och erfaren, absolut, men han är inte en ex6tenz eller glaive, nej. Han är mer den mentala delen i detta laget, en stjärna på den mentala biten, en spelare som de andra spelarna ser upp till pga hans mentala ledarskap. Optic är rätt starka just där. 

Gambit å andra sidan gillar jag enormt. Verkar ha klarat sig lika bra om inte bättre utan zeus vilket för mig är förvånande. Trodde innerligt att detta laget skulle ha stora problem mot bra motstånd när AdreN skulle ta över rollen men de har ju snarare vänt på steken och fortsatt att visa att de kan. Oerhört kul att se.

Laget spelar väldigt kaxigt. Har fortfarande bra taktiker och en attraktiv spelstil som många lag har problem med. Spelar både snabbt och långsamt och de spelar framförallt oförutsägbart rätt ofta vilket ofta leder till problem för just motståndarna.

Den mentala biten i detta laget är deras största problem. De tycks ha något av en demon i huvudet när de börjar leda stort, för rätt som de är så tappar de lika många rundor och till och med ligger under innan de börjar vinna igen. Något de måste jobba på. Överlag dock så är mentaliteten tillräckligt bra för att faktiskt vinna matcher.

Har en fin map pool där många kartor kan spelas. De gillar NukeTrainCache och givetvis Mirage. Fun fact är att de inte spelar lika mycket Overpass och Cobblestone som de gjorde med Zeus vilket var två av deras absolut bästa kartor. Just kartorna är rätt speciellt nu när Zeus lämnat och Fitch har anlänt. De verkar ha anpassat sina kartor efter spelet de egentligen vill spela, vilket är snabbt och effektivt, men även efter deras senaste addering (Fitch) vilket syns när man har kartor som Mirage, Cache och Train i sin map pool som sina bästa kartor.

Just Train är en karta deras win rate inte är absolut bäst på, men som de ändå är väldigt bra på. Just nu, på LAN, har laget 4 vinster i rad på kartan med vinster över lag som FaZe och Virtus Pro och det är en karta de verkligen trivs på. Detta laget är också ett lag som trivs oerhört mycket bättre på LAN än vad de trivs online vilket säger en del om laget. Definitivt en karta som kan poppa upp ikväll.

Två rätt jämna lag sett till spelare men däremot enbart ett lag som faktiskt spelar som ett. Liknande map pools men betydligt mer erfarenhet hos Gambit. Spelat ihop länge och trivs oerhört mycket bättre på LAN där det verkligen gäller. Gambit ska ha lite mer fördel än vad de faktiskt har i detta mötet.

Speltips: Gambit ML

Liga: IEM Oakland

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 1.833

Spelstopp: ONSDAG NATT 01:30

Alla rekar
Gambit ML
2017-11-15 01:30
Optic - Gambit
2.00 u
-2.00 u
Ett inlägg av
Alive Alive
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord