Speltips: GX siktar på Dreamhack

Efter ett ofrivilligt uppehåll, som dock var väldigt skönt, finns det en ganska stor känsla inom mig som säger att det är dags att börja skriva igen. Varit en del CS i dagarna och man har samtidigt missat ett par givande spel, men ibland kan det vara mer nyttigt att bara sitta vid sidan och analysera fram vinnande spel istället för att ge sig in och försöka ta ett direkt. Sagt och gjort, nu är det dags igen.

Idag spelas Dreamhack Open Winter Qualifiern för både EU och NA. Först ut är EU, som just nu pågår, tätt följt av NA som börjar runt 20. Det tråkiga med NA är att de inte brukar bjuda på alltför roliga lag överlag och ännu sämre lag i runda 16, som är första rundan. Det är inte förens i kvart/semifinaler som det faktiskt börjar bli spännande. I detta fallet är det faktiskt lika värdelöst, förutom en match, den jag ska fokusera på och som jag ser fram emot något fruktansvärt mycket.

Jag är en person som älskar nostalgi och när jag då får detta levererat framför mig så skriker jag inombords. Idag ska GX spela sin första ordentligt riktiga match, i mina ögon. Idag ska det också möta ett ordentligt motstånd, som är väldigt bra, men som definitivt inte är omöjligt att plocka ner, speciellt under rådande omständigheter.

GX är alltså laget som DaZeD, swag och AZK gick ihop och startade efter att de blivit unbannade från alla turneringar förutom de som fortfarande är valve sponsrade, även kallat Majors. Detta innebär att de får lira mer eller mindre allt, förutom de absolut viktigaste turneringarna. Klart som fan att de blev så pass hypade att de bestämde sig för att dra ihop något. Sagt och gjort, in kom Pollo och dapr som visat sig vara två riktigt intressanta NA-talanger med en framtid upp i det blå.

DaZeD kastade dock in handduken rätt tidigit, vilket är oerhört ifrågasatt, då han inte kände att han var lika bra, hade lika mycket tid att lägga ner och framförallt inte ville lägga ner lika mycket tid. Han antog att han skulle vara lika bra som förr, alternativt att folk skulle vara lika dåliga och således skulle han skina runt som fan. Snacka om att leva i det förflutna. Men, han har ändå gjort det bra, om man skippar hans egna åsikt runt det hela. DaZeD's ersättare har nu blivit witmer, en väldigt bra spelare, dock inte en spelare som är lik DaZeD, men en spelare som är väldigt skjutglad desto bättre.

Spelare från NA är inte överdrivet kända för att ha hjärna. DaZeD och swag är två av oerhört få som faktiskt har det. Nu har den ena försvunnit, vilket gör att detta GX blir lite mer puggigt i sin stil att spela, något som dock passar ett lag som detta då de har oerhört mycket mer individuell talang än vad de har team play. Det är ett väldigt nytt, ett väldigt oorganiserat men ändå väldigt bra lag. De har också rutin i form av swag och AZK i laget som kan styra och ställa lite.

Vad som märkts är att laget har fått lite mer spelrum. De tenderar att försöka öppna lite mer i matcher genom derass egna individuella skickligheter och de tenderar att lita mer på varandras skicklighet sett till aim istället för att bara stå och invänta sina motståndare. Detta är givetvis både bra och dåligt, men det är ofta något som kan fånga ett strukturerat lag off-guard vilket dessa spelare är specialiserade på.

De spelar en intressant CS och de har spelare som är väldigt intressanta. Som lag är de inte det bästa laget, men individuellt är dom livsfarliga vilket är precis ett sådant ess i rockärmen som man kan behöva när man inte har den bästa lagstrukturen. Laget har dessutom rätt bra form, även om man enbart lirat fem matcher tillsammans och ser ganska bra ut överlag i DaZeD's frånvaro. Lite bättre än förväntat.

Tempo Storm är ett lag jag gillat ett bra tag. De är brasiliens fjärde bästa lag, väl. Typ. De är iallafall ytterligare ett brasilianskt lag som gör rätt bra ifrån sig men inte kommer speciellt långt, ungefär som Luminosity. Problemet de har nu är att de blir sönderköpta. De är en talangfabrik, mer eller mindre, där de andra brasilianska lagen plockar från dom ifall det behövs eftersom de bara lirar med inhemska spelare allesammans. Detta har lett till att både shz och destiny, som definitivt varit två av deras bättre spelare, har lämnat laget. Dessa två har anslutit sig till Immortals, de bättre laget.

Kvar, har blivit ett lag, med nya talanger och nya förmågor. Det som dock saknas är lite vinnarglädje, lite lust att spela, lite jävla anamma. Visst, de blir sönderköpta, men det ska vara förväntat. Detta laget ska inte lägga sig och lipa över det, snarare ska dom se till och prestera desto bättre med sina nya spelare och sedan individuellt hoppas på att själva bli utköpta. Svårare än så ska det inte vara.

Dessvärre är det ett relativt oorganiserat Tempo Storm som finns just nu. Deras två bästa och mer tongivande spelare är borta och kvar är de andra, mindre bra spelarna. s1 är den senaste adderingen istället för destiny och vem som blir femte istället för shz är inte klart ännu. Blir garanterat en annan brasse, någon de möjligtvis har praccat med sedan den 29 oktober som var senaste datumet de spelade en officiell match på. Kan komma ut oerhört förberedda eller också oerhört ringrostiga. Kan vara ett problem.

Tycker att detta laget inte ser alltför bra ut just nu. De har inte riktigt släppt sina förluster av sina två bästa spelare och ser inte alltför bra ut just nu. Innan uppehållet, som de skaffat sig, satt laget på fem förluster i rad, något som tydde på att de störde sig som fan av detta. Kan sitta i fortfarande och kan definitivt vara något som gnagt sig fast innanför pannbenet, även nu.

Generellt sätt ska Tempo Storm vara favoriter, helt klart. De är ett bättre lag i grunden om man ser till team play, men individuellt är de inte lika bra. Just nu dock, när det råder lite konstiga omständigheter inom laget, tycker jag absolut inte de ska vara såhär stora favoriter som de faktiskt är. GX är givetvis inte de bästa laget där ute, men de har desto bättre spelare som kan skådespela fram att laget är bäst. Tycker chanserna på en vinst idag är bra och hela 3x degen på det känns väldigt lockande.

Speltips: GX ML

Liga: Dreamhack Open Winter

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 3.00

Spelstopp: 20:00 SÖNDAG






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt