Speltips: Nya stjärnlagets första riktiga chans

Speltips: Optic +1.5

Liga: EPICENTER Qualifiers

Bolag: bet365

Units: 3/5

Odds: 1.50

Spelstopp: 2017-09-20 ONSDAG 21:00

Haft en liten paus från skrivandet. Egentligen ingen dum grej då det inte har funnits alltför mycket att spela för. Istället lagt tiden på att kolla lite framåt och glo igenom misstag i analyserna man gör, vilket alltid är nyttigt för att kunna gå framåt i livet. Med det sagt så har jag tro mig fan redan hittat ett spel jag gillar enormt.

Imorgon möter nämligen Cloud9 det nya Optic, detta Optic som har hela fyra nya spelare i sitt lag, ett nytt nordamerikanskt stjärnlag men med europeiska spelare. Detta är faktiskt ett riktigt fett och hett, möte, ett möte jag inte trodde jag skulle få se någonsin. När man lägger till att Cloud9 också gått igenom en roster change där Rush och Tarik har kommit in så blir detta ännu mer spännande än vad jag skulle kunna tänka mig på förhand.

Allt ser ju dessvärre allt annat än bra ut för Cloud9 at the moment. Man har inte haft tid att pracca ihop och det syns tydligt att laget saknar den struktur som krävs för att kunna spela på den högsta nivån, som laget och spelarna individuellt absolut ska kunna klara av. Spelarna själva anser sig inte tillräckligt bra i nuläget och det är förståeligt med tanke på hur lite träning laget fått ihop kontra hur mycket turneringar och matcher de har spelat tillsammans.

Spelar denna matchen imorgon för att sedan spela ELEAGUE med start fredag. Återigen, väldigt mycket som händer runtomkring vilket gör att laget inte får tillräckligt med tid att sätta sig ner och nöta ihop kemin som laget behöver. I skrivande stund är det en dag sedan som de flög till självaste platsen för ELEAGUE vilket är en dag efter de var i New York och spelade.

Detta innebär alltså att Cloud9 fortfarande är på resande fot, långt från sitt team house och långt ifrån alla möjligheter att träna in det som behöver tränas på och analysera sina motståndare medans. Fokuset ligger garanterat inte till 100% på denna matchen eller detta kvalet heller. Merparten av just fokuset ligger självklart på ELEAGUE som spelas med start fredag. Det stora problemet för Cloud9 i denna matchup är också att de inte har nån blekaste aning på hur Optic spelar, det finns liksom för lite information att söka efter. Det Cloud9 kommer göra, och gör bäst i, är att spela sitt eget spel och försöka få det att fungera. Det kommer egentligen mer se ut som en pracc än som en tävlingsmatch för detta laget, om man ska vara ärlig.

Med det sagt, betyder det inte att de inte kommer ge allt här, men det kommer inte vara det största fokuset att slå ner ett Optic i nuläget även om detta vore fantastiskt för självförtroendet.

Optic då? De har minsann börjat sin resa som lag på bästa tänkbara sätt. Enbart spelat 10 maps ihop, alla från ESL Pro League, vilket räknas som 10 matcher och de har vunnit 8 av dom och förlorat 2. Ganska intressant med tanke på att detta är ett helt nytt lag, ett lag där före detta NiP proffset Friberg är IGL, en roll han inte har haft förut. Erfarenheten däremot råder det ingen brist på, inte rutinen heller men däremot kan man ju alltid ifrågasätta ledarrollen och hur han för över sin vision till spelarna, speciellt de yngre spelarna i laget som Magisk och HS.

Än så länge, har det dock funkat bra. Tiden får visa hur det går i slutändan. Positivt är att laget är i bra form just nu men befinner sig as we speak i Europa för att pracca mot de bästa lagen. Detta kommer innebära att Optic spelar från Europa, imorgon, när matchen spelas. Med andra ord kommer Optic har ping-problem, vilket absolut inte är optimalt i ett spel som detta där varje millisekund är avgörande. De har dock kommits överens om en New York-**server som ska gynna båda lagen så bra som möjligt. Cloud9 spelarna bör ligga runt en 50+ vilket inte är alltför optimalt det heller, men klart bättre än Optic. Något som bör nämnas är att Optic's två första matcher i ESL Pro League** också spelades med fruktansvärd ping, två matcher de vann överlägset där pingen inte var ett alltför stort hinder trots allt.

Jag tycker dock inte det är alltför problematiskt. Sett till hur pass mycket skillnad det är i form, förberedelse, humör, mentalitet och skicklighet så är Optic inte en underdog här och heller inte i så pass dåligt skick att de inte ska kunna ta en karta. De har garanterat spelarmaterial för detta uppdrag och har haft gott om tid på sig att både analysera Cloud9 och träna ihop sig som lagt. Det har övats in roller, taktiker och det har pushats på med analyser av sina motståndare från deras coach. Mycket är på gång i Optic. Full fokus ligger på detta mötet efter ett par härliga veckor med pracc mot riktigt bra motstånd.

Med Friberg vid rodret och talangerna som finns i detta laget så ser jag inte det som helt omöjligt att Optic ska kunna få en karta här. Största bekymret är ping-problemet men inte ens det tror jag stoppar Optic's framfart. Cloud9 är i ett alldeles för dåligt skick för att kunna störa bra motstånd och framförallt bra EU-lag som detta Optic numera är. Lägg till allt Cloud9's resande, lagets form och mentalitet, spelarnas individuella form och framförallt lagets fokus så ser det inte speciellt ljust ut för Cloud9.

Känns för bra för att skippa denna möjligheten.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.