Speltips: Legends never die

Speltips: NIP ML

Liga: ESL One Cologne

Units: 3/5

Odds: 2.23

Bolag: Pinnacle

Spelstopp: TISDAG 4 juli 14:30

Ett härligt event är avslutat! PGL Main Qualifier slutade egentligen på bästa sätt när FlipSid3 vann på övertid mot Liquid och tog den sista platsen till Major**n som kommer härnäst. Hela 8 lag gick vidare och bland dom hittar vi FlipSid3, G2, Cloud9, BIG, Mousesports m.m. Lär bli en grym Major** med många intressanta lag.

Nästa turnering som står på spel är den gamla goda klassikern ESL One Cologne. Denna gången, är det inte en Major, men ack lika viktig för lagen som kommer. Bra lag kommer också. SK, G2, FaZe, North, NIP bland många är några av toppnamnen. Detta är en turnering där lagen som ska till Majorn får sista chansen att riktigt visa vad dom går för och även prova nya taktiker. Många av lagen som även ska till Major**n** kommer prova nya taktiker, nya idéer och nya spelstilar. Detta kommer resultera i skrällar kan jag säga redan nu, vilket är fantastiskt för någon som bettar på skiten.

Just en sådan match som inte har lika mycket betydelse för ena laget som för det andra, är matchen mellan NiP - Cloud9. Det sistnämnda laget, som lyckades, framförallt på tiden, att återigen kvala in sig till en Major. Snackar givetvis om Cloud9. Hade en del matcher i detta kvalet som såg lite halvdanna ut, men de lyckades faktiskt vinna. Ett lag, som verkligen är slitna, men som sitter inne på de sista i bränslet just nu innan Majorn. Detta blir ett event som Cloud9 kommer ta till att vila upp sig, prova nya taktiker och lätta på trycket lite. Givetvis vill dom vinna, och lär göra så bra de kan för att göra det, men även Cloud9 är människor och har möjligtvis inte all vilja och ork att genomföra det. Framförallt är de nog rätt realistiska också när det gäller chanserna på ett avancemang och en vinst, sett till motståndarna som finns på eventet.

Just detta med ork och vilja är något de själva diskuterat så sent som igår. Stewie har klart och tydligt berättat att deras mål är att vila upp sig inför Majorn, hitta nya spelidéer och taktiker samt öva på nya saker, när matchen är igång. De kommer återigen, att göra sitt bästa, men de kommer också prova saker de inte provat förut. Detta är både bra och dåligt för laget. Bra, för att de kan slå omkull motståndaren som satt in tid på att analysera deras gamla spelstil, men dåligt, för att det kanske inte funkar överhuvudtaget - och då är de på ruta ett igen.

Tröttheten är också ett problem. Cloud9 har just nu spenderat hela 3 månader med lite vila. Under dom 3 månaderna har dom spelat och varit på hela 7 event. Detta tar på krafterna. Allt resande, allt tävlande, allt spelande och allt runtomkring. Det tar energi. Lägg därtill att dessa spelarna inte är i en speciell fysisk form, som många lag faktiskt börjat ta hänsyn till. Detta är fortfarande gamers, och inte direkt atleter som många andra lag gärna ser sig som. Den professionella nivån har Cloud9 inte nått ännu, och det straffar dom lite.

Kan se framför mig ett Cloud9 som kommer dra ner på tempot lite och prova nya saker. Lär vara vråltaggade, men de vet också att de är där för att implementera nya spelidéer, att hitta nya vägar och att helt enkelt få vila inför Majorn. Lär bli lite avslappnat.

På andra sidan står NIP. Den gamla, hederliga, klassika, legendariska, fantastiska, gigantiska och gudalika organisationen med GeT_RiGhT, forest och xizt som är kvar av kärnan. En av de absolut mest erfarna lag därute som haft det jävligt jobbigt på senaste tiden. Sedan de åkte ut från Majorn mot FlipSid3 har detta laget varit ett vrak och inte åstadkommit mycket. Under den tiden har det bytts ett fåtal spelare in och ut och nu till sist, kanske de har hittat rätt.

När Pyth åkte ut för ett par månader sedan så kom draken inflygande. Detta var ett fantastiskt byte även om dessa två spelarna är två helt olika spelare. NiP behövde dock draken. De behövde, en dedikerade awper, som kan ta kommandot i deras matcher och styra skeppet i rätt riktning med hjälp av hans fantastiska förmåga att hantera den gröna bössan. Tråkigt för draken, så hamnade han i ett skepp där de andra i besättningen inte ville något annat än att krascha båten.

Lyckligtvis, bestämde sig NIP för att dumpa legendaren Friberg och ta in superlöftet REZ som spelade i EPSILON, vilket är drakens gamla lag. Nu har NIP alltså dumpat hela sin idé om legendarer och superstjärnor och äntligen börjat sikta mot framtiden. De har avlagt ett löfte att göra allt för organisationen istället för att fortsätta leva på sina veteraner i laget. In kom alltså REZ, stjärnan som inte fått chansen ännu.

Detta, är jag helt övertygad om, är något som kommer gynna NIP. Nu har de fått in lite nytt blod och en oerhört hungrig spelare. Han är endast 19 år gammal men har redan avverkat två år i proffscenen, främst för EPSILON. Under denna tid har han också presterat utöver det vanliga. Aldrig gått under 1 i rating och alltid presterat bättre på LAN. Precis vad NIP behöver. De har nämligen alltid varit just bättre på LAN än online.

NIP har fått in en kille som brinner av tävlingslust och vilja att visa att han är något utöver det vanliga. Han har en bra attityd denna killen också. Han är fearless, kaxig och med all rätt. Han är välförtjänt av den attityden. Han har bevisat att han kan. När han får spela sitt spel så är det svårt att stoppa honom och låter NIP honom få göra lite som han vill så kommer detta bli något alldeles spektakulärt.

Detta eventet är första eventet och första matchen som REZ spelar officiellt för NIP. Detta är första eventet någonsin NIP inte har sin core. Detta är första eventetNIP**'s väg tillbaka, som de så fint kallar det. Detta är också det perfekta eventet att visa att de fortfarande har det. Allt som behövs är vilja, och det är jag rätt säker på att de fått tag i nu. Känner att REZ kan vara nyckeln till framgången för detta laget. Länge har NIP sett borta ut, förlorade, borttappade, bortsprungna, men nu tror jag äntligen de börjar se ljuset igen. Funkar REZ bra in i NIP** så kan vi nog se något bra från detta laget igen.

Snacka om att laget är taggat på detta. Äntligen ska de få visa vad de jobbat på i det tysta. Äntligen ska REZ få visa världen vem han är. Äntligen ska världen få se vad legendarerna har i rockärmen. Hela världen har ögonen på dom, och förhoppningar, men ingen har förväntningar. Allt kan verkligen gå helt perfekt, så länge de följer spelplanen, så länge de vill det själva.

Allt som behövs, som redan nämnt, är viljan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.