Speltips: Verkligheten ser annorlunda ut

Speltips: Virtus Pro ML

Liga: ELEAGUE Clash For Clash

Odds: 2.75

Units: 3/5

Bolag: bet365

Spelstopp: 16 Juni 03:00

Astralis är faktiskt det laget som är mest kompakt och strukturerat i dagens CSGO. Helt klart. Få lag som har en sådan stadig kurva och stadigt spel som Astralis har nuförtiden. De spelar egentligen lika bra online som offline. Lite beroende på vad det är för typ av liga samt vad som gäller för stunden, men överlag, lika bra. Det är ett lag med en väldigt bra grund helt enkelt. Går att se på deras senaste resultat. Har spelat så fruktansvärt bra på LAN att man blir mörkrädd. Egentligen detta många i scenen har väntat på, ett Astralis som ska blomma ut. Alla vet hur bra dessa spelarna är och hur bra dom kan bli som lag om de bara får rätt på sina demoner. Mycket problem i detta laget har varit det mentala och det är något dom äntligen bestämt sig för att jobba med.

Många vet hur det gick, men för er som inte vet så var det som en framgångssaga. De vann den största turneringen i hela CSGO. En turnering dom alltid åkt ut i slutspelet på, varje gång. Framgången till detta ligger givetvis i laget och för att förtydliga lite grann vad vi har att göra med så borde vi ta en titt på varje spelare och vad som gör dom så bra. Vi har att göra med sex ingredienser.

Största stjärnan i laget får gå till device, det håller väl alla med om. Han är deras dedikerade awper, han är deras viktigaste ingrediens i laget, han är deras uppåt och han är deras nedåt. Överlag - en väldigt bra spelare. För bra nästan. När han inte har en bra match, så har A**stralis** inte en bra match heller. Det säger väl lite om vad han är för spelare.

En annan viktig ingrediens i laget är xyp9x. Det finns väldigt få spelare som är så pass stabil som denna spelaren är. Han är ökänd för sitt sätt att spela på. Han har en förvirrande bra taktisk förmåga som kommer från en essentiell spelförståelse vilket gör honom till den han är. Hans form har dalat ett bra tag men har på senare tid kommit tillbaka vilket måste ses som ett plus. Han är en sanslös clutch-player och han är viktig.

Man kommer dock inte långt i ett lag om man inte har en spelare som ger laget strukturen som laget behöver. Man behöver en ledare, man behöver en spelare som bygger spelet utifrån spelarna och där har dom glaive. Denna maskin tog dom av Heroic, med all rätt, och han blir bara bättre. Inte nog med att han kan skjuta, vilket många IGL's inte kan, han kan också tänka. Få saker han inte gör bra och oftast funkar det. Har lyckats väldigt bra med detta laget och det lär inte sluta ännu.

Support behövs också i ett lag. Vem, egentligen, är bättre på just denna spelstil än dupreeh. Du ser, han har varit med i gamet så länge att det knappt är lönt att prata om det, men man måste ändå göra det. Komplicerat, men sant. Få spelare med denna talang och ännu färre som klarar av det med talangen. Inte nog med att han skjuter hårt, han vet precis vad, hur, när och varför han ska hjälpa sina lagkamrater ur de situationer dom hamnar i, hela tiden. När han inte hjälper dom så hjälper han sig själv istället. Detta gör det svårt för motståndarna att få någon sorts koll på vad han egentligen sysslar med och detta i sin tur är varför han är så bra på det han gör. Förvirrande, men duktig.

Entrévärden får man inte glömma heller. Kjaerbye är just den personen som passar perfekt i Astralis för det jobbet. Han är väldigt ung fortfarande och har sina dippar men denna spelaren måste hyllas för det grova jobbet han faktiskt gör. Han gör entré på entré och tar oftast med sig en eller fler i graven, vilket är hans jobb. Skjuter stenhårt. Läskig spelare att möta.

Coachen bakom detta lagbygge får man inte glömma. Pratar givetvis om zonic som i vått och torrt står bakom detta laget och hjälper dom igenom alla händelser i deras liv. Tårar dom, tårar han och skrattar dom skrattar han. Det går åt båda hållen. Han har blivit som en pappa för dom. En ledare, en gestalt, någon att se upp till. Med all rätt egentligen - zonic är ett gammalt CS-proffs. Ett riktigt bra sådant. Han har varit med i gamet länge och vet precis vad som krävs för att kunna gå hela vägen. Helt enkelt en viktig person.

Virtus Pro är en helt annan femma. Formen, laget, skickligheten, spelarna - allt, talar egentligen emot det. Menar, Virtus Pro är ju raka motsatsen. De har gett upp sitt onlinespelande. De har valt att lägga sitt fokus på enbart LAN, vilket kan ses med olika ögon. Bra för Virtus Pro är det dock eftersom det är ett lag som enbart fungerar på LAN. Där är Virtus Pro ett annat lag. Likadant blir det online, fast i motsatt riktning.

Man kan alltid undra varför, men man ser tydliga tendenser på att dom tröttnat något fruktansvärt på detta spel och att utöva det generellt. De är gamla, vill ha mer tid med familj och enbart spela "de viktiga**" turneringarna. Viktigt för dom isåfall är att prestera på LAN eftersom att om dom inte gör det får dom heller inte spela "de viktiga" turneringarna. Tar man bort onlinespel som Virtus Pro** gjort så försvinner en del stora turneringar som definitivt hade varit roligt att kamma hem.

Turen för Virtus Pro är att denna match är på precis det sättet dom vill ha det. Matchen spelas på LAN. Exakt där Virtus Pro känner sig säkra. Virtus Pro's styrka existerar i verkligheten.

Just LAN är vad som definierar hela Virtus Pro. Man kan glömma allt man sett om detta laget när dom spelar onlin**e. Det är inget lag där. På LAN däremot spelar dom ett helt annat spel. Här offrar dom sig, här skjuter dom stenhårt och här plogar dom sig igenom sina motståndare. De slutar inte heller för den delen. Mentaliteten för detta laget är skyhög när det kommer till spel på LAN - och Virtus Pro** i sig blir väldigt svårstoppade.

Kan nog inte uttrycka mig nog bra för att få fram en bra förklaring till varför Virtus Pro inte borde vara så stora underdogs som dom är just nu. Rent generellt har detta oddset enbart satts med hjälp utav formen båda lagen har just nu samt map poolen. Problemet där är att mer eller mindre allt spel däremellan har varit online. De har inte bakat in hur Virtus Pro uttrycker sig på LAN. Skillnaden där är alldeles för stor för att inte tas med i beräkningarna.

Ännu bättre bör det nog vara för Virtus Pro när de nu äntligen kommer in som underdogs och har hela världen emot sig. De älskar det. De älskar att vara underdogs. De ser däremot inte sig som det, de ser sig som ett lag som är minst lika bra som alla andra lag om inte bättre. Väldigt viktigt. De får glöd ifrån hatet och brukar vända det till sitt eget bränsle till plogen när de går ut och kör över sina motståndare.

Man kan aldrig snacka bort rutin. Dessa herrar är det äldsta laget och det laget som varit tillsammans längst tid. Här finns mer än skicklighet och finess. Detta laget har något som få andra lag har.

Sett till kartor kan vi räkna bort Cobblestone från Astralis. Om Virtus Pro vill ha en riktigt bra chans så skippar dom Nuke, även fast Overpass är Astralis bästa karta. Detta eftersom Virtus Pro spelar betydligt bättre på Overpass än Nuke. När vi sen går in till att välja kartor så borde ju Astralis vara normala nog och ta sin bästa karta som då blir Overpass och Virtus Pro i sin tur bör gå för Mirage alternativt Train beroende på vad de känner för. Två kartor som Virtus Pro är väldigt bra på och två kartor som Astralis absolut kan spela också.

Kan redan garantera er att det kommer bli en galen fight. Det förvånar ingen om det går tre kartor här. Det kan mycket väl bli endast två. Klart är att Virtus Pro har en riktigt bra chans att vinna även om det inte finns mycket som talar för dom, vilket i sin tur är helt perfekt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt