Speltips: North - Liquid

Speltips: Liquid +1.5

Liga: ESL Pro League Finals

Odds: 1.72

Units: 2/5

Bolag: NordicBet

Spelstopp: 2017-06-03 LÖRDAG 22.50

Gick utan tvekan väldigt mycket åt fel håll på de senaste två rekarna. Ett SK i toppform dag ett dök inte alls upp dag två och förlorade stort mot både G2 och EnVyUS för att sedan hamna med kniven mot strupen för att åka ur turneringen. Lyckades dock vända det och ta ut Fnatic och således klarade dom sig kvar. Rätt sjukt hur sådant bara kan vända, men det är en lärdom i sig det också. Immortals däremot förstörde för sig själva. Börjar med att gå ut och knocka G2 på Overpass med 16-10 för att sedan förlora mot EnVyUS med 5-16Cobblestone. Rätt spektakulärt.

Inget man bör gråta över dock. Det går på detta sätt och det gäller väl mer eller mindre att försöka anpassa sig och förminska dessa händelser. Sagt och gjort tänkte jag bygga något utav detta. Borde kalla mig våghalsig men oddset talar emot det påståendet direkt.

Matchen vi ska vända oss till nu är den mellan North - Liquid

Detta Liquid som faktiskt vann mot North i gruppen på Cobblestone där Liquid hade allt att spela för och North absolut inget att spela för, eftersom de redan gått vidare. 16-10 skrevs slutresultatet till och Liquid lyckades avancera till slutspel. Gjorde direkt efter detta en riktigt bra match mot EnVyUS där de vann med 2-1 och har nu hamnat mot North igen men denna gång i en semifinal.

Lite här det börjar bli skrämmande. North som är så ökända för sitt sätt att vika ner sig när det gäller ställs nu mot en underdog med allt att vinna - och som vet att dom kan vinna. För underdogs är Liquid, utan tvekan. De är inte ett bättre lag, de har inte bättre spelare, de har inte bättre taktiker - absolut inte. Men däremot har dom allt att spela för. De har också, tro det eller ej, en rätt bra mentalitet. De är ju jänkare trots allt. Mentaliteten sitter där sedan barnsben.

Möjligheten för detta laget att gå ut och spela bra CS imorgon mot North är definitivt möjligt. North har haft lite problem i gruppspelet med slarv och har tappat väldigt många rundor de inte borde tappat, mot sämre lag än North själva. Magiskb0y och Cajunb framförallt har inte synts till speciellt mycket. De har varit k0nfig, aizy och MSL som har varit där och det håller inte hela vägen. Imorgon kommer det gälla för North att få med sig hela sin femma ut på plan. Gör dom det har dom stor möjlighet till en vinst här.

Vad som gäller för Liquid är att trycka ner sitt motstånd. Få dom att känna sig obekväma, något dom faktiskt är bra på, få North att inse att Liquid är där för att dom förtjänar att vara där och framförallt få North att känna sig slagna mentalt redan på förhand. Då har Liquid en riktigt bra chans i detta mötet. Helt klart en så pass stor chans att de ska kunna trycka en karta från dom, som spelet går ut på.

Gällande veto kommer North banna Train och Liquid banna Cache. Instabans från båda lagen. Varför Liquid inte vågar spela Cache mot North vet jag inte, men de vågar inte spela den mot någon annan heller. Detta är egentligen bra, talar för en bra map pool med mycket nedlagt arbete. Problemet mot North är dock att Train som är en av Liquids bättre kartor aldrig kommer att få spelas. Redan där är man faktiskt i underläge i mina ögon.

North kommer nog tag sin chans här och picka Nuke. Farligt för båda lagen essentiellt, men North har alltid varit ruskigt bra här. Med andra ögon sett så är Liquid bra här också. De har bra taktiker och ett aggressivt spel och nyckeln att ta en vinst här mot North kommer vara deras T-sida eftersom North fortfarande kämpar med sin CT-sida. Mycket yard-pushes kan vara en bra ingrediens i denna vinnarmix.

Liquid i sin tur känner sig väldigt komfortabla på Cobblestone, vilket också är en av deras bättre maps. 14-4 i W/L talar sitt tydliga språk. Problemet här är dock att North i sin tur också är väldigt bra där. Styrkebeskedet dock för Liquid är att de redan mött North här och vet lite grann hur detta laget spelar. De vet också att deras egen T-sida är stark och att detta i sin tur blir ett bra tryck mot North's CT-sida, som redan nämnt är bristfällig. Lägg därtill att Liquid redan från slutsignalen mot EnVyUS igår har satt mycket av sin tid att laga misstag och glo demos på North. Hur matchen gick? 16-10 till Liquid.

Om det går bra så långt tror jag Liquid kommer välja att få bort Overpass och North i sig kommer ta bort Inferno eftersom dessa kartor är lite sämre maps för båda lagen. Kvar i denna mixen blir då Mirage vilket i sig är en bra karta för båda lagen där det egentligen kan gå hursomhelst beroende på hur pass bra lagen känner sig i matchen. North måste dock få en fördel här oavsett vad, de är ju trots allt ett bättre lag.

Ska inte vara omöjligt för Liquid att faktiskt få med sig en karta i denna veton. Inte alls. De har en bra möjlighet att plocka antingen sin eller North's karta. Stor press på North nu och det återstår att se om de viker ner sig av detta eller står upp. Garanti att där ligger mycket i bakhuvudet sedan tidigare och de kan vara svårt att få iväg på så kort tid som de jobbat med dessa problemen. För Liquid finns här allt att vinna och här finns faktiskt en väldigt bra chans att göra det med denna veton, tror ärligt talat de lär vara rätt nöjda med den.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.