Speltips: Har den mentala hjälpen fungerat?

Speltips: North ML

Liga: ESL Pro League Finals

Odds: 1.74

Units: 3/5

Bolag: Fanobet

Spelstopp: 2017-05-31 TISDAG NATT 00:00

Lika bra att droppa det redan. Har hittat detta oddset hos ett annat bolag än de mer normala bolagen där oddset mot all förvåning var mycket högre. Dock, ska man inte lipa över detta. bet365 m.fl erbjuder -2.5 som är nära nog samma sak som ML, fina 1.83 och är precis lika spelbart som det jag plockat. Jag tror givetvis att North vinner denna matchen relativt komfortabelt. 16-13 eller mindre är en vinst för er som kommer plocka -2.5. Tycker ML är spelbart ner till 1.60 vilket några bolag erbjuder i skrivande stund men som lär sjunka. När jag nu sagt allt detta kan vi fortsätta framåt.

North har länge varit ett lag som gått framåt som ett ånglok i gruppspelet för att sedan, som sin storebror Astralis - choka, i kvartsfinal/semifinalerna beroende på turnering och motstånd. Båda dessa lagen är väldigt lika varandra. De har spelare av helt otrolig individuell kaliber och har en fullständig kapacitet att vara världens bästa lag, båda två, om de bara vill. Problemet båda dessa lagen har haft en större tid, är självförtroende när de väl gäller. Astralis tog sig tiden att lösa detta problemet genom att investera både tid, pengar och mod i en mental coach. Hur tror ni det gick? Jodå, de vann två turneringar på raken, en av dom var en Major och de kunde efter det kalla sig själva världens bästa lag.

Framgången i denna sagan var alltså deras mentala coach som de anställde för att få bukt på spökena i huvudet som tenderar att hoppa fram när det gäller som mest. Jag har nämnt det själv så förbaskat många gånger att jag är trött på det - det behövs en mental coach för alla lag mer eller mindre, speciellt i denna sporten där proffslagen är dominerat av pojkar/män mellan 16-30 som dessutom inte direkt har varit några superatleter och bedrivit stor del av sin ungdom i lagsport och fått vinnarskallen/den mentala biten därifrån. Det saknas, och det behövs.

Sagt och gjort. North har nu äntligen, tagit vara på det alla sagt till dom. De har skaffat en mental coach. Detta är första eventet efter att dom anställt en sådan och jag är mer än exalterad över att se hur detta resultatet kommer bli. Problemet för North har aldrig varit starten av turneringen utan det har varit slutspurten. Jag är med andra ord inte speciellt orolig för hur dom kommer in utan mer orolig över hur de kommer ta sig ut. Men jag är dock orolig med en rätt bra känsla, det känns rätt spännande.

Jag tror heller inte North känner av någon speciell press i sig. De vet att dom kan och de kommer in här med helt nya mål och förutsättningar för att kunna lyckas ta sin första titel på oerhört länge. Jag tror helt enkelt dom är mer än hungriga, mer än taggade. De är nog väldigt nöjda snarare, före turneringen ens startat. Vilket är skrämmande men ändå positivt. Spelar dom utan press så bygger dom inte på sig några demoner och får dom inte in demonerna i huvudet så ångar dom fram som aldrig förr. Precis som dom brukar starta sina turneringar.

North har kunnat fokusera bra inför detta event. Har en veckas bootcamp på FC Köpenhamns Parken Stadium samt ett par sessioner med sin mentala coach i nacken och är nog mer än taggade för denna uppgift. De verkar känna sig lite förnyade på något sätt. Snacket från dom själva säger att dom fokuserat ännu mer på sin CT-sida som dom tycker har vacklat ner sig lite samt ännu mer på det individuella. Laget är fullt av självförtroende och fullt fokuserade på uppgiften att ta hem denna titeln. Vore rätt kul för dom eftersom dom landade på plats nummer ett online. Lär bli intressant att se.

North möter imorgon ett Mousesports som har slagit sig in i scenen igen efter Niko's uttåg till FaZe. Detta FaZe som INTE är med i turneringen skall sägas. Mousesports har adderat ropz till sin startelva och sparkat ut Spidii med huvudet före, vilket är mer än rätt då han är värdelös. Denna unga superstjärna är en stor framtid och Mousesports har gjort helt rätt som adderat honom. Han gjorde sig ett namn genom att tag sig in i FPL, dvs den ligan på FACEIT där proffsen spelar. I början av 2017 och 17 år gammal, vann han sin första säsong och fick ännu fler ögon på sig. Inte långt efter detta plockade Mousesports upp honom och nu är vi här.

Mousesports har faktiskt blivit bättre med denna talangen. Vad som utmärker honom något enormt är hans spelförståelse. Han är en madfragger också givetvis, men just hans sätt att anpasssa sig till laget och kombinera det med sin egen spelstil är väldigt intressant att se och har varit en bra framgång för detta Mousesports. Mer kommer det att bli i framtiden vill jag lova. Definitivt också från denna kille.

Däremot, har Mousesports form börjat svikta lite. Spelat bra i ligan online och lyckades med alla medel kvala sig hit till finalerna men jag tycker att formen har börjat svikta lite på senare tid. Spelet är inte lika intressant som det var från början och jag tycker mig se inslag av en nedåtgående form. Har just nu 8 förluster på sina 10 senaste matcher vilket man inte bör skryta med. Alla dessa har varit online också vilket skriker ännu mer eftersom Mousesports är ökända för att vara ett onlinelag. Finns inte mycket som talar för att formen lär vändas något nämnvärt när de nu landar på ett LAN. Heller inte mot ett North med mycket träning i bagaget.

Kartor kan man fokusera på. Inte direkt avsevärt lönt här då North är ett bättre lag på mer eller mindre alla kartor. Dock, höjer jag ett varningens finger för NorthCache**/Mirage, även om detta har varit någorlunda bra kartor för laget förut, speciellt Mirage. Men här, på dessa kartor är Mousesports livsfarliga. Cobblestone är en bra karta för Mousesports också men North ska vara bättre där. Nuke, Overpass, Inferno är North avsevärt bättre på. Train bör inte spelas överhuvudtaget då North** av okänd anledning aldrig spelar den.

Oavsett vad är North favoriter med all rätt och jag tycker egentligen de bör vara lite mer favoriter än vad dom faktiskt är. Moneyline till 1.60 och -2.5 till 1.83 är båda spelbara. Jag investerar 3/5 units på en North seger.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.