Speltips: Cloud9 har swag

Speltips: Cloud9 ML

Liga: CS Summit

Odds: 1.80

Units: 2.5/5

Bolag: bet365

Spelstopp: 18:30

Äntligen lite medgång. Ja man får väl ändå ta och säga så. De senaste dagarna har det gått rätt så jävla bra vilket resulterat i att resultatet i spelboken har kommit närmare vad det ska ligga på. Vi har knappat in ett par underdogs där b.la Liquid, Heroic och LDLC har skrällt, till vår fördel. Ska hända lite oftare, men överlag är man väl rätt nöjd att det inträffat när man som mest behövde det. Kul!

För att fortsätta på denna väg så gäller det ju att hitta fler givande spel. Jag tror faktiskt jag har hittat ett idag. Har även ett sidospel i denna match på över 2.5 kartor vilket jag tycker är bra på förhand då jag ser en bra möjlighet till att det skulle kunna inträffa. Så vill man ta det istället, för det jag kommer erbjuda, så går det utmärkt också.

Cloud9 kom in i denna turneringen med ett litet problem, eller vad man nu kan kalla det. Deras awper, stjärnspelare och rutinerade polare skadoodle är inte med. Detta är ett stort minus. Han har varit med ett bra tag i denna scenen och framförallt i detta laget för att Cloud9 ska sakna honom och det har dom gjort. Han är en viktig pusselbit för att detta Cloud9 ska framåt. Han har sin roll, sina positioner och sina rotationer, som spelarna i detta laget förlitar sig på till fullo. När den sista säkringen inte finns där så blir det lite bananas i detta laget.

Men i denna turneringen... har det inte direkt inträffat vill jag påstå. De har nämligen tagit in sin egna analyst vid namn swag. När man säger det såhär, så låter det ju inget vidare och det kan jag hålla med om. Vad de flesta inte vet, iallafall de som inte är insatta, så har denna swag en oerhört galen talang för detta spel. En av många anledningar till detta är för att han tidigare spelade i iBUYPOWER, laget som torskade en match medvetet för virtuella föremål(pengar**) vilket resulterade i att Valve** bannade dom på livstid. Vad jag tycker om det ska vi dock inte prata om.

Denna unga herre har som sagt en magnifik talang. Från ingenstans, så pass ung, till ett känt lag kallat complexity och sedan till iBUYPOWER - och då endast 17 år gammal. Du ser, han var väldigt talangfull redan då. 17 år gammal och spelar professionell CS med ett oerhört bra lag i NA. De var t.o.m så bra på den tiden att de slog lag som CLG och Cloud9, dvs, dom bästa lagen i NA. Han var en viktig del i den rollen. Han har en oerhört bra spelförståelse, ett fantastiskt aim och en grym förmåga att ofta göra rätt i svåra situationer. Inte så konstigt egentligen, han är ju grym. Vad som är konstigt är att han spelar med en sådan sjuk rutin fast än att han inte har fått speciellt mycket utav det. Han är väldigt ung, men har ändå varit med i gamet väldigt länge. Konstigt, men jag gillar det.

Swag är väldigt viktig för Cloud9**'s progress i denna turnering. Spelarna i laget gillar honom och han har tagit över Skadoodles roll lite grann. Han gör det väldigt bra. Han öppnade i första matchen mot OpticCbble lite lagom slarvigt. Egentligen inget konstigt då han inte spelat professionell CSår. Däremot gjorde han det överlag väldigt bra. Blev sedan lite varm i kläderna och gick in och fullständigt körde över Optic på Mirage. Drog b.la 2 st 4k vilket mer eller mindre betyder att han rensade undan fyra Optic spelare från kartan - 2 gånger i matchen. Bara det är 8 kills. Fortsatte sedan efter det och landade på 18-12 i stats med 1.42 i KD. Får ändå anses vara bra för sin första officiella pro-match på 2 år**.

Det sjuka stannar dock inte där. Igår, går denna killen ut och bombar över 70 frallor på tre kartor mot SK. Han bombar alltså 70(?!) frags mot ett av världens absolut bästa lag i CSGO - och han har INTE spelat professionell CSGO på två år. Det är nästan värt att skriva en gång till. Han var en stor del i att Cloud9 spelade som dom gjorde igår. Överlag rätt bra, men det var ändå en komfortabel vinst av SK. Över hela matchen mot SK slutade swag1.23 i rating med +16. Bara en till i Cloud9 hade liknande stats och det var Stewie**2k, en annan grym stjärna i Cloud9**'s talangfulla lag.

Det känns lite som att swag gör allt han kan för att bevisa att han är värd att spela på denna nivån, även fast han inte får. Med all rätt, jag hade gjort detsamma. För att Cloud9 ska vinna idag så behöver dom en liknande nivå från swag men även de andra killarna i laget. Stewie2k kan vi räkna ut, för han har fullständigt dominerat i sitt spel i dessa två matcher Cloud9 spelat. Kanske, för att autimatic äntligen tagit över IGL**-rollen lite som gör att Stewie2k äntligen får hoppa runt och vara Stewie** igen.

Jag har sagt det innan denna turnering. Jag sa det senast när jag tipsade om Liquid mot NiP i denna turnering. NiP är inte riktigt här för att dominera. De är i denna turnering för att fila på sitt spel, för att bli bättre och för att sammansvetsa laget. De kan definitivt vinna om de lyckas komma på dessa viktiga delar som ett lag behöver men jag tror inte att detta är turneringen dom verkligen fokuserar på. De har fortfarande ögonen, som de haft dessa månader som redan gått av detta år, på major qualifiern senare i år. Det är deras huvudmål. Allt fram tills dess är enbart träning. Givetvis är det oerhört bra om de får mer LAN och mer vinster med sig på vägen, men det ultimata målet är att vara bäst där framme - inte nu.

NiP har ändå spelat rätt okej i turneringen. Mötte först Liquid där jag tycker dom gjorde det bra, men inte hade något direkt svar på Liquid. Förlorade en helt okej match mot Liquid med 2-1 där NiP vann kartan de skulle vinna och Liquid vann sina kartor, även om det inte var deras egna picks. Gick sedan vidare och mötte ett uselt GODSENT där dom vann med 2-0 där Train och Cache spelades, två maps NiP kan spela även om Train inte är NiP's bästa. Det var mer GODSENT som var dåliga här än att NiP som var fantastiska. Men återigen, NiP gjorde det bra, det går inte att sticka under stolen med.

Problemet idag för dom är att dom möter ett oerhört taggat Cloud9. Ett Cloud9 som definitivt inte kommer släppa på tempot och ett Cloud9 som älskar att överraska sin motståndare. För NiP's del så gäller det att få in ett lugn, hitta ett speltempo och hålla sig till det. Att få till en bra karta för NiP är också en nyckel till att vinna denna matchupen. Kan de få kontroll på Stewie2k och swag så tror jag faktiskt att NiP kan vinna denna matchen. Jag tror dessvärre inte att de kommer lyckas.

Vad gäller mappar så vore det ju prima om Cloud9 kunde tänka sig att banna Nuke för en gångs skull. De tror ju att dom kan lira den även fast dom inte kan det. Gör dom inte det så känner jag mig rätt säker på att säga 1-0 till NiP redan där. För NiP så gäller det att få bort Mirage, vilket dom kommer göra eftersom det är deras permabann. Hade jag då varit Cloud9 hade jag gått på något dom känner sig otroligt säkra på. Jag hade skippat Cbble och gått på Train. I mina ögon är NiP bättre på Cbble än på Train och frankly, lyckas man ta SKTrain, så är det kartan man borde gå på. Här ska det stå 1-1 och då är redan överspelet i hamn om man valt det. Resterande mappar är Overpass, Inferno och Cache. Jag tror vi får se Cache där, men vi kan även få se Overpass beroende på hur Cloud9 väljer att banna. De är ju trots allt lite konstiga i sin veto.

Overall tycker jag Cloud9 ska vara favoriter. Man kan spela dom ner till 1.65-1.70 som mest skulle jag våga säga. De har trots allt en grym firepower och en bra map pool men även en bra form, på spelare som lag. NiP är inte riktigt där ännu även om dom växer sig in i turneringen. Detta ska Cloud9 ha i hamn.

Cloud9 har swag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.