Speltips: Snabbhet lönar sig på Nuke

Speltips: G2 ML Karta 1 (Nuke)

Liga: ESL Pro League

Odds: 1.50

Units: 2/5

Bolag: NordicBet

Spelstopp: 19:00

Som jag skrev igår hade jag ett par spel i spelboken jag tänkte dela med mig av i formen av att reka dom. Har redan kört ut ett spel på Heroic igår, som spelas idag, där jag tror Heroic kan knipa Nuke eftersom Heroic är ett väldigt fint Nuke-lag. G2, mina vänner, är ett annat sådant. Jag är själv förvånad när jag skriver det då jag absolut inte trodde att deras spelstil skulle fungera här, men ta mig baklänges vad fel jag har och hade. Deras spelstil är ju fan perfekt för denna kartan och jag har svårt att se vem som på riktigt ska stoppa dom där. Speciellt när de får igång sitt momentum.

Börjar direkt med att säga att jag redan har flera spel liggandes på denna matchen. Allt började med ett handikapp och har nu slutat på ML. Så ja, där finns fler spel liggande, som man kan hitta i spelboken, men jag väljer att fokusera reken på att G2 ska vinna matchen då vi fick ett odds som håller sig inom mina ramar samt att G2 most likely kommer börja som T. Så, vi lägger fokus på just det - en G2 vinst.

G2, som sagt, är ett väldigt bra Nuke-lag. Herrejävlar ja. Superlaget som dom själva kallar sig, har inte varit tillsammans mer än lite över 2 månader och har redan skaffat sig mappar dom är fantastiskt bra på. Allt man kan hoppas är ju att det håller i längden också. Men iallafall, Nuke, är en bana dom är väldigt bra på. Statistiken, motstånd och spelstil - allt talar för det. Sitter just nu på en fantastiskt bra win rate på hela 87.5% med 7W och 1L och den förlusten kom mot North med 13-16 och inträffade för cirkus 1.5 månad sedan. Sedan dess, har dom legat i och skrapat ihop hela 6 raka vinster mot lag som Astralis, EnVy, FaZe b.la. Detta är inte dåligt för fem öre, även om det fortfarande kan kallas fresh.

Frågan man bör ställa sig är vad som är den riktiga nyckeln till denna framgång. Vill påstå att det är hur G2 faktiskt spelar, egentligen över alla kartor. De lever ju som tidigare nämnt på sitt momentum, när dom inte har det så är dom inte mycket att hurra över. Men eftersom deras spelare är av en otroligt bra kaliber så är det sällan G2 inte tar ledningen och håller den. De har liksom någon sorts mekanism i laget, någon harmoni, något som sammansvetsar dom på något oförklarligt vis vilket gör att det går jävligt bra när det går bra, och det ofta.

Det man kan trycka in också, i samma fråga, är att deras spelstil... är magnifik. Egentligen, ganska enkel, men som blir så himla bra när det är ett lag som just detta. De trycker väldigt ofta double-awp med shox och kennys och denna duo är helt klart den bästa på det i spelet, utan tvekan. Det är sällan dom förlorar rundor när dessa två grabbar trycker fram bössan och det kvittar egentligen vilken map som spelas. Det andra är hur fort dom faktiskt spelar. De spelar mer med precision och snabbhet än taktisk överlägsenhet och detta är många lag inte fullt beredda på. G2 är helt enkelt väldigt bra på att utnyttja sina spelare till sin fulla potential.

Vad som är fantastiskt med Nuke är att den är väldigt taktisk. Det är sällan lag kan spela den om man inte har någon sorts taktik att jobba med eller att lagen har det taktiska men inte precisionen eller skickligheten att klara av det. G2 har båda. De har taktikerna, de har snabbheten, de har precisionen och de har framförallt skickligheten till det. Det är ett svårslaget lag på Nuke och det är en karta som passar dom utmärkt.

NaVi å andra sidan.. är inte direkt det laget du vill ha på Nuke. Med det sagt är dom inte dåliga, laget, men just på Nuke är dom inga höjdare. Däremot tvivlar jag inte på att dom har praccat denna kartan fram och tillbaka den senaste tiden i hopp om att bli lite bättre här men frågan är hur mycket resultat det egentligen gett.

NaVi är ett väldigt slött lag. De tar väldigt ofta sin tid och gärna in till dom sista 20 sekunderna innan dom kör sina executes. Värt att noteras är att detta funkar väldigt ofta, men det är också på kartor där Nuke inte är inblandad. Nuke är en karta som är väldigt tight och som kräver oerhört bra koordinering och precision när ni ska göra era executes. NaVi**'s slöa spelstil passar helt enkelt inte in här, ännu. Om det är ett lag i världen som är bra på att göra det slött och ändå klara det, så är det NaVi. Dessvärre tycker jag inte att dom är där ännuNuke**.

Statistiskt sett på det så talar inget för NaVi heller på Nuke. Med denna femman, med s1mple i laget, så sitter NaVi3W och 7L vilket ger en win rate på 30%. Inte mycket att skryta över. Har förluster mot Astralis, NiP, Dignitas, Liquid b.la. men även vinster mot Heroic och Tricked. Som sagt, laget är inte dåligt, men på Nuke är NaVi inte det NaVi man känner till. Det är inte samma lag helt enkelt.

För att NaVi ska ha en chans här så gäller det att Guardian är på topp med sin awp och ser till att stänga ner kennys/shox direkt utan att tveka, för får han inte ner någon av dom så kommer hela G2 att rusha ner NaVi gång på gång. Det kommer inte gå att stoppa tåget då. G2 gillar att använda sig av kenny/shox för att öppna upp banan och trycker dom då ner Guardian**/s1mple så har dom ett stort övertag eftersom att NaVi förlitar sig för** mycket på dessa två stjärnspelare.

Nej, detta ska G2 ha tycker jag. Bekvämt och komfortabelt faktiskt. De börjar dock på t-sidan vilket kan göra ett handikapp jobbigt om starten blir kass. Väljer därför att fokusera reken på att just ML ska sitta och sen kära ner mig i sidospelen som en bonus. Det här kan nog bli bra.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.