Speltips: Vilja slår klass alla dagar i veckan

Speltips: Heroic ML Karta 1 (Nuke)

Liga: ESL Pro League

Odds: 2.63

Units: 2.5/5

Bolag: Coolbet

Spelstopp: 04-19 - 21:20 - ONSDAG KVÄLL

G2 gjorde återigen som jag tidigare påpekat. De sjönk ihop efter att ha förlorat sitt momentum eftersom deras mentalitet inte är bättre än ett dagisbarns. Jävligt synd med tanke på att de verkligen är sjuuuukt bra när dom får igång maskineriet, men så fort det dyker upp ett motstånd av bra kaliber, så kommer dom ingenstans om motståndet i sig slår tillbaka. Återigen, jävligt sorgligt, för det såg väldigt bra ut på förhand och stundtals, under matchens gång. Snabb recap så tog dom ledningen med 5-1 för att sedan förlora mot pistoler och tappa till hela 5-10. Gick sedan till total katastrof och låg under 5-13 för att hämta tillbaka till 12-13 och sedan förlora 12-16. Ett ord - katastrof.

Funderat fram och tillbaka lite denna veckan på vad det skall spelas på och tycker mig ha hittat ett par spel som känns givna. Många av dessa ligger i spelboken här på sidan som ni kan ta del av, men jag tänkte även skriva om några som ännu inte droppat, vilket i sin tur är ganska skönt. Heroic är ett av dessa spelen. Möter på onsdag giganten Virtus Pro som är ett lag med två sidor - ett online och ett offline.

Något som också måste nämnas är att detta oddset mycket väl kan vara högre hos andra bolag än coolbet imorgon. Väljer dock att plocka detta redan nu ifall att det ska sjunka, för ärligt talat borde det göra just det. Har option på att möjligtvis trycka in mer beroende på andra bolag, isåfall kommer det in i spelboken direkt, men i nuläget nöjer jag mig med denna insatsen.

Virtus Pro online är inte ett bra lag. Det är ett slarvigt lag, ett ignorerande lag, ett kaxigt lag, ett lag som inte bryr sig för fem öre och spelar väldigt oseriöst. Med det sagt så är dom inte dåliga i sättet att laget är dåligt, mer att spelarna inte ens ger 3/10 av sin normala styrka jämfört med när det gäller. Det konstiga i sammanhanget är ju att ligan dom spelar i just nu, har slutspelsplatser som detta lag håller på att slarva bort. Just nu ligger dom nämligen 6 poäng bakom sista slutspelsplatsen vilket betyder att de har all möjlighet egentligen att komma till lanet men frågan är om det ens räcker, för som dom spelar, så ser det inte ut som att dom ens vill dit.

Virtus Pro ligger just nu på plats 10 i ligan med 24 poäng inspelade med 8W och 10L. För Virtus Pro återstår det 4 matchups i ligan. Det innebär 8 kartor där om dom vinner alla skrapar ihop 24 poäng vilket matematiskt betyder 3 poäng per karta**/vinst som i sin tur absolut inte är omöjligt om dom bara försöker. Motståndet dom har kvar att möta är dock väldigt bra online. Virtus Pro har just nu North, G2 och FaZe kvar att möta efter Heroic**. Detta kan bli väldigt svårt, så för deras del så bör det ju känna någonstans att det är dags att börja spela igen eftersom de slarvat så in outhärdligt tidigare.

Har nyligen lyckats spela 1-1 mot NiP och Astralis i ligan vilket kan anses vara bra normalt sett men under rådande omständigheter så är det knappt godkänt. Eller ja, det är godkänt för att de fick en vinst med sig, men de skulle haft 2-0 mot NiP minst sagt. Det är inte godkänt någonstans. De spelade som vanligt bedrövligt på den kartan dom förlorade, även fast kartan i sig är en väldigt bra karta för dom. Före dessa två matcher mötte dom LDLCNuke och Inferno och förlorade båda kartorna. Detta händer väldigt ofta. De brukar spela skit mot sämre lag, av någon idiotisk anledning. Vill de ha en minsta chans på slutspel så måste detta slarv sluta. Tyvärr lär det inte göra det. Någonting står fel i deras huvuden. De lär kvala in där ändå, eller inte alls. Klart är att jag tror dom kommer tappa fler poäng.

Heroic har också chans på slutspel. Faktiskt, utan tvekan. Ligger 3 poäng bakom Virtus Pro på plats 11. Heroic har också 4 matchups kvar att spela och med andra ord lika många potentiella poäng kvar att skrapa ihop. På agendan förutom Virtus Pro idag står EnVy, Kinguin och NaVi vilket är en något enklare uppgift än vad Virtus Pro har. Jag tror också Heroic faktiskt ser denna möjligheten att kunna knipa en plats i slutspelet eftersom att vägen dit inte är så himla lång trots allt.

Heroic har utan tvekan spelat bra denna säsongen. Klart är att de skulle haft ett par vinster till men överlag har dom definitivt levt upp till sina förväntningar. Laget sitter just nu på 7W och 11L i ligan vilket med tanke på lagen som är där inne, är bra. Heroic har nämligen en väldigt bra lineup och en väldigt bra map pool med många tunga kartor inblandat. Det är inget klassiskt NA lag som enbart är bra på Cache och Mirage utan Heroic har den taktiska styrkan blandat med den individuella styrkan att klara av kartor som Nuke, Train och Overpass också - och det mot bra lag.

Nuke, som jag väljer att köra mitt spel på, är en karta Heroic är duktiga på och ofta varit det. Är det en karta danska lag är bra på så är det Nuke. Sedan JuGi kom in i laget har Heroic lyckas trycka ihop 6W 3L9 spelade kartor. Det ger en fin win rate66.7% vilket är bra, speciellt när man har en ny kugge i laget. Motståndet dom har mött har heller inte varit speciellt dåliga. North, Astralis, Virtus Pro är alla bra Nuke lag och dom har man besegrat. Innan JuGi hade Heroic en win rate67.7% över 31 matcher med 21W och 10L. Historiskt sett är alltså Nuke en väldigt bra karta för Heroic.

Virtus Pro är inget dåligt nuke lag heller för den delen även om deras vilja att spela dessa spel bara sjunker för varje gång man ser dom. Sitter just nu på 36W 1D 18L55 spelade matcher med en win rate65,5% vilket absolut är bra, dels med tanke på lagen dom mött. Men detta är också många matcher från förra året och även en del LAN inkluderade, och som jag nämnt så är Virtus Pro väldigt mycket bättre på LAN än online. Senaste 5 matcherna på Nuke online har dom 3W och 2L med en vinst över Mousesports, NiP och Astralis. Ett oerhört värdelöst Mousesports som definitivt inte kan spela Nuke, ett decimerat Astralis med coachen som stand-in istället för device och ett NiP som svänger mer än en flickas hormoner i puberteten. Vill ärligt talat påstå att de inte direkt är något att skryta om. Formen är inte där helt enkelt.

Heroic har definitivt möjligheten att ta ner ett Virtus Pro utan större bekymmer eftersom att Heroic är kapabla till det. De vet om vilka kartor dom är bra på och imorgon får de två kartor de vet om att de kan trycka ner Virtus Pro på. Dessutom spelar Heroic bättre mot bra lag, vilket jag gillar enormt. De höjer sig där. Lägg därtill att Heroic har oändligt mycket mer vilja än vad Virtus Pro har, dels för att de vill visa att dom kan, dels för att dom är underdogs i denna liga och dels för att de mer än gärna vill till detta lanet. Det finns mycket som talar för Heroic.

Vilja i mina ögon, slår klass varje dag. Detta har danskarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.