Speltips: Optic i form ska ha 3 poäng

Speltips: Optic -3.5 Karta 2 (Overpass)

Liga: ESL Pro League

Odds: 1.85

Units: 2/5

Bolag: Betway

Spelstopp: 12/4 05:30 TISDAG NATT

Senaste inlägget om att CLG skulle plocka rundor av Astralis gick in och det med stor förväntning. Spelade riktigt bra och kunde fan knipit en karta om det inte vore för lite små misstag som kostade dom givna rundor. Astralis var inte riktigt ett lag i toppform i denna turnering men spelade ändå till sig en tight final mot FaZe där dom åkte på övertid på sista kartan. Oerhört kul att se CLG dock. Det är ett lag i rätt riktning och kommer garanterat att skrälla till sig fler vinster innan folk förstår deras potential. I got big hopes!

Till dagens match har vi Optic på ena planhalvan och Luminosity på andra sidan. En rätt kul match på förhand men jag tycker egentligen inte det ska finnas så himla stor chans för Luminosity att gräva till sig en karta här utan jag tror med rätt stor sannolikhet att vi får se ett Optic gå ut och fortsätta bygga på sin fina form. Har nyligen plockat in JasonR som både IGL och stand-in medans de letar efter sin femte spelare. Jag tror dock det finns en möjlighet att det just blir JasonR som tar den spotten, men det återstår att se. En väldigt duktig spelare det där. Spelar väldigt strukturerat, har bra taktiker och framförallt så är han en jävla rifler också. Han behöver mer eller mindre "bara komma in i det" igen innan han är på toppen igen. Rätt val också av Optic att plocka in han tycker jag och det märks framförallt på Optics nytändning. Sitter på 4/5 vinster på sina senaste 5 matcher där den enda förlusten är mot Cloud9 där Optic förlorade med 2-0 - dock med rätt tighta siffror. Klart är att de pickade fel karta i den matchen, och har säkerligen lärt sig ett och annat från det.

Dagens andra match och andra karta, är Overpass. En bra karta av Optics core historiskt, dvs deras fyra kärnspelare med JasonR uträknad. Optic sitter seriöst på hela 15W och 5LOverpass med dessa fyra permanenta spelare. Det är en win rate på hela 75%. Det är sanslöst bra. Speciellt med tanke på att man inte direkt ser dom som ett Overpass lag. Med JasonR i laget vill jag inte påstå att det "bör" bli en så stor förändring. Han själv är dock inget fan av mappen, men som alltid, i ett lag, måste man anpassa sig. Det tar också lite tid att komma in i ett nytt lags sammanhållning och han har fått mer tid på sig nu att jobba med det. Det kan egentligen bara bli bättre härifrån.

Optic spelade senast Overpass för 9 dagar sedan. Detta mot Misfits. Overpass var också Optics val. Hur gick det? Dom vann, 16-14, efter att ha plockat 13 rundor som CT. Inte direkt bra siffror, och det var även härefter som JasonR gick ut och sa vad han tyckte och tänkte om den kartan och sin egna prestation på kartan. Det visar dock fortfarande hur starka Optic är på kartan. Att de lyckas storma ner ett Misfits med en 12-3 halvtidsledning till att vinna med 16-14 är riktigt bra. Inget snack om saken.

Tror helt klart vi kan få se samma styrka idag. Är också övertygad att de jobbat på sin T-sida här på Overpass då den inte var något att skryta om senast. Ytterligare en fin grej som precis blev utannonserat är att hazed som spelade för CLG så sent som i början på året, verkligen precis, har hoppat in som temporär coach för Optic. Här får man in en kille med oerhört bra rutin, även om han inte direkt "coachat" förut.

Luminosity i sig är också ett bra lag. En av de få brasselagen som existerar där ute. Har höjt dessa herrar till skyarna ett par gånger och egentligen förtjänar dom det, överlag, men deras form just nu är inte direkt att skryta över. Sitter på 2/5 vinster på sina senaste 5 matcher varav 4 av dessa är BO3 där 2 av dessa är vinster. Har dock inte direkt vunnit mot superlag. Vinsterna har kommit mot Rush och NRG, ett NRG dessutom som har likadan form som en guldfisks minne, dvs inte bra. Alls.

Luminosity är också ett lag som, rent taktiskt och generellt, ska vara bra på Overpass. De är en karta som passar dom som lag. De har både strukturen, taktiken och de individuella skickligheterna för att lyckas på den kartan men det går inte direkt som dom vill, vilket märks. Statistiken talar för 7W och 7L på sina 14 matcher spelade där och det ger oss en blank 50% win rate, inte så värst bra. Dessutom har de inte vunnit mot överdrivet bra lag heller även om vissa matcher varit nära. Spelade Overpass som senast för 9 dagar sedan hela 3 gånger och lyckades knipa en vinst, denna av Rush med 16-3. De andra två var förluster mot Misfits (3-16) och Cloud9 (6-16) - inget att skryta över, även om vissa moment i matchen kunde gått till deras fördel.

Tycker inte detta Luminosity vi ser just nu är det Luminosity som faktiskt finns där. De har hamnat i någon sorts svacka med delade poäng lite random vilket inte håller på denna nivån. Det gäller för dom att hitta tillbaka fort för de har ju rent generellt sätt faktiskt fortfarande möjligheten att ta sig till ESL Finalen men då krävs det vinster, och det är fort. Jag tror inte de kommer lyckas. Optic ligger i samma sits även om de är över strecket just nu. De måste fortsätta vinna och gärna ta 2-0 vinster då det är 6p direkt där vilket är väldigt viktigt i en så tight liga som denna.

Vill inte tänka på hur det går i karta 1 som är Luminositys pick men oavsett vad är jag övertygad om att Optic minst tar hem en karta inatt, och jag tror det blir denna. Lär dessutom behövas om det på något idiotiskt sätt lyckas förlora första kartan. Optic får förtroendet inatt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.