Speltips: Fel favorit i ESL Pro League

Speltips: NaVi ML Karta 1 (Train)

Liga: ESL Pro League

Odds: 2.10

Units: 2.5/5

Bolag: Coolbet

Spelstopp: 21/3 (Tisdag) 19.00

 

Tycker vi ha fått en rätt fin matchup redan från början av denna veckas ESL Pro League. FaZe tar emot NaViTrain och detta lär bli en rätt jämn kamp om segern. Båda lagen har bra historik från denna karta och ingen av dom ska underskattas, men jag tycker ändå NaVi ska ha lite fördel här sett till hur pass bra dom spelar denna karta. Det kommer mest troligt att bli en rätt grym fight där viktiga poäng måste tas från båda lagens håll.

 

NaVi tycker jag har börjat komma igång igen. Helt klart på god väg framåt efter ett par nederlag på LAN. Tycker dom ser lite mer seriösa ut nu. De ser ut att ha fått in lite taktiska tendenser i laget igen vilket gör att dom äntligen, och igen, är en utmanare mot eliten. Detta är givetvis bra. NaVi ska ju vara en av dom lagen som ska kunna ta hem titlar och utmana de absolut bästa ständigt. Vad som saknats ett tag är just det taktiska som de tappade när Zeus lämnade laget men jag ser tendenser till att lite av det gamla goda börjar komma tillbaka sakta men säkert.

Ett stort nederlag för NaVi just nu är att deras ex-IGL och coach vid namn Starix nyligen har lämnat laget. Han och Zeus var de två som styrde laget och hela NaVis prestation och taktiska möjligheter var tack vare dessa två herrar. Det finns dock hopp ändå, allting går att ersätta och jag är mer än övertygad att Starix lämnat NaVi med gott hopp. Seized som har IGL rollen as we speak har gjort framsteg och laget blir som sagt bättre ju mer tid laget får ihop. Man ser också att spelarna i laget mer och mer tenderar att framkalla individuella prestationer som hjälper dom framåt i matcher. Tänker väldigt mycket på flamie och edward här då GuardiaN och s1mple inte direkt steppat upp, utifrån förväntningar, på senare tid. Här finns mycket material att jobba med för laget och det ser faktiskt bättre ut.

Train är en karta NaVi har varit väldigt bra på väldigt länge. Sitter på en överlag 62-1-34 scoreline på Train med 63,9% win rate vilket är otroligt bra. Dock, ska det ju nämnas att detta är med alla spelare involverat, även Zeus. Med s1mple i laget sitter NaVi just nu på 13-6 vilket ger en win rate på 68.4% vilket också är otroligt bra. Vad man kan utvinna för kuligheter här är ju att NaVi generellt sätt är väldigt bra på Train. Inte så konstigt egentligen då detta laget är ökända för sina taktiska spelmoment och slöa rundor med giftiga executes precis inpå round timern som får alla lagen att bli tokiga. Riktig finess är det och kräver enormt med tillit till sina kamrater i laget. Train är en karta som passar NaVi och har gjort väldigt länge. Ser inte att det ska sluta ännu då NaVi trivs på Train helt enkelt.

 

Ett annat lag som också trivs på Train är FaZe. Med ett historiskt öga på Train utvinner vi en scoreline på 27-20 vilket ger en inte alltför bra, men inte heller dålig, win rate på 57,4%, inkluderat alla spelare. Med nya adderingen kallad NiKo sitter laget än så länge på 2-1 vilket ger 66.7% win rate vilket heller inte är så pjåkigt. FaZe är kända för att trivas på denna kartan. Det passar laget, otroligt nog eftersom detta laget enbart varit aimers förut, och mycket av detta kan bli ännu bättre nu när Karrigan har kommit in i bilden, samt NiKo.

Vi såg senast FaZe leka på train med denna lineup på IEM Katowice och tog hem 4 av 5 vinster på denna kartan där b.la. Astralis, Immortals, Fnatic och Optic togs ner. Två av dessa vinster var i en så kallad 3-way-tie vilket innebar att man körde overtime mot de två andra lagen som hamnat på samma poäng och således var det inga "riktiga" matcher. Den enda förlusten kom mot Astralis i gruppen där FaZe förlorade rätt komfortabelt med 16-8. Överlag slutade deras Train success med 2-1 i stats vilket får ses som väldigt bra med "en helt ny lineup".

Vi har dock sett för lite matcher på Train för att kunna få ut något stabilt även om formen på kartan just nu är väldigt bra. Det är definitivt en karta som kan och kommer passa detta laget framöver och de kommer vara farliga där. NiKo speciellt är väldigt duktig på sin position ute på A-site där han oftast får med sig ett par kills som slutar i rundvinster. Mycket kommer komma ner till hur pass bekvämt och bra FaZe kan stå emot NaVi och hur dom kan stoppa deras giftiga taktiker. Mycket kommer hänga på det individuella hos FaZe och framförallt hos Karrigan som måste ha igång hjärnan varje sekund här för att kunna kontra NaVis snabba förändringar i sitt spel. Det kommer krävas en del och det kan bli svårt. Lite för svårt tror jag.

 

NaVi har en möjlighet att ta hem denna vinsten inte bara med den individuella skicklighet deras spelare har men även med rutinen som deras spelare har med sig i bagaget. Vi ser trots allt en kärna på fyra spelare som spelat ihop väldigt länge. Det sätter sina spår och skapar en tillit till varandra att kunna lyckas med det omöjliga, även om nu detta inte är omöjligt för fem öre. FaZe är fortfarande ett nytt lag med en del roster changes som kan ställa till kommunikationen. Lägg till att det är språkbarriärer i FaZe och förr eller senare kan det skrapa lite i hjärnan hos spelarna som kan leda till problem. Tycker NaVi ska ha övertaget här.

För fler spel är det bara att kika in i min spelbok titt som tätt.

Alives blogg

Alive

Alive föddes med ett trasig dator och en dålig internetuppkoppling. Från födsel till nutid har han alltid varit en datornörd där framförallt Counter Strike fastnade på näthinnan redan vid 8 års ålder. Det finns inget som är bättre än just CSGO och Esport för denne herre. Dagarna används flitigt till att ha den senaste infon om lagen, spelarna och allt runtomkring. Utöver detta bjuder han på statistik och grundligt nogranna analyser så fort tillfället ges. Gissningsvis behöver Alive inte beskriva sin fritid då den mest består utav datorspel och bortslösade pengar på virtuella föremål

Sveriges bästa

Kända profiler