Speltips: Kan CLG skaka om Renegades?

Speltips: CLG +1.5 och CLG ML

 
Liga: Starladder
 
Bolag: Pinnacle
 
Odds: 1.735 +1.5 / 3.49 på ML
 
Units: 3.5/5 +1.5 och 3/5 på ML
 
Spelstopp: Måndag natt (21/3) 03:00
 
 
Jag kan ärligt talat inte förstå det jag ser framför mig nu. Dels för att klockan när detta inlägg skrivs är 05.40 men också för att jag inte begriper värderingen av denna match gällande vem som är favorit och vem som absolut inte är favorit. Förstå mig rätt först dock, Renegades ska givetvis vara respekterade gällande lagets form och vad dom tycks ha börjat få igång som lag men helt ärligt så är de inte ett lag som är så jävla bra.
 
Renegades har tagit ikapp vad de förlorade tidigt i början på året när de dök upp på Dreamhack Masters med deras bästa spelare (och awper) vid namn Rickeh ute ur leken och istället hade med sig en avdankad (nåja) SVENSK spelare vid namn atter - som verkligen kom från ingenstans till NA, och bokstavligt talat var totalt värdelösa. Inte direkt förvånande då de kom med en helt ny spelare, men alla i laget tycktes göra precis lite vad dom ville och där fanns inte den strukturen de haft förut som lag. Sagt och gjort så åkte dom ut med huvudet före och det fanns inte mycket mer än besvikelse och hat runtomkring gällande deras val av spelare och prestation. 
 
Förödelsen fortsatte en bit efter men som tiden gick, som med många lag, så blev mycket också bättre, vilket glädjer mig då jag alltid gillat detta laget och vet precis vad dom går för/har gått för. Vad man kan ta av detta laget nu är att de dedikerat en enorm tid till att svetsa ihop laget, och de tycks ha lyckats bra. Sett till deras senaste resultat i både ECS och ESL Pro League, samt då Starladder kvalet som de spelar inatt som gäller den andra och sista LAN-platsen till själva eventet, så tycks formen vara oerhört bra och det får man inte ljuga om. Men många av dessa vinster är också mot lag från den lägre ESEA divisionen och måste tas med i värderingen.
 
Vad som dock inte är sant är favoritskapet denna succé bär med sig. Laget i sig är inte SÅ bra som man kan tro. Där är fortfarande stora brister i deras spel och deras mentalitet. Laget har varit ökänt för sin roliga spelstil men samtidigt deras slappa mentalitet, som tex att tappa stora ledningar, vika ner sig, sluta bry sig mitt i rundorna, slarv osv. Det sågs sist mot Selfless häromdagen där Renegades leder HT med 13-2 och vinner kartan med 16-14 - det är inte bra någonstans och det var DEFINITIVT INTE Selfless som var orsaken till detta.
 
Orsaken till favoritskapet laget har beror också på vinsterna över Cloud9 i Starladder kvalet (matchen innan denna), samt vinsten mot Liquid i ESL Pro League. Detta är två tunga lag som Renegades besegrat och det sätter sina spår, tro det eller ej. Bör tilläggas i Cloud9 matchen att Cloud9 spelade utan sin awper och 5e spelare vid namn Skadoodle som är borta pga sjukdom och istället använde coachen. Ändå tog det tre kartor att ta ner dom. Något slarv med veton från Cloud9's sida bör också nämnas men det är en klassiker nuförtiden.
 
Vad som kan utvinnas är ett lag som absolut har firepower och kapacitet samt en enorm vilja, men som ibland försöker för mycket och när resultatet inte går med laget så försvinner lusten. De har inte riktigt den mentaliteten ännu och det sätter sina spår. Ett lag som har dålig mentalitet är inte ett lag som håller i längden.
 
CLG har även dom en oerhört bra form. Dessutom mot bättre motstånd. Radat upp vinster i både ESL Pro League men också i Starladder där dom senast tog ner "ett inte så himla glatt" Optic. Vad jag menar med det är att Optic inte är i full balans just nu, mentalt, gällande transferrykten m.m. Vad som är sant dock är att dom hade full femma och ändå förlorade med 2-0. Otroligt starkt oavsett vad av CLG.
 
CLG är tillbaka vill jag nästan påstå. Från att länge ha varit en contender mot Cloud9 gällande topplatsen av NA lagen gentemot Europa har laget haft en stor svacka. Spelare har bytts ut, matcher har förlorats och lust har stigits ur. Det bästa med detta är ju att förändringar brukar ske när sådant inträffar och här är vi nu idag. Ett pånyttfött CLG har visat sig.
 
Idag består CLG av enbart en spelare "from the original five" och har i bagaget med sig fyra nya spelare. Nåja, de är inte nya som i "nya" i laget, de har ju spelat ihop ett tag. Den nyaste spelaren i laget är Rickeh, precis, bästa spelaren i Renegades - och awper. Denna killen är väldigt vass och det finns en garanti på att han kommer gå ut imorgon och köra så det ryker. 
 
Laget i sig tycker jag spelar väldigt bra. Mer och mer. Börjar få en map pool och börjar kunna utmana på allvar. Laget i sig har inte varit på ett LAN på ett bra tag och detta är första chansen för året att få visa vad detta laget kan på LAN och sanna mina ord att denna chans kommer att tas med allt dom har. Mentaliteten i detta laget rankar jag dessutom högre än hos Renegades
 
I CLG har vi rutin i form av FNS och cutler som båda spelat i topplag en väldigt bra tid. FNS i TSM och cutler i CLG. Addera på där två oerhört duktiga talanger i form av Nahte och koosta, och nu senaste adderingen - Rickeh, så har du ett riktigt giftigt lag.
 
Helt enkelt ett lag som definitivt kan ta ner Renegades. Detta CLG är minst lika bra om inte bättre. Vi har fått ett väldigt bra odds här. För fler spel är det bara att kika i min spelbok.

Alives blogg

Alive

Alive föddes med ett trasig dator och en dålig internetuppkoppling. Från födsel till nutid har han alltid varit en datornörd där framförallt Counter Strike fastnade på näthinnan redan vid 8 års ålder. Det finns inget som är bättre än just CSGO och Esport för denne herre. Dagarna används flitigt till att ha den senaste infon om lagen, spelarna och allt runtomkring. Utöver detta bjuder han på statistik och grundligt nogranna analyser så fort tillfället ges. Gissningsvis behöver Alive inte beskriva sin fritid då den mest består utav datorspel och bortslösade pengar på virtuella föremål

Sveriges bästa

Kända profiler