Speltips: Det vankas derby och vi har en vinnare

Speltips: Fnatic -2.5 rundor

Liga: IEM Katowice

Odds: 1.793

Units: 2/5

Bolag: Pinnacle

Spelstopp: 2017-03-01 klockan 11.00

Ska försöka att inte babbla allt för mycket om denna matchen även om det finns en massa att påpeka. Vi har ett NiP som är helt ur form och ett Fnatic som är pånyttfött. Fnatic har ju egentligen inte heller presterat utifrån vad man borde förvänta sig av dom men samtidigt är laget så pass nytt att det behövs nya strategier för att få dom att komma igång. Jag vill tro att dom har hittat någon sorts lösning under denna korta tid från Dreamhack Masters Las Vegas tills Katowice och även om det inte riktigt stämmer helt så är jag ganska säker på att de ska kunna ta ner detta dåliga NiP vi ser just nu.

Fnatic har som sagt inte varit svärmorsdrömmen. Efter att laget plockat in JW och Flusha så har vi nu tillbaka det gamla Fnatic som vann turneringar på löpande band och rankades som det absolut bästa laget i CSGO under en bra tid. Vad som fanns då och inte finns nu är viljan. Kanske fel och säga vilja, men det syns rätt mycket på spelarna att dom var trötta på varandra och fortfarande är det. Vad som dock är positivt är att dom verkar ha gett sig fan på att hitta dessa interna problem dom har och jobba på dom.

Man såg tidigt i Las Vegas att dom inte hade någon speciell game plan eller för den delen något speciellt undangömt för motståndarna som dom kunde kontra med. Resultaten och spelstilen visade på det. Detta är jag säker på redan nu att dom lagt ner tid på att hitta svar till. Det man såg dock var att när detta laget trummar på så är dom oerhört farliga. De tradear så fruktansvärt bra, de har en kemi som inget annat lag har och de har så sjukt bra spelare. Tyvärr, är det svårt i dagens CS att lyckas komma undan med sådant spel för många gånger.

För att ta ner NiP så måste dom ha en plan. En plan, med struktur och ett par lätta taktiker som de kan utnyttja sin otroliga snabbhet och precision med. Då kommer dom ta ner NiP utan större problem. För NiP har problem med lag som inte bryr sig ett skit, ungefär så Fnatic spelar, och de har problem mot lag som har duktiga individuella spelare. Det är inte samma NiP längre.

NiP var en ännu värre besvikelse än vad Fnatic var i Las Vegas. Innan dess kom dom in till turneringen med 4 förluster i rad i ESL Pro League över lag som dom SKA ta. Gick inte bättre när dom kom in i första gruppspelsmatchen mot Cloud9 och åkte på däng på Overpass, en karta NiP mer eller mindre ALLTID varit bra på, med 14-16. Resultatet kan låta någorlunda bra, men det är under all kritik. Speciellt mot det Cloud9 man såg då. NiP slarvade något fruktansvärt. Man såg ingen som helst vilja från detta lag att varken vinna eller vilja förbättra sig. Stjärnspelarna i laget uppträdde inte heller bra. Det är nästan som de hellre ville förlora än vinna. De brydde sig inte liksom.

Man bevisade allt det jag sagt ovanför fel i matchen efter där man gick ut och vann sin måstematch mot TyLoo med 16-5Cbble. Detta låter väldigt bra också, men det är inte speciellt anmärkningsvärt. TyLoo är 10x sämre än NiP och TyLoo spelar inte Cbble speciellt ofta. Men ändå, en vinst är en vinst och det var bra för självförtroendet. Man såg fortfarande slarvet men de förbättrade sitt spel överlag. Tycker dock TyLoo framförallt var riktigt dåliga i denna matchen och vill inte ge NiP all credd här.

Sist men inte minst fick man möta Cloud9 igen i en Bo3 där vinnaren gick vidare till slutspel. NiP vann med 2-1. Började med att förlora Cbble med 2-16**(!!!) för att sedan ta Train 16-6 och Cache 16-13. Överlag en bra match men det är inte alls samma NiP man sett förut som spelar. Det är ett lag som just nu inte har en identitet, ett lag som inte vet vad dom håller på med och framförallt ett lag utan vilja. Vinsten över Cloud9 klassar jag inte direkt som något fantastiskt, snarare något bra för dom själva enbart, för det man såg var inte bra från NiP**s sida.

Slutligen så vill jag påstå att kartorna kan favorisera Fnatic här:

Cache är en bana jag känner mig ganska säker på att det kan bli då båda lagen gillar att spela den. Fnatic favorit
Cbble är också en bana som känns ganska trolig att det kan bli. Återigen håller jag Fnatic som favorit.
Nuke bannar Fnatic om dom har något vett i huvudet för den vinner NiP
Overpass bör Fnatic också försöka få bort då detta är en karta som kräver mycket taktik vilket dom inte har just nu. NiP favoriten här.

Mirage är en karta jag vill se men som jag inte tror vi får se. NiP är överlag oerhört dåliga här även om statsen visar annat. Fnatic är favoriter här i mina ögon.

Inferno är en karta vi ännu inte riktigt vet hur lagen presterar på. Fnatic försökte i Las Vegas och det gick åt helvete. Troligtvis har dom verkligen jobbat på denna kartan då de var oerhört bra just här förr i tiden. NiP är inte dåliga här heller, men i formen dom är i nu så håller jag dom inte högt här. Liten favorisering på Fnatic här.

Train slutligen, är en karta jag kan se också. Faktiskt, hur dumt det än må låta. Fnatic har alltid gillat train även om de inte alltid spelat den. NiP likaså. Helt klart en 50/50 karta.

Jag håller Fnatic högre här än NiP. De har bättre spelare, de spelar ganska no-fear typiskt och det är ett lag man kan lita på i sådana här matcher. Speciellt när laget är i en bättre form än vad NiP befinner sig i, ingen vet var dom befinner sig och det är egentligen då lag som oftast är som farligast - det är dock inte NiP. Fnatic spelar ett aggressivt spel som passar för att möta ett oerhört slött och slötänkt NiP. Fnatic har samlat ihop vilja här, det har inte NiP. NiP**s tankar är fortfarande borta på nästa Major-kval dit dom REDAN** har börjat pracca till, vilket låter bättre än vad det är med tanke på hur fullkomligt usla dom ser ut.

Får inte glömma att detta är ett klassiskt derby också. Fnatic leder det derbyt med 43-37 än så länge. Tror dom går upp till 44 imorgon.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt