Speltips: Cloud9 är min favorit

Speltips: Cloud9 ML

Liga: IEM Katowice

Odds: 1.86

Units: 3/5

Bolag: Betsson

Spelstopp: 2017-03-02 klockan 13.30

För att börja någonstans så kan jag nämna att detta oddset inte finns kvar hos Betsson. Det är numera sänkt till 1.82. Vad som dock finns kvar i skrivande stund är 1.85 hos Betway vilket är en minimal skillnad jämfört med vad jag fick, och definitivt spelbart. Jag tycker Cloud9 ska vara favoriten här och vill ge dom minst 60% chans att ta hem denna matchen och således är 1.85 bra betalt för besväret.

Denna matchen kommer spelas dag 2 av IEM Katowice som börjar på onsdag den 1 mars. Väldigt kul med en turnering nu igen och jag tänkte att denna turnering ska gå bättre än den förra även om man fick in några fina pengar där. Tycker Cloud9's form inför detta möte är bra och matchen ligger så pass tidigt att resultat i gruppen inte ska spela någon roll för utgången av matchen vilket är väldigt bra då båda lagen kommer ha allt att spela för. Heroic's form i sig är inte speciellt dålig heller men man ser vissa tendenser till kommunikationsbrist och jag tror det kan påverka lite här. Toppen av det hela så har dessa lagen också ganska likvärdiga kartor vilket i sig är väldigt bra för spelet.

Cloud9 har verkligen kommit igång nu på senaste tiden. Med senaste tiden menar jag mer eller mindre hela februari eftersom att före det var det bedrövligt, i mina ögon. Har lyckats gå 6-0 i ESL Pro League vilket är väldigt bra, speciellt för detta laget som brukar dominera i den ligan och vann förra säsongen där dom gick 27-1 i gruppspelet, detta också med stora siffror. Har dock inte mött dom bästa lagen ännu, tack vare att säsongen precis börjat. Men det man har sett är att dom är oerhört bestämda i sitt sätt att spela och kan spela många kartor. Har kört cbble, mirage, cache och overpass i denna ligan och har kört över sitt motstånd på varje karta.

Före detta spektakel har dom varit en sväng på Dreamhack Masters i Las Vegas och b.la. mött SK och NiP där dom tog ner NiPOverpass vilket inte var direkt oförutsägbart, för att sedan förlora mot SK på samma bana som heller inte var oförutsägbart, för att sedan förlora en Bo3 mot NiP med 2-1 där dom vann Cbble med 16-2 för att sedan förlora på Train och Cache - som heller inte var speciellt oförutsägbart. Vad man dock kan ta utav detta är lärdom, vilket dom gjort. De bevisar också än en gång att dom kan spela mot dessa topplag och framförallt dessa kartor mot dessa topplag.

Vad som kommer krävas mot Heroic som är ett oerhört bra lag från EU är att taktikerna måste sitta ordentligt. Det går inte att surfa runt och hoppas på hero plays. Inte. Här gäller det att gå in med en spelplan direkt på 3 förutbestämda kartor dom INTE vill spela och sen försöka ta det dit den kartan dom vill ha det. Vad som talar så oerhört mycket för Cloud9 är deras individuella skicklighet. Det är sällan det inte är någon spelare i laget som gör att detta laget vinner sina matcher mer än vad det är laget som gör det, vilket visar på en sjukt bra nivå av talang på spelarna. Nackdelen är just lagets spel tillsammans. Laget i sig spelar egentligen inte dåligt ihop.. det är mer bristen på att inte gå bort sig som biter detta laget i bakdelen alltför ofta och således är laget spel tillsammans inte speciellt bra. Men det man ser är förbättringar hela tiden och jag är övertygad om att det kan gå hem denna gången.

Valens som är Cloud9's coach har redan börjat göra avtryck och jag är mer än övertygad om att han har en bra gameplan för Cloud9's del i denna turnering då varje match betyder oerhört mycket. Kommer bli ruskigt kul att följa dom denna turnering.

Heroic är ett väldigt taktiskt lag och har ett par spelare som kan gå ham individuellt. Vill inte påpeka alls att dom är bättre än Cloud9 individuellt men som lag, på vissa kartor, får jag ge dom edgen. Har nyligen plockat in JuGi som kommer från Tricked och ersatt Friis, legenden från 1.6 som gått till Tricked. I mina ögon är detta både en bra och en dålig trade. Samtidigt som laget förlorar rutin, får dom in talang. JuGi är en väldigt duktig spelare individuellt och bar ofta Tricked. Det han dock saknar är rutinen som Friis har vilket definitivt kan straffa detta laget i viktiga matcher.

På tal om viktiga matcher så har detta Heroic krympt lite från och till sedan JuGi kom in. Spelar lite för ansvarslöst och kommer inte riktigt i rätt positioner när det gäller. Förlorar nödvändigtvis inte alltid matchen, men dessvärre förlorar dom oftast kartor vilket är ett tecken på att allt inte är helt rätt. Rutin och nervositet från spelare (även nya) kan spela in i sådana här tillfällen. Heroic är dock kända för sin mentalitet och att klara av att stänga matcher. Viktigt att notera.

Mycket kommer handla om pressen på JuGi. Första "stora" lanet med sitt nya lag. Hur hanterar han pressen? Hans brist på rutin, hur kommer den påverka honom och laget? Hans egen prestation, hur kommer den påverkas? Det kan ta tid att komma igång. Online är en helt annan sak än LAN.

Vad som kan komma att bli deras förlust i en match mot Cloud9 är kartvalet, iallafall den största faktorn. De måste se till att förstå vilka banor Cloud9 är bra/dåliga på. Jag tror inte dom kommer göra det. De kommer gå på en karta dom själva är bra på och som kommer visa sig att Cloud9 även kan spela. Här kommer Cloud9's rutin och skicklighet spela roll och avgöra matchen till deras favör.

Well:

Förstå mig rätt. Heroic är bra på många kartor. Men det är Cloud9 också. Ska vi få se en sjuk match här så tycker jag de ska köra med Inferno. Det kan bli spännande och det kan bli kartan som är the wild card. Ingen vet direkt i nuläget hur dessa lag presterar på Inferno då ingen av dom har spelat den officiellt ännu. Banor som Train, Cbble och Overpass är kartor Heroic definitivt skulle kunna tänka sig spela men som Cloud9 faktiskt är lika bra, om inte bättre på. Cache och Mirage är också kartor Cloud9 kan spela och således är valet för en karta inte riktigt lika lätt för Heroic.

Tror dock inte vi får se Inferno, Nuke, Cache eller Mirage här. De bör ryka. Skulle gissa på Train eller Cbble med option Overpass eftersom Heroic gillar att spela den också och absolut känner sig bra där. Hur jag än vrider och vänder på det här kan jag inte låta bli att ge Cloud9 fördelen på dessa kartor. Tycker definitivt dom är bättre och deras rutin och erfarenhet kommer spela stor roll i denna matchen för att kunna ta en vinst.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.