Speltips: Servessen fortsätter hagla i Italien?

Lacko 8/10

Ny vecka och nya förutsättningar brukar det heta, och så även hos mig. Dartens jordklot ligger inte konstant i rullning utan det stannar upp måndag till torsdag varje vecka om det inte är en stortävling. Vi är påväg in i en period med mycket stora tävlingar som sedan avslutas med VM. Fin start på darten här förra veckan och det känns kul att vara igång igen! Darttexterna är tillbaka på fredag när europatouren tar sitt pick och pack och drar sig i Tyskland.

Ett jordklot som dock alltid är i rullning är tennisvärldens och så även denna vecka. Det är en av mina absoluta favoritperioder av tennisåret just nu, och ni ska givetvis få veta varför. Hösten har dragit sig in över Europa och det blir svårare och svårare att spela utomhus. Detta leder till att inomhustennisen väcks till liv. Jag tycker själv att jag såväl bettingmässigt som spelmässigt är bättre där. Så det känns som en perfekt tidpunkt att börja skriva här.

Denna vecka spelas en av turneringarna med ett utav, om inte det allra snabbaste, underlaget. Vi befinner oss i Italien och staden Ortisei. Alla servspecialister jublar då dom vet att nu finns chansen att ta skalper. Att underlaget är snabbt just den här veckan understryks med att det igår slogs ett världsrekord i antal servess i en tresetsmatch. Det slutade på 52 styck för jätten Tobias Simon och det känns smått otroligt att skriva.

Ante Pavic

Det är namnet känner jag igen från cirsebs blogg tänker ni nu. Det är dock mest troligt att det är Mate Pavic du har i tanken då. Den något mer framgångsrike kroaten som huserar på dubbeltouren. Känner ni inte igen det namnet och inte heller cirseb så undrar jag vad ni håller på med. Sveriges i särklass bästa rekare på dubbeltouren.

Ante Pavic, som förresten inte är broder med Mate, även om man lätt kan tro det, har anmält sig till denna turnering av en enkel anledning. Underlaget är som sagt extremt snabbt och Ante Pavic sitter inne på en kanon till serv. Ante är om man ska tro ATP:s hemsida 196cm lång och väger 96 kilo, en riktigt bjässe med andra ord.

Pavic har de senaste månaderna gjort bra ifrån sig på dubbeltouren. Jag har har sett en hel del av hans matcher och hans volley har varit riktigt stabil, blandat med att han servar kanoner. Det är dom två bitarna som krävs i dubbelvärlden. Denna volley förmodar jag att han kommer utnyttja under dagens match. Det är ett väldigt effektivt underlag att komma fram på nät på, för slår du en bra volley i denna turnering så glider bollen som på is mot motståndaren och det krävs mycket för att komma upp med en vinnare.

Pavic fick känna på underlaget igår när han klev in i dubbelturneringen. Han fick tillsammans med Brkic stryk av Brown/Novak med 2-1 i set. Pavic hade inte en enda breakboll emot sig under sina servgem och det var skönt att se att servformen var på plats just denna vecka. Pavic har tro det eller ej även en forehand. Just för detta underlag en rätt bra forehand dessutom, han slår den väldigt flakt vilket gör att på detta underlaget så är den väldigt svår att försvara sig emot då den glider likt på is vid studs.

Lukas Lacko

Mannen som inte klipper håret i onödan. Slovaken med ett stadigt hårsvall har hunnit fylla 30 år. Han är just nu rankad 80 i världen, och jag förväntar mig inte att han kommer särskilt mycket högre innan karriären tar vid. Han blandar och ger en hel del i år. Han rodde hem en Challenger inomhus i Glasgow i juni. Tätt följt efter det i Juli så tog han sig till final i ATP turneringen i Eastbourne som spelas på gräs. Däremellan är det en hel del förluster i första och andra rundan av turneringar.

Nu senast för två veckor sedan i Shenzen i Kina så förlorade Lacko 13 raka gem mot amerikanen Mackenzie McDonald innan han bröt matchen vid 7-5, 0-6, 0-5. Höga berg och djupa dalar. Dagens match ska dock passa honom bättre. Challengers inomhus mot spelare som han är högre rankad än brukar inte vara några problem för Lacko.

Just denna challenger är dock speciell med tanke på underlaget och jag tror inte det blir någon enkel resa direkt. Passar underlaget för Lacko då? Både ja och nej. Han har en bra serv och ett tungt grundspel att använda när han känner för det, så ja det passar honom. Å andra sidan är jag helt säker på att han skulle vilja möta dagens motståndare Pavic på en långsammare underlag där han lugnt och säkert kan bolla ut honom, för Lacko är en bättre tennispelare.

Speltips:

Under gårdagens spel så spelades det åtta tiebreaks på 16 set. På den visan kommer det fortsätta idag då underlaget verkligen bjuder in till det plus att många servgiganter har hittat hit. Mellan Pavic och Lacko kommer vi med största sannolikhet också få se det. Lacko kommer inte ha några problem att hålla serv då han har en bra serv medan Pavic inte är en vass returnerare. Om det inte räcker har Lacko ett grundspel att backa upp med som.

Pavic bör inte heller få några större problem att hålla serv idag. Under gårdagen visade han att serven är på plats. Förväntar mig runt tio servess per set av Pavic och mängder med servar som inte kommer tillbaka däremellan. Allt bäddar för ett överspel i denna match och bet365 erbjuder linan Över 21,5 gem vilket vi plockar direkt. Även Ö 9,5 gem i första set hos Ohmbet till 1,84 måste plockas. Om Pavic börjar serva så lär den inte stå högre än 1,50.

Denna vecka lär bjuda på fler överspel och förmodligen mycket live då bolagen inte vill sätta över/under linor i första set pre. Vamos!

Tid: 15:30

Match: Ante Pavic-Lukas Lacko

Speltips: Över 21,5 & Över 9,5 Första Set

Odds: 1,90 & 1,84

Bookie: Bet365 & Ombet

@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.