Speltips: Världsettan får ut max ikväll?

Dart 2/10

Skönt att igår få möjligheten att rätta grönt, två av två spel in och nu är vi igång på riktigt! Mensur Suljovic låg över sin normala standard på ingångsdubblarna och slutade till slut på 66,7%. Vet ärligt talat inte om jag sett en så pass hög siffra. Oavsett så vann Mensur i raka set och utökade sin kvot till 7-0 mot Ian White i tv-sända matcher.

Även spelet över 7,5 180s i matchen mellan Lewis och Wilson hittade in då dom kastade 11 styck tillsammans. Det var utan snack kvällens match och en av anledningarna till att jag fastnade för den här sporten. Matchen svängde fram och tillbaka, det var känslor inblandat, publiken blev inblandad, innan Wilson till slut stängde matchen i ett femte och avgörande set. Hoppas på mer drama som gårdagens match mellan engelsmännen idag!

Michael van Gerwen

Det är äntligen dags. Den gröna maskinen ska få göra comeback på bloggen. Michael van Gerwen har under de senaste åren varit en av världens mest överlägsna idrottare. Ska vi jämföra med något så har han varit dartens Usain Bolt. Under ett tag var han regerande mästare av alla majors. I en sport med så små marginaler som dart ska det nästan vara omöjligt i min värld, men det säger en hel del om Van Gerwens briljans.

För 14 månader sedan blev Van Gerwen pappa för första gången och han drog ned lite smått på tävlandet och var inte överlägsen som tidigare. Vilket inte är mer än förståligt. Van Gerwen slogs ut i semifinal under världsmästerskapen i December och folk undrade om den dominanta Van Gerwen skulle komma tillbaka. 2018 har han vunnit 17 titlar och en av dom var Premier League som är den svåraste titeln att vinna enligt spelarna själv. Trots detta 17 titlar är inte folk nöjda med Van Gerwen, han förlorar matcher här och var vilket inte accepteras. Inte lätt att vara superstjärna eller hur?

Nu är han på titeljakt igen Van Gerwen och han är storfavorit att lyckas ro hem denna turnering för tredje gången. Han har i dom två första omgångarna vunnit 15 legs och bara förlorat ett. Att det kommit upp en debatt från media att Gary Anderson just nu kanske är den bästa spelaren i världen, gynnar Van Gerwen. Han sporras av sådant, och man kan se glimten i ögat under intervjuer denna vecka att han kommer vägra att lämna Dublin utan prischecken på hundratusen pund. Ingångsdubblarna har funkat okej för Van Gerwen, medans checkoutsen och han höga scores är på plats. Jag är rätt säker på att det bara kommer bli bättre och bättre också, ju bättre motstånd Van Gerwen ställs emot, desto bättre blir han själv.

Dave Chisnall

Det finns ingen spelare på touren Chisnall har svårare för en Michael Van Gerwen. Inte så konstigt dock med tanke på att det är världens bäste spelare. Men tro det eller ej så har faktiskt Chisnall 1-1 i kvot just denna turnering mot holländaren. 2013 stod Chisnall för en av sina bästa matcher någonsin när han besegrade holländaren med 3-2 i set.

Denna turnering har aldrig varit någon favorit för Chisnall då hans svaghet i spelet har alltid varit dubblarna, och kan du inte träffa dubblar in denna turnering är du död. Svårare än så är det inte. Engelsmannen har dock förbättrat den delen av sitt spel markant och på sin dag är han en av få som kan hota Van Gerwen och Gary Anderson med tanke på det tunga artilleri till scores han kastar. Chisnall har de senaste åren varit den mest frekventa 180 kastare på touren, frågan har bara varit när han ska få ihop hela spelet. Han har förvånande nog aldrig vunnit en major, men det tror och hoppas jag det blir ändring på närmsta åren för det förtjänar han.

De två första omgångarna har Chisnall legat på stabila 40% i snitt på sina ingångsdubblar vilket är fullt godkänt. Han har dock mött två spelare som varit helt under isen i form av Max Hopp och Raymond van Barneveld. I och med att han mött så kalla motståndare har Chisnall inte varit under någon press alls och då är det en helt annan sport. En Chisnall utan press är en väldigt, väldigt bra spelare. En Chisnall under press har en tendens att ”snatcha” sina pilar och sprida dom mer än någon annan. Chisnalls kaströrelse måste sitta perfekt annars kan pilarna flyga höger, vänster, högt och lågt. Utan press sitter dock rörelsen perfekt. Problemet är att han möter världens bästa spelare ikväll som kommer sätta enorm press på honom leg efter leg vilket kommer göra det svårt för Chisnall ikväll.

Speltips

Jag tror och hoppas att Chisnall kommer sätta upp ett hyfsat motstånd ikväll. Kliver han ut direkt och är het på sina ingångsdubblar kommer Van Gerwen få svettas ikväll. Kliver Chisnall istället ut och tar 3-4 pilar på sig att komma iväg kommer han bli avklädd ikväll. Tror som sagt att han sätter emot lite motstånd ikväll, men skulle aldrig förlita mig på Chisnall i detta format. Däremot har jag hittat ett annat spel som lockar.

Michael van Gerwen höjer sig mer och mer för varje omgång, det vet vi. En av delarna som alltid förbättras är mängden 180s. Idag har bet365 gett hos en lina på 3,5 på Van Gerwen. Den ska upp till minst 4,5 tycker jag. Van Gerwen kastade i sin förra match fem 180s på tio legs i sin 3-0 seger över Darren Webster. Idag kommer det spelas fler leg än tio för Chisnall kommer med all säkerhet knipa mer än ett leg.

Om Chisnall kniper ett set idag vilket såväl jag som bolagen tror så kommer det spelas med all säkerhet 15+ legs. Van Gerwen har i år kastat i snitt en 180 var tredje leg vilket som skulle generera fem styck ikväll. Nu är det dock en major, kvartsfinal och det finns folk som inte säger att Van Gerwen inte är bäst i världen. Allt detta gör att hans fokus kommer vara på 110% ikväll vilket det annars inte alltid är under de mindre tävlingarna. Skulle inte förvåna mig om Van Gerwen löst sin lina innan tredje set är spelat. Han ser väldigt bra ut den här veckan ur alla aspekter och han lär om inget chockerande händer lyfta pokalen i helgen. Van Gerwen över 3,5 180s till 1,72 hos Bet365 är hur som haver enligt mig ett väldigt fint spel och det får en flat utan att jag tvekar!

Tid: 22:30

Match: Michael van Gerwen-Dave Chisnall

Speltips: Michael van Gerwen över 3,5 180s

Odds: 1,72

Bookie: Bet365

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt