Speltips: D14 nyckeln till framgång!

Dart 3/10

Igår avklarades comebacken här på 1x2, och den den började på absolut värsta sätt. En väldigt ojämn Daryl Gurney hade svårigheter att kasta 180s och var inte långt ifrån att, till allas stora förvåning bli utslagen av fältets sämsta spelare. Han knep dock det avgörande setet och blev räddad av sina ingångsdubblar igår där nyckeln till segern låg på förhand.

De två bästa spelarna i världen just nu, Michael van Gerwen och Gary Anderson tog sig båda vidare utan några problem. Båda vann i tre raka set och det vattnas redan i munnen över semifinalen dom kom kommer ställas mot varandra i. För första gången på många år finns det en debatt om vem som är världens bästa spelare för tillfället. Men i min värld är det inget snack. Det kommer även visa sig när spelbolagen inte kommer ge en punkt över 1,50 på Van Gerwen i den förmodade semifinalen. Han har vunnit 17 titlar i år och folk ryker på axlarna Foch ser det som en normalitet istället för en briljans.

Mensur Suljovic

Här har vi den spelare jag tror kommer ställas mot Michael Van Gerwen i finalen på söndag. Han är snuskigt bra i det här formatet Mensur. Varför det då tänker ni nu och kliar er i huvudet. Det flesta människor har ett gäng riktigt bra kompisar och ofta en bästa polare. Den polaren för Mensur är dubbel 14. Den röda kudden på vänstersidan av tavlan i så gott som höjd med bullseye, den finns alltid där för Mensur och han finns alltid där för dubbel 14. Mensur har en all time träffprocent på sin ingångsdubbel över 50%. Där ligger han högst av alla spelare. När du har det övertaget i denna turnering blir man farlig, och när man även lägger till att han utvecklat sitt spel abnormt senaste åren rent ”scoremässigt” gör honom till ett stort, stort hot i år.

I första omgången avverkade Mensur en spelare som vunnit denna turnering två gånger. Han slog James Wade i raka set, en mardrömsmotståndare då han likt Mensur har dubblarna som sin styrka. Dubbel 10 är hans vän och det var den också i första omgången. Mensur höll dock en jämn nivå, 44% på ingångsdubblarna och 43% på checkoutdubblarna. Mensur imponerade inte märkbart i spelet mellan dubblarna, men han gjorde det som krävdes och mer begärs inte i första omgången. Jag är övertygad att han kliver upp ännu en nivå när det krävs.

Ian White

Vid två av sex tillfällen har Ian White tagit sig förbi första omgången i denna turnering, men han ska inte underskattas för det. På sin dag är Ian White en väldigt bra spelare och är en av få som lyckats nolla Van Gerwen i en match. Bara det är värt att nämnas.

Den 48årige engelsmannen har ett rätt fint år bakom sig. Han lyckades vinna sin första riktiga titel när han fick stå högst upp på pallen när Europatouren besökte Nederländerna. Ian lämnade scenen i tårar och sade ”It's been a long time coming, I'm getting older so it's just magical to finally win one”. Ian har nu 10 titlar, men denna var den första som inte var på Protouren. En titel på Protouren är inte samma sak i min värld då dom spelas bakom stängda dörrar och pressen av att ha en publik skrikandes bakom en tas bort. När man vinner en titel på Europatouren visar man att man är stark såväl spelmässigt som mentalt, och cred till Ian som äntligen lyckades vinna en.

Ian har utöver sin första titel varit stabil och radat upp kvartsfinaler 2018. Ikväll tar det dock stopp i åttondelen om jag får tro. Ian låg i första omgången 10% under Mensur i såväl ingångs som utgångsdubblar. En rätt stor siffra. Jag tror inte Ian kommer öka sina procent i kvällens batalj, då dubblarna inte är hans styrka, utan mer troligt minskas. Han kommer sättas under press leg efter leg på grund av Mensurs dubbel 14 träffprocent. Värsta som kan hända för en dartspelare är att sättas konstant under press, det skapar en stress som gör att man kastar sämre och sämre.

Speltips

Mensur har en förmåga att göra spelare sämre än vad dom är i denna turnering av den press han sätter på dom. Just det förmodar jag kommer hända ikväll. Igår var nyckeln till Daryls vinst startdubblarna. Idag är nyckeln till att Ian ens ska hänga med just startdubblarna. För i en vanlig match utan konstigheter där man ska ned från 501 till 0 går även där Mensur favorit. Nu får Mensur in en extra dimension som gynnar honom vilket gör honom till ett väldigt stor favorit i mina ögon.

Starten i denna match blir väldigt viktig för Ian, får han problem tidigt på sina ingångsdubblar tror jag att pressen han sätts under gör att han vandrar setlös från denna match. För allt är upp till Ian ikväll, man vet vad man får av Mensur. En stabil prestation med 40-50% på dubblarna. Jag tror vi får se Mensur i final på Söndag, och ikväll tar han ett steg närmre det påståendet genom att slå Ian White. Mensur löser linan -1,5 set i över 50% av fallen så jag tar gladeligen det spelet hos Coolbet till 2,02!

Tid: 20,00

Match: Mensur Suljovic-Ian White

Speltips: Mensur Suljovic -1,5 Set

Odds: 2,02

Bookie: Coolbet

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt