Speltips: Stoppbollsfest mot kylskåpet?

Hello! Dart på en tisdag tänker ni? Tyvärr kan jag meddela att så är inte fallet. Däremot hade jag tänkt att vi ska försöka öka på tennisaktiviteten något här på sajten. Adam, baseline, killen som desperat försökte få mängder med retweets för att få en date med Zara Larsson, kalla honom vad ni vill men han har likt björnarna på vintern lagt sig i ide. Förhoppningsvis tar sig allas våran twitterhjälte upp och börjar printa pengar som på fornstora dagar igen. Tills vidare tänker dock jag försöka få ned några rader om den vackra idrotten som innehåller allt från enorm glädje till ännu större tilt.

Har sagt i några år nu att jag ska debut i ett futurekval snart men det går trögt. Oavsett spelar jag själv väldigt mycket tennis och gjorde några få tävlingar som knatte. Nu är snart grussäsongen här i Sverige och jag hoppas kunna få upp ett klipp där jag vevar en och annan forehand.

Förra årets stats återfinns här. https://www.sharps.se/spreadsheet/55547

Kommer här på sidan flatspela. Dvs lika stor insats på alla spel. Denna flat är 1 unit för att inte krångla till något. Det är trots allt roien och inte flest units in det handlar om.

Bernard Tomic-Dustin Brown (2) @1,60 Flat

Turnering: ATP Barcelona

Bookie: Pinnacle

Spelas: Tisdag kl.?

Startar min lilla tennisresa här med att ta två av dom mest oortodoxa spelarna på touren och klicka den sämre av dom. Bernard Tomic är högre rankad än Dustin Brown men trots det är Brown favorit enligt bolagen. Hur går det ihop tänker ni? Det är till 100% på grund utav underlaget som matchen spelas på. Ett standardmisstag för gamblers som är i början av sitt tenniscappande är att enbart kolla ranking och form. Det ska inte vi göra.

Jag satt och såg Tomic förra veckan när han ställdes mot Schwartzman i Monte Carlo. Jag satt då och funderade hur långt ned på rankingen vi måste gå för att få se Tomic favorit i en match på grus. Svaret kommer vi aldrig få reda på då Tomic inte kommer kliva ned på challengertouren igen. Den lilla argentinaren rev upp Tomic i stycken och det såg inte ut som Tomic ens var en topp 100 spelare.

Det jag vill säga med förra stycket är att Tomic är riktigt dålig på grus. Det finns några anledningar till detta. Tomic är först och främst väldigt dålig på att röra sig på banan. Ibland brukar man kunna säga att någon rör sig som ett kylskåp, Tomic är en av dom. På såväl gräs som hardcourt kan han dock komma undan med det då han har vapen i form av en väldigt bra serv och en flack forehand som frambringar en hel del vinnare. Dessa vapen tas ifrån australiensaren på grus då det går avsevärt mycket långsammare och bollen studsar högre. Bollen hinner stanna upp och duellerna blir längre.

Dustin Brown står på andra sidan nätet och han trivs betydligt bättre på gruset än sin motståndare. Dustin som i det flestas ögon mest är känd för att ha slagit Nadal i Wimbledon i en galen match har gjort lite mer än så. Förra året tog han sig hela vägen till en semifinal i en Atptävling. Dustin Brown gör sig bra på grus då han rör sig bland de abslout bästa i världen, han är otroligt svår att slå igenom. Dessutom har Brown ett vapen som är väldigt användbart på grus. Han har nämligen en stoppboll av yttersta kvalité. Jag vill nog säga att han har bäst stoppbollar på touren. Dustins stopppbollar passar inte bättre mot någon annan än just kylskåpet Tomic.

Slutsatsen av det hela är att Dustin bör få en relativt enkel resa mot Bernard så länge han är på hyfsat humör. Tomic blir rätt vapenlös i denna matchup och kommer få springa en hel del i djupled vilken inte är hans grej. Tomic längtar till grässäsongen mer än någon annan. Efter imorgon bör han ha en turnering mindre kvar att spela innan den drar igång. C'mon Dustin!

// Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt