Speltips: MTK Budapest med god chans till poäng

Nykomlingen Gyirmot har efter en otroligt svag start börjat plocka oavgjorda resultat som iallafall ger poäng. 4 matcher efter vinterbreaket så har tre stycken slutat oavgjort och det är helt klart ett steg i rätt riktining. Inga resultat som dock är chockerande förutom om möjligt 1-1 borta mot Vasas. Jag var klar redan från början att Gyirmot inte har medlen som krävs för att hålla sig kvar i NB I och det är något jag fasthåller vid trots att de skärpt till sig rejält i det deffensiva arbetet. Man måste kunna göra mål också för att vinna en match och det är något som detta lag har fruktansvärt svårt att göra. 11 mål på 23 matcher är riktigt, riktigt dåligt och det finns inga tendenser som visar att laget kommer att försöka spela lite mer offensivt, för då kommer deras redan skakiga deffensiv bli än mer lidande. Lagets målvakt Sebok kan ibland sprattla till och göra finfina räddningar för att sekunden senare göra en grov tabbe. Deras målvaktssituation känns precis som Diosgyoris, sprattelgubbe i målet som kan hitta på vad som helst och du kan aldrig känna dig säker när det vankas inlägg eller frisparkar.

MTK Budapest är ett lag som har varit en enorm besvikelse. Laget har så mycket mer kvalité än att ligga på 9:e plats. Målskyttet har varit deras stora akilleshäl i år med bara 18 mål gjorda vilket med detta lag mått mätt är under all kritik. Jag tittade på deras senaste match mot Vasas och tyckte mig se en förbättrad sida av laget. De hade bud på iallafall 2 mål till, men skärpan var verkligen inte där i det avslutande momentet. Känslan är att spelarna inte tror på det själva, att de inte kan avsluta och försöker istället göra nåt spektakulärt för att det ska se snyggt ut. Gör om gör rätt och spela enkelt så kommer målen att börja trilla in för laget, för de har spelarmaterialet att vid denna tidpunkt ligga på 30+ mål. Torghelle fortsätter att vara lagets bäste målgörare som han varit sedan han kom dit 2014 och såklart viktigt för laget.

MTK Budapest har som sagt gjort varit en besvikelse under säsongen och på bortaplan har man den osexiga raden 1-6-4 med 8-16 i målskillnad. Vinsten kom i senaste bortamatchen mot Diosgyori och gjorde då 3 mål i segern 3-2. Innan den matchen stod man alltså på 0-6-4 5-14 och deras svaga bortaspel är en orsak till att oddset står som det gör här. Men man såg alltså förbättrade ut senaste matchen och att man är underdogs här köper jag inte. Kapacitetsmässigt är det inget snack om vilket lag som är det bästa och det kittlar lite i fingret att klicka på raka segern till över 3ggr, men när dubbelchansen bjuder på så fina siffror så nöjer jag mig med det säkrare alternativet.

Spel MTK Budapest X2 @ 1.60 3/5 U

Bookie: bet365

Spelstopp 1/4 18:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt