Speltips: Motiverat Poli Timisoara

Gårdagens spel på Dinamo Bukarest 0.0 HT var ingen höjdare, 0-0 och en push blev kvittot. Craiova var riktigt bra på att stänga ner Dinamo, imponerade med de problem man har för stunden. Idag så riktar jag blicken mot Poli Timisoara - Voluntari där hemmalaget behöver poängen så mycket mer än bortalaget och chansen för vinst tycker jag ska vara god.

Spel 1: Poli Timisoara 0.0 @ 1.961 2.5/5 U

Spel 2: Poli Timisoara - Voluntari Ö2 @ 1.757 2/5 U

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 20/3 17:00

Timisoara har sett till sina förutsättningar gjort den bästa säsongen av alla lagen i ligan såhär långt. Hur kan de ha gjort den bästa tänker säkert många av er? Det otroliga är att man fick börja säsongen med -14(!) poäng, och allt annat än en säker degradering fanns inte på kartan. Nu efter 27 matcher spelade så är man bara 3 poäng från helt säker mark vilket är en prestation värt att lyfta på hatten för. Laget är i grund och botten inte bra, man har haft en stor skopa tur och det man har levt på är fasta situationer som man är duktiga att förvalta. Croitoru, Barbut och Scutaru är spelare värd att nämna som på något vis har hållit ihop laget och fått de att själva tro på det hela. Har 3-2-0 senaste 5 hemmamatcherna i ligan vilket är strongt och däribland hittar vi en vinst mot dagens motståndare Voluntari.

Voluntari har gjort det som man kan kräva av de, en mittenplacering långt från toppen, men med god marginal även från botten. Man är inte på något sätt säkra nu i play off, men man besitter en såpass god trupp att man i slutändan ska klara sig kvar utan större problem. Senaste matchen mot Pandurii var man det spelförande laget, men oj vilken dålig insats man gjorde. 1-1 var en riktig plump och fler sådana snedsteg får man inte göra om man stanna kvar i Liga 1. Spelet har varit lite hackigt senaste omgångarna och fem senaste borta är inga imponerande siffror, 0-3-2. Lever mycket på att Ivanovici ska göra mål och han är också farlig, kommer definitivt få sina lägen idag också, men man står lite och faller med honom. Är han inte bra så brukar inte heller resterande laget vara bra. 

Motivation och form ligger på hemmalaget medans grundkapaciteten ändå ligger hos bortalaget. Känns som det kan bli en ganska trevlig match som är rätt öppen och en målrik hemmaseger tycks jag pressa fram i mina framtidssyner.

XTRAxALLTs blogg

XTRAxALLT

Fotboll har alltid varit sporten Henrik brinner för. Till en början var det framför allt England och Premier League som hade Henriks fokus, men de senaste 4-5 åren har någonting annat vuxit fram hos honom. Han ställde sig en dag frågan: Varför läsa på och nörda in sig på lag och ligor som alla andra redan kan? I stället letade han efter andra, mer okända ligor där han kände att ingen annan varit och petat. Resultatet? Rumänska ligan fastnade i hans hjärta och det är framförallt där hans kunskaper ligger. Bulgarien och Ungern är andra länder som speltips kommer att komma ifrån.

Sveriges bästa

Kända profiler