Speltips: Dinamo rättmätig favorit.

Senaste bloggspelet på FCSB var iskallt. Idioten Tamas som har varit usel hela säsongen drog solklart rött efter 17 minuter och då var det spelet kört. Stora delar var man totalt utspelade och hemmavinsten var välförtjänt av Hagis mannar. Uselt för långtidaren FCSB att vinna ligan, men förbaskat kul att Viitorul tar chansen och går ifrån lite i toppen. Att älta det gör ingen lycklig, så mot dagens spel.

Dinamo Bukarest övertygade inte anfallsmässigt i första matchen mot Viitorul Constanta, men samtidigt så gjorde man det viktigaste, man tog poäng. Mycket viktigt att plocka poäng i början för att inte tappa för mycket och se lagen framför springa iväg. Ikväll har man några avbräck bakåt, men det finns goda ersättare att plocka in. Nemec därframme är förvånansvärt farlig, och får Nistor till det så serverar han riktiga räkmackor till honom. Hanca är en annan anfallsglad ytterback som gärna tar extra många steg in på offensiv planhalva för att vara delaktig i anfallet. Här på hemmaplan så sätter man ofta upp farten direkt för att gå till ledning till HT för att sedan spela av sista 45. Samma Craiova mötte man för några veckor sedan, och då hade man 2-0 i HT. Chanserna ser goda ut ännu en gång att detta sker igen och spelet blir således:

Dinamo Bukarest 0.0 HT @ 1.729 3/5 U

Pinnaclesports

19/3 19:30

CS U Craiova trodde jag inte mycket på senast i bortamatchen mot Astra Giurgiu, men tyvärr så fick man då med sig ett mållöst oavgjort efter att det ändå funnits chanser åt båda håll. Laget har fortsatta problem internt med spelare som blivit nedskickade till B-laget efter vägran om förlängning av sina kontrakt. Idag har man också andra avbräck och då framförallt i de bakre leden. Bortaplan är inte Craiovas specialitet då man ofta sjunker lite djupare än normalt och försöker mycket med omställningar. Detta funkar bra mot lag som kanske inte är så bra med bollen, men Dinamo Bukarest är ett lag som gillar att ha bollinnehav och trivs bra med uppgiften.

Dinamo är tillsammans med Viitorul formstarkaste laget just nu och som nämts tidigare så presterar man bättre när laget är under press. För att fortfarande ha chans att nå toppen måste man ta poäng i denna typen av match och det vet Contra som är en jäkel att ingiva hopp och mod åt sina mannar. Likt Sumudica i Astra.

Forza Dinamo!

 

 

XTRAxALLTs blogg

XTRAxALLT

Fotboll har alltid varit sporten Henrik brinner för. Till en början var det framför allt England och Premier League som hade Henriks fokus, men de senaste 4-5 åren har någonting annat vuxit fram hos honom. Han ställde sig en dag frågan: Varför läsa på och nörda in sig på lag och ligor som alla andra redan kan? I stället letade han efter andra, mer okända ligor där han kände att ingen annan varit och petat. Resultatet? Rumänska ligan fastnade i hans hjärta och det är framförallt där hans kunskaper ligger. Bulgarien och Ungern är andra länder som speltips kommer att komma ifrån.

Sveriges bästa

Kända profiler