Speltips: Mindre Bombmatta

Astra Giurgiu +0.25 @ 1.724 4/5 U

Pinnacle

Mitt lag i hjärtat, Astra Giurgiu knep alltså ett oavgjort resultat hemma mot Köpenhamn i CL kvalet. Ska sägas att matchen var riktigt, riktigt dålig efter att ha sett den i efterhand. Danskarna såg ut att ha rätt jobbigt i värmen, och rumänerna kände sig lite mer defensivt lagda efter det tidiga 1-0 målet. Returen må finnas i huvudena när matchen mot Pandurii spelas, men man MÅSTE visa upp omgående förbättring efter den fruktansvärt pinsamma 1-4 förlusten mot Dinamo. Man har värvat suveräna Sapunaru till backlinjen vilket är rejält lyft. Forne kaptenen, och i mina ögon magiskt högerfotade Budescu ryktas vara på ingång på lån från Kina. Deras mittfält skulle då vara ligans starkaste utan tvekan. Man skulle dock verkligen behöva en anfallare av högre mått nu när Alibec är borta (inte borta allför länge till dock). Just nu är Astra väldigt lätta därframme, och det är mittfältarna som får stå för kreativiteten och målen.

Pandurii är normalt ett lag som är svårspelade, men man har tappat nästan allt vad spelare heter. Ciucur, Droppa, Radut, Ropotan är några ur ryggraden som lämnat. Nistor är på väg bort även han. Dem har kvar Ioan Hora (målkungen) och värvat in Sanmartean som har ett förflutet i Steaua Bukarest och Tucudean, också han förut i bl.a Steaua. Nödvändiga förstärkningar för laget, men laget kommer långt ifrån att ha samma framgång denna säsong jämfört med ifjol. Vinsten dem tog mot CS U Craiova var skrattretande då man inte skapade någonting själva, utan fick sina 2 mål nästintill gratis p.g.a. försvarstabbar.

Spelar man som mot Craiova så släpper man in 3 mål, men man kommer verkligen fokusera på försvaret här. Att man tar ytterligare lyckosam poäng kan hända, men man ska inte kunna vinna igen.

CS U Craiova -1 AH @ 1.869 4/5 U

Pinnacle

CS U Craiova som nämt här ovan blev verkligen rånade på poäng i mötet med Pandurii. Man hade stort spelövertag och hade mängder med chanser, men kunde inte förvalta dem alls. Deras mål kom på en straff i slutskedet, men en försvarsmiss med sekunder kvar gjorde att dem fick gå av planen tomhänta. Mycket orättvist. Man har lyckats behålla nästintill hela laget och är samspelta. Viktigt att dem fick behålla talangen Andrei Ivan som är en riktig trixare och kan göra dem oväntade sakerna samt pålitliga måltjuven Nuno Rocha. Här hemma gör man sällan en dålig match och kan ruska om även dem stora lagen.

Targu Mures.. Ja vad ska man säga. För två år sedan var man nära att vinna ligan. Förra året gick lite sämre, men dem visade ändå att dem var svårspelade, inte minst i sin "borg" på hemmagräset där man sällan släppte till mål. Nu är detta lag ett minne blott i stort sett. Ekonomiska bekymmer har gjort att man inte kunnat använda någon utländsk spelare alls och det har varit nästintill spelarflykt. Man har fått plocka in lite Liga 2 spelare för att fylla upp truppen. Spelare som inte ska ha en chans i Liga 1. Det ska dock sägas att man har en bra målvakt i Stancioiu och en slitvarg i Muresan. Småfete Zicu är tillbaka i anfallet och kan blixtra till ibland. I matchen mot nykomlingen Gaz Metan hade man inte mycket spel, men var en stolpträff från poäng med minuter kvar av matchen.

Spelar Craiova samma spel som mot Pandurii så ska man vinna enkelt mot detta nu riktigt svaga Targu Mures.

Steaua Bukarest @ 1.83 3/5 U

Unibet

Steaua med ett fint resultat mot Sparta Prag i CL kvalet gör här sin första match i ligan då den inledande mot CSMS Iasi blev uppskjuten p.g.a. just matchen mot Prag som spelades dagen efter den tänkta ligamatchen. Det såg länge ut som att Chipciu skulle stanna i laget, men värvades tillsut av Anderlecht. Även backen Varela har nu lämnat för PAOK och Stanciu ryktas vara påväg bort. Stor spelaromsättning helt klart, men jag fasthåller att man i slutändan kommer att stå som slutsegrare. Om inte på planen, så kommer det vara med domarnas hjälp. Nu ska man spela mot lillebror och farmarklubben Viitorul Constanta. Här vankas det ofta hjälp med poängen. Ett mål första 15 minutrarna och en tråkig 1,2-0 seger för Steaua känns aldrig otänkbart när dessa lag ska mötas. Steaua vill såklart börja med en seger i ligan för att redan ligga 3 poäng + gentemot Astra. Det krävdes förlängning mot Concordia Chiajna i cupen vilket var lite pinsamt, och nu vill man slippa ta ut sig alltför mycket inför returen mot Sparta Prag. Det luktar verkligen illa om denna match som det brukar göra lagen emellan, tyvärr. Men detta är Rumänien, landet där inget är logiskt, därav inget maxspel :))

Viitorul som vi litade på mot Voluntari vann planenligt utan att förta sig. Spelade av sista 20 minutrarna, men skulle ha satt minst ett andra med chanserna man vaskade fram. Jag skriver inte så långt om dem här då jag som sagt tror att man kommer låta Steaua ta hem dem tre poängen. Dem kommer satsa järnet mot Belgiska Gent i CL kvalet istället.

CSMS Iasi -0.25 @ 1.98 2/5 U

Unibet

Första matchen alltså för Iasi då matchen mot Steaua blev uppskjuten. Jag vet inte om jag underskattade CSMS Iasis chanser mot Hajduk Split, eller om det var Hajduk som underpresterade över två matcher. Men jag blev hur som helst imponerad över att man höll så jämna steg med kroaterna som man gjorde. Iasi spelar verkligen som ett "lag" och kämpar hårt för varandra. Man har ingen spelare som gör det där extra nu när Golubovic lämnat för Steaua Bukarest, så nu tvingas man spela än mer som ett "lag". I positiv bemärkelse. Gjort en intressant värvning i Ciucur från Pandurii! Kommer bli en betydande spelare för laget. Här hemma spelar man ofta snålt, och det bjuds sällan på målfester då man har en Italiensk tränare som förespråkar defensiven i första hand.

Gaz Metan studsade tillbaka till Liga 1 efter ett år i Liga 2 vilket var helt väntat med det spelarmaterialet man hade. Inga spelare som sticker ut, utan man får satsa på hårt jobb och kemi spelarna emellan. Man gjorde vad man skulle i 2-1 vinsten mot Targu Mures i första matchen efter en tursam straff och mål efter retur på frispark. Allt annat än en vinst där hade varit dåligt sett till hur Targu ser ut. Men det är på hemmaplan mot de lite mindre bra lagen man ska ta sina vinster och kunna rädda kontraktet, vilket jag också tror man kommer göra. Nu när Rapid Bukarest har blivit tvångsnedflyttade och Poli Timisoara tagit deras plats, så ska det bli ännu lättare för Gaz Metan att klara sig kvar i Liga 1.

Två lag som påminner lite om varandra med hårt slitande spelare utan vidare skönspel. Litar på Iasis rutin här och med sina fans i ryggen ska man ska vara större favoriter här.

Ferencvarosi - Diosgyori Ö2.5 @ 2.05 2/5 U

bet365

Här möts två lag som brukar bjuda på mål. Ferencvarosi har jag skrivit om tidigare och nämt att dem i särklass har det bästa laget i Ungern. Två vinster hittills och full pott. Först överkörning mot Haladas och senast knapp seger mot svårspelade Budapest Honved. Daniel Bode står redan på 3 mål och är favorit att vinna skytteligan i år igen. Här hemma är man en maktfaktor och inte många lag kommer hit och plockar poäng om man är på spelhumör. Jag stör mig fortfarande på att dem åkte ut mot Tirana.. så fruktansvärt onödigt.. Inga avbräck att prata om.

Diosgyori står överraskande också med två segrar och 6 poäng. Jag har även skrivit om laget innan, så håller det kort även här. Man var stora stunder utspelade mot Videoton i första matchen, men höll undan och vann med 2-1 efter att samtliga mål kommit innan HT. Senast tog man dock en planenlig seger mot Ujpest, men det såg mörkt ut i HT. 0-1 i baken och man var rejält tillbakapressade. Kom ut som ett helt nytt lag i andra och gjorde två snabba på två minuter och vann återigen med 2-1. Bognar i anfallet står också han på 3 mål redan och har visat upp att han kan skjuta bra med båda fötterna! En spelare jag inte följt så noga, men det är ändring på det nu! Inga större avbräck här heller.

Båda lagen spelar med fröjdig offensiv som ibland gör att deffen blir lidande. Ferencvarosi speciellt vill avgöra matcherna med stadig ledning redan i HT för att kunna spela mer avslappnat sista 45. Förväntar mig återigen en målglad match här som landar på 3+ mål.

Videoton - Vasas Budapest Ö2.5 @ 2.05 2/5 U

Bet365

Videoton med lite motvind såhär i början av säsongen. Haft ledning i båda sin matcher för att sedan tappa. Borde haft minst 4 poäng om man kunnat sätta sina chanser. Är långt ifrån det lag man var för två år sedan då Nemanja Nicolic fanns uppe på topp och gjorde mål på typ allt. Numera får man lita på Feczesin och Oliveira vilket inte resulterar i lika många mål, men målchanser, det lyckas man skapa. Det gäller bara att sätta bollarna också. Här tar man emot ett Vasas Budapest som börjat otroligt fint med derbyseger mot MTK Budapest följt av demolering av Debreceni. Från att ha varit en smärre slagpåse förra året så har man fått till nånting spännande. Tveksamt om det kommer hålla hela säsongen dock, men helt klart en positiv förbättring. Har historiskt haft svårt mot Videoton här och kanske blir dem nedplockade på jorden efter den fina starten. Men så som man spelar så kan man mycket väl bryta den tråkiga trenden, och då i ett målkalas?

Precis som Ferencvarosi och Diosgyori, så är Videoton ett offensvt lagt lag som vill avgöra tidigt. Man har ju börjat sina matcher bra, men faller sedan igenom. Inte förvånad om vi har redan 2 mål innan halvtidsvisslan blåser.

CSKA Sofia + Loko Plovdiv att göra mål @ 1.99 2/5 U

Loko Plovdiv Ö1.5 @ 2.37 1/5 U

Bet365

Så drar då äntligen den Bulgariska ligan igång! Och vad passar då inte bättre med två(!) heta derbyn i första omgången.

CSKA Sofia är tillbaka i finrummet efter att fotbollsförbundet kickat ner dem till 3:e ligan p.g.a deras ekonomiska situation. Trots att dem spelade i 3:e ligan så gick dem och vann Bulgariska cupen ifjol(!) Första gången det händer att ett lag så långt ner i seriesystemet vinner. Man var pinsamt överlägsna i 3:e ligan och efter 32 spelade matcher stod man på 31 segrar och 1 oavgjord med 146-10(!!!!) i målskillnad. Nu är man dock tillbaka i A PFG. Det är lite rörigt, Litex Lovech som blev uteslutna i vintras då man vägrade spela klart en match mot Levski Sofia har köpts upp av CSKA Sofias ägare och vips så spelar dem i högstaligan igen. Ursäkta att jag sa "lite rörigt" det är ENORMT rörigt. Hur som, här ställs man mot Slavia Sofia som är Sofias tredje största lag. CSKA kommer alltid att vara störst, följt av Levski med Slavia som lillelillebror. Sofias bästa lag kommer att sätta ner foten och direkt visa vilka som bestämmer i staden och ett HCP på CSKA kan vara ett bra singelalternativ också.

I Plovdiv har vi ett annat stekhett derby mellan Botev och Lokomitiv. Lokomotiv med vad jag anser Bulgariens bästa fans spelade fantastisk fotboll sista delen av förra säsongen efter att man anställde Iliev som tränare. Man har en underbar spelare i Martin Kamburov som verkligen visar vägen år efter år och vinner den interna skytteligan gång på gång. En ledare. Nu har man också fått behålla dem flesta spelare efter succén.

Botev hade en riktigt bra säsong för några år sedan. Sedan har man sakta gått bakåt. Dåligt med pengar och spelartapp. Nu har man fyllt på leden mestadels med spelare från B PFG (andraligan) och kommer få det riktigt jobbigt. Jag anser att man bara har en spelare värd att nämna, Nedelev. Stoppar man honom, så stoppar man nästan allt som kan kallas hot. Deras defensiv ska väl inte underskattas helt dock, men mot dem lite mer erfarna lagen så kommer dem inte kunna stå emot. Deras räddning denna säsong är att det är så pass många fler lag i A PFG nu som blivit uppflyttade från B PFG. Dessa lag ska man slå och på så vis klara sig kvar ännu ett år.

Jag reserverar mig för eventuella stavfel och så då mitt huvud och fingrar värker efter denna text. Tack för mig denna gång!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.