Speltips: Dags att vakna, Galo!

Hallå!

Tigres svek senast och satte sig i och med hemmakrysset (2-2) i en prekär situation inför nattens avgörande finalmatch. Inte riktigt vad jag räknat med och det skall bli spännande att se Liga MXs upplösning inatt. Har inte bestämt mig för huruvida det blir ett spel där än eller ej, får helt enkelt ta och suga på den karamellen ett tag. Då bortamålsregeln slopas helt i finalmötet kan det trots allt vara läge att plocka Tigres +0 ändå.
Hur som haver, gårdagen gick okej och resulterade i knappa 1.5u+ (0,5 flatbet). Idag känns utbudet överlag ganska stramt men åtminstone ett av helgens bättre spel hittas idag, mycket tack vare dagens oddsrörelser.

Atletico Mineiro - Ponte Preta - Brasilien Serie A

Avspark: 28 Maj 16:00

Toppklubben Atletico Mineiro har haft en trög inledning i Serie A där de fortfarande står på 0 vinster inför den tredje omgången. Dessto bättre har det gått i Mineiron (regiosmästerskapet), som de förövrigt vann, och i Copa Libertadores, där de plockade flest poäng samt hade bäst målskillnad i gruppspelsfasen.

Just deltagandet i Copa Libertadores är en faktor som oftast har en negativ påverkan i det inhemska ligaspelet. Inga konstigheter egentligen då vi många gånger ser samma trend i den Europeiska fotbollen, men jag vill också påstå att detta är mer påtagligt i Sydamerika där favorittippade lag många gånger slutar en bra bit längre ned än vad som ens är godkänt. Det beror på tunna trupper och i andra fall på att en del lag bortprioriterar helt vissa ligamatcher, som i Gremios fall ikväll då de kommer att ställa över samtliga ordinarie spelare mot Sport Recife. Där fick ni lite trevlig info om en annan match :) Hoppar själv prespel där då Sport Recife är riktigt dåliga i år och då oddset redan rasat för många punkter för att jag ska överväga ett spel. Men fortsätter Gremios odds att stiga kan det rent av bli ett spel på +hcp där, men nog om det.

Atletico Mineiro har en väldigt fin trupp i allmänhet och ett mycket fint grundspel. Deras "offensiva" kvartett med Robinho, Fred, Cazares och Elias är av absoluta toppklass. Säga vad man vill om Fred men mål kan han göra, i varje fall i Serie A. Mineiro har dessutom den venezuelanske yttern/tian Otero på bänken. Otero är en irrationell spelare som har otroligt många verktyg i sin verktygslåda och i mina ögon en av världens farligaste frisparksskyttar. Trots att han ibland väljer fel beslut så är det en spelare som egentligen är för bra för bänken och en spelare som verkligen kan göra skillnaden när Atletico kör fast. Dagens förväntade startelva ser annars ut som följande:
Victor; Marcos Rocha, Felipe Santana, Gabriel e Fábio Santos; Adilson, Rafael Carioca, Elias e Cazares; Robinho e Fred

Bortalaget från Sao Paulo överraskade många när de knep silvret i Paulistan (Sao Paulos regionsmästerskap). Speciellt om man tar i åtanke klubbens storlek och det faktum att Paulistan är det regionsmästerskapet som anses vara tuffast i landet. Men man ska inte stirra sig blind på silvret för det var snarare andra lags inkompetens som resulterade i Ponte Pretas silvermedalj än deras egna styrka. Brasilianska mästarna Palmeiras spelade en idenitetslös fotboll i Paulistan under sin nya tränare, som f.ö fick kicken, medan Sao Paulos nye tränare, målvaktslegendaren Rogerio Ceni, letar än idag efter den vinnande formulan. När Ponte Preta väl stötte på ett väloljat Corinthians i finalen så föll de hårt. De var chanslösa i det dubbelmötet och förlorade slutligen med sammanlagt 4-1.

I Serie A har Ponte Preta börjat på rätt fot efter att ha besegrat urusla Sport Recife innan man planenligt förlorade på bortaplan mot Botafogo. I Copa Sudamericanan lyckades man ta sig vidare till nästa omgång tack vare ett bortamål mot argentinska mittenlaget (nåja) Gimnasia, inget imponerande resultat på något sätt.

Jag tror att Ponte Preta kommer att få det kämpigt inledningsvis i Serie A. Dels är de inte speciellt bra och dels så har de sålt sin skyttekung, Pottker, till Internacional. Pottker stod i fjol för 14 mål i Serie A och nätade 9 gånger på 17 starter i årets Paulista och blev således skyttekung i bägge dessa turneringar. När en mindre klubb blir av med en såpass bra spelare så avspeglas det givetvis även på resultaten. Inte blir det lättare att hantera när många av nyförvärven fortfarande ej är spelklara och andra skadade. Ikväll tvingas dessutom tränaren till två byten i den ordinarie elvan. Fernando Bob, som är på väg bort, och Jadson, sliten, ersätts av Naldo och Wendel. Inte bra.

Atletico är en av favoriterna till titeln och är det laget som, i varje fall i min mening, visat upp den högsta högstanivån bland dem brasilianska lagen i år. Trots att laget kommer från två raka förluster så har de rent spelmässigt sett bra ut i dessa matcher och faktiskt förtjänat två vinster. Tidigare i veckan dominerade Atletico mot erkänt hemmastarka Parana på bortaplan. Atletico åkte dessvärre på 3 snöpliga baklängesmål vilket innebar full utdelning för Parana, som kan tacka fotbollsgudarna för den 3-2 vinsten.

"Galos" hemmastyrka är det inte många som rår på heller där de fram tills hemmaförlusten mot Fluminense var obesegrade i år. Och det stannar faktiskt inte där, för när jag säger obesegrade så menar jag att de i år hade vunnit 12 av 12 hemmamatcher utspritt på Primeira Liga, Mineiro och Copa Libertadores, sick!

Ett försvagat Ponte Preta bör bli ett lätt byte för titelaspiranterna Atletico Mineiro. Oddset på Atletico -1 blev rejält nedspelat tidigare i veckan men oddset har fint nog stigit upp tillräckligt för att jag skall anse att det är spelbart. Atletico Mineiro -1 spelas till 1.86 hos sbobet, flat.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.