Speltips: Sorti för Chape

Hej på er!

Är tillbaka efter ett par dagars uppehåll. Hade ett fullspäckat schema i helgen så inläggen fick utebli då annat dessvärre kom i vägen. Men speltips har jag ändå hunnit bjuda på i spelboken och efter den fina sista veckan i April så har dem positiva resultat hållt i sig. Den här veckan lovar väldigt gott då det finns en hel del intressanta spelbobjekt och odds jag plockat ut. Men vi börjar vid rätt ände och fokuserar på dagens Copa Libertadores.

Lanus - Chapecoense - Copa Libertadores

Avspark: 18 maj 02:45

Då har det blivit ytterligare en tuff match på kort tid för Chapecoense. Laget fick bekänna färg ordentligt i förra veckans final i Recopa Sudamericana där de förlorade med 4-1 mot Colombianska mästarna Atletico Nacional. Inför den matchen skrev jag följande inlägg. Ta er gärna tiden att läsa den då informationen är högst relevant även idag.

Argentinska mästarna Lanus står på menyn för dem brasilianska hjältarna i en direkt avgörande match om avancemanget.
Lanus har inte osat stjärnglans i år och deras ligastart var rent utsagt usel, trots att laget i princip är densamma som vann den senaste ligatiteln. Men ju längre säsongen gått desto bättre har Lanus sett ut och formkurvan pekar, om än inte spikrakt, så åtminstone stabilt uppåt.

Chapecoense spelade i helgen sin första ligamatch för i år och gjorde då sin 8:e (!) TUFFA match på bara 25 dagar. Vi pratar om derbyn, hemma och bortamatcher i Copa Libertadores, Recopan och högkvalitativt inhemskt motstånd. 8 matcher på 25 dagar, det är ett snitt på nästan en match var tredje dag, vilket är nästan omänskligt.

I den matchen kryssade de på bortaplan mot starka Corinthians efter att Chapecoenses spelare visat en grym energi på plan. De var först på alla andrabollar och löpte frenetiskt från första till sista minut. Trots detta borde Corinthians utnyttjat något av sina kontringslägen efter 1-0, speciellt då de vid ett tillfälle kom i ett ypperligt 3 mot 1 läge från halva plan ungefär, och hade således vunnit tämligen välförtjänt, dock utan att glänsa.

I mina ögon råder det ingen tvekan om att Chapecoenses spelare var taggade till tusen och ville kämpa framför det brasilianska folket. Det var den första ligamatchen efter olyckan och detta lär vara en sorts boost som de kan pressa ur sig ett par omgångar in i Serie A.

Samtidigt som ovanstående är en styrka i sig så går det inte att frångå det faktum att vi pratar om vanliga människor. Psyket och kroppen orkar inte hur mycket som helst och det tuffa matchandet bör ta ut sin rätt. Man kan tydligt se att Chapecoenses spelare presterar betydligt bättre i dem inhemska ligorna, framför sina landsmän, än ute i Sydamerika. Resultaten i Copa Libertadores har blivit sämre och sämre och i Recopan var man egentligen chanslösa.
Den extra växeln finns helt enkelt inte att ta till i Copan, speciellt inte på bortaplan när man har publiken emot sig, vilket gör att Chapecoense blir rentav ett mediokert lag.

Ikväll står allting på spel. Chapecoense MÅSTE vinna idag, annars ryker de ut ur gruppspelet. Även om de rent teoretiskt fortfarande kan gå vidare vid X så skulle det innebära att de måste hämta in 8 mål på Nacional samtidigt som dem senare inte får plocka poäng mot just Lanus, trots att ett X skulle innebära avancemang för bägge lagen. Det är med andra ord tokkört för Chapecoense om de inte vinner idag.

Lanus använder sig av en tydlig 4-3-3 formation där Jose Sand och Lautaro Acosta, två väldigt kompetenta spelare, är oerhörd viktiga i anfallsspelet. De är taktiskt skickliga, i sedvanlig argentinsk manér, och har sin styrka i kontringsspelet. Dagens matchbild bör passa Lanus, som säkrar avancemang vid vinst, väldigt bra. Chapecoense kommer inte att kunna fega inatt och kommer förr eller senare att bjuda Lanus på dem ytorna som de absolut älskar. Sen ska vi inte frångå det faktum att Lanus dessutom har kvalitén, stödet och rutinen på sin sida inatt.

Även om ett X sätter Lanus i en bra sits inför den sista omgången så vore en förstaplats i gruppspelet och en tidig avancemang att föredra. Lanus -1 plockas därför till 1.92 hos SBObet med 3u (flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt