Speltips: Not this time, Morelia

Pachuca - Morelia - Liga MX

Avspark: 13 April 04:06

Högintressant match ur bettingperspektiv med två lag som jag passande nog har följt lite mer intensivt under dem senaste veckorna. På ena sidan har vi Mexikanska ligans hemmastarkaste lag och den senaste CONCACAF CL finalisten Pachuca. Hemmalaget Pachuca har inte förlorat på, hör och häpna, 30 (!) raka hemmamatcher efter cupförlusten mot Atletico San Luis, en match där man förövrigt roterade rätt friskt. För att hitta Pachucas senaste hemmaförlust i ligan så måste vi bak så långt som 2015. Av dessa 30 matcher har man vunnit hela 21 st, klass!

Trots dem grymma hemmaresultaten så ligger Pachuca relativt långt ner i tabellen, i varje fall om man ska se till lagets kvalité. De har levererat rätt så ojämna resultat och är inne just nu i en tre matcher lång segertorka i ligaspelet.
Detta kan tyckas vara något alarmerande, men det är viktigt att påpeka att Pachuca har slagits på två fronter i år. Copa MX kan vi räkna bort då den faller kort i jämförelse med övriga 2 turneringar, ligan och CONCACAF Champions League. Det är därför ingen slump att segertorkan i ligaspelet kom precis i samma veva som dubbelmötet i CL-semifinalen mot Dallas. Fokus har dem senaste veckorna helt enkelt legat på det och inte på ligaspelet. Nu när finalplatsen är säkrad efter att ha slagit ut formstarka Dallas så kan Pachuca åtminstone för en liten stund skifta tillbaka fokus till ligaspelet. För även om Pachuca just nu innehar den sista playoffplatsen så finns det ett par lag som ligger hack i häl vilket rimligtvis innebär att det är dags att lägga i en extra växel.

Innan det första CL-finalmötet mot Tigres har man två hemmamatcher att beta av i ligan. Det första är mot Morelia, en klubb som ligger 1 poäng bakom dem, och det andra är mot betydligt starkare Chivas som parkerar just nu på en andraplats i tabellen, ganska många poäng före Pachuca. Vi kan anta att nattens match mot svagare Morelia som alltså befinner sig precis bakom Pachuca är den viktigaste av dessa, en vinst skulle innebära att Pachuca drar ifrån Morelia i kampen om top 8 och skulle ge Pachuca lite mer andrum inför vad som komma skall. Nu kommer man troligtvis att satsa fullt ut i alla dem kommande ligamatcherna men oddsen är givetvis lägre på att spelarnas huvuden är på "fel" ställe i mötet mot Chivas, som spelas bara ett par dagar innan finalen, än under dagens möte mot Morelia.

Morelia är en klubb som varit inblandad i nedflyttningskampen en längre period. De ligger tredjesist i den sammanlagda tabellen, med endast ett par hundradelar mer i genomsnittspoäng än jumbon Veracruz.
Deras form ser på pappret rätt bra ut men efter att ha sett deras senaste matcher så kan jag enkelt konstatera att Morelia helt klart har haft marginalerna och fru fortuna på sin sida. I lagets två senaste möten (1-0, 1-1), bägge mot Cruz Azul, så har man varit utspelade under större delen av matcherna men lyckats få in ett mål i bägge matchernas slutminuter. Hade inte Cruz Azul varit så ostabila och dåliga framför mål så hade dessa möten enkelt kunnat resulterat i 2 förluster.

Mexikanske talangen Lozano saknas hos hemmalaget medans Ecuadorianske landslagsmittbacken Achillier är avstängd för Morelia. Tunga avbräck för bägge lagen men då Morelia har gått från att vara ett Hawaii-lag till att vara ett lag som prioriterar att spela tight, så ser jag avsaknaden av Achillier som det tyngre avbräcket i det här fallet. Speciellt med tanke på att Morelias truppbred framstår som rentav löjligt i jämförelse med Pachucas.

Morelia som var utspelade och som egentligen borde förlorat mot Cruz Azul bör inte ha samma tur inatt mot Mexicos bästa hemmalag. Det Cruz Azul saknar i slutprodukt finns i överflöd hos Pachuca i form av bl.a. Franco Jara och Urretaviscaya. Det är i hög tid att Pachuca börjar klättra i tabellen för att inte riskera att missa slutspelet, idag är det ett ypperligt tillfälle då man både har hemmafördelen och kvalitén på sin sida. Ett fullt motiverat Pachuca som det blåser positiva vindar kring bör inatt förlänga sin imponerande hemmasvit mot ett av högstaligans svagaste lag. Raka ettan spelas därför med 3.5/5U.

Speltips: Pachuca -0.5 @ 1.71 3.5/5U

Bookie: Pinnacle






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.