Speltips: Dags för La Roja att visa mästartakterna.

Hallå på er!

Det har blivit ett längre uppehåll här i bloggen av lite olika anledningar. 2 blogginlägg har uteblivit pga att värdet försvunnit medans jag skrivit dessa blogginlägge och i övrigt har det helt enkelt inte funnits speciellt mycket material att jobba med under landslagsuppehållet. Denna gång är jag dock ute i god tid och förhoppningsvis sitter oddset kvar åtminstone ett tag framöver. Spelet är plockat i det Sydamerikanska VM-kvalet, vilket kanske inte är helt otippat med tanke på hur utbudet ser ut nowadays :)

Chile - Venezuela - Sydamerikanska VM-kvalet

Avspark: 29 Mars 00:00

Spetips: Chile -1.75 @ 1.74 3/5U

Bookie: Pinnacle

Dubbla Amerikanska mästarna Chile har inte gjort ett speciellt imponerande VM-kval än så länge. Det tog ett tag för Sampaolis efterträdare, Pizzi, att få fram sina idéer och hitta sin plats bland landslagsstjärnorna. Men lagom till fjolårets Copa America Centenario såg suget och energin ut att åter vara hos chilenarna. Efter Copa America-vinsten har resultaten varit klart godkända och spelmässigt har Chile sett ett par snäpp bättre ut än under Pizzis inledande matcher, dock är man fortfarande en bit ifrån nivån man höll under Sampaoli.

Trots att Chile inte imponerat i kvalet så är man väl med i kampen om VM-biljetterna. Man parkerar just nu på en sjätteplats, precis utanför topp-5, men det är ett tight race där i princip samtliga lag utom Bolivia och Venezuela har bra chans på VM. Det skiljer trots allt "bara" tre poäng mellan tvåan Uruguay och Chile när det återstår 15 poäng kvar att spela för.

Hemmafördelen har alltid vägt tungt i det Sydamerikanska VM-kvalet och det gäller givetvis även i denna upplaga. Chilenarna älskar att visa upp sig från sin bästa sida framför fansen och känns i många fall beroende av stämningen för att orka spela med den frenetiska energin som man ändå gör i 90 minuter. Senast chilenarna spelade på hemmaplan avfärdades svårslagna Uruguay på ett imponerande sätt med 3-1 efter bland annat två mål av Alexis Sanchez. Tidigare i kvalet hemmaslog man även Brasilien med 2-0. Det bör alltså inte råda några tvivel om att Chile, på hemmaplan, kan och bör slå dem allra flesta landslagen.

Chile kommer till tisdagens match från en 1-0 förlust borta mot Argentina. Ett oerhört tufft resultat för chilenarna där varken domarna eller marginalerna var på deras sida. Domaren dömde tidigt bort ett regelrätt chilenskt ledningsmål efter att linjedomaren fått för sig att Aranguiz, som aldrig rörde bollen, nickat vidare bollen till en "offsidestående" Fuenzalida. Kort därefter tilldömdes Argentina en straff efter att Di Maria dykt ner i straffområdet, en straff som Messi förvaltade väl, och som alltså även blev slutresultatet. Chile skapade därefter en del chanser, Alexis hade en frispark som gick klockrent i ribban och Castillo brände ett par fina lägen under andra halvlek.
Sammantaget gjorde chilenarna en helt okej match. Spelmässigt förtjänade man mer, och då ska man ändå ha i åtanke att två tredjedelar av mittfältet saknades. Vi pratar om den enskild viktigaste lagdelen som måste funka för att Chiles spel inte skall haverera totalt.

Mot Venezuela är mittfältsstjärnan Arturo Vidal tillbaka efter avstängning. Givetvis ett stort plus, och med åtminstone 2/3 av det ordinarie mittfältet på plan blir Chiles spel avsevärt mycket bättre.
Något annat positivt är det faktum att Eduardo Vargas äntligen börjat få regelbundet med speltid i ett klubblag. Han bytte nyligen tyska Hoffenheim mot Mexikanska Tigres och han har redan börjat tacka för förtroendet genom att måla regelbundet. Trots att Vargas oftast levererat i landslaget så kan det givetvis bara bli bättre om han har matchtempo i kroppen och självförtroendet på topp. Hans roll är otroligt viktig då Chile saknar en striker i toppklass, så det är av yttersta vikt att han fortsätter prestera i landslagsdressen.
Saknas gör Celta Vigos Marcelo Diaz pga skada.

Kvalets jumbo, Venezuela, genomgår just nu en generationsväxling. De har en talangfull årskull på gång med nationens mått mätt, men det är likväl spelare som är långt ifrån färdiga fotbollsspelare. De flesta i startelvan är mellan 22-24 år gamla och i mål har man 19-årige Wuilker Fariñez. Till onsdagens match saknas förövrigt anfallaren Josef Martinez, en oerhörd viktig kugge i Venezuelas anfallsspel. I övrigt försöker Venezuela spela en inte allt för defensiv fotboll då man gärna vill att spelararna ska växa rent fotbollsmässigt på sikt, något som avspeglas rejält i målsaldot (16-32).

När Chile och Venezuela möttes i kvalets första vända tog chilenarna en övertygande 1-4 vinst på bortaplan. Rent inbördes har Chile haft ett kraftigt övertag gentemot Venezuela och sedan 2010 har det varit rena utklassningssegrar. I dem 4 senaste möten mellan dessa nationer har Chile gått segrande med en vinstmarginal på minst 2 mål per match. Det är ungefär så stor som klasskillnaden bör MINST vara mellan dessa lag då Chile är bättre på varenda position. Venezuela har förövrigt förlorat 5 av 6 möjliga bortamatcher i detta VM-kval med 2 mål eller mer.

Med tanke på att Venezuela inte har någon chans att knipa en topp-5 placering (nåja) så bör ju givetvis motivationen vara betydligt större hos chilenarna. Jag vill också påstå att Venezuelas spelstil passar chilenarna väldigt bra och har därför valt att investera 3/5U på Chile -1.75 @ 1.74 hos Pinnacle.

Chilenska spelare är ofta tydliga med sina mål, och precis som fansen siktar de alltid HÖGT. Man har etablerat sig som en av dem bästa nationerna i världen och den gyllene generationen vill avsluta strongt med en bra Confederations Cup och ett sista bra VM. Med fem omgångar kvar har Chile 3 hemmamatcher att spela, dessa matcher bör givetvis vinnas ja eller ja. Löser de det bör man knipa en VM-biljett utan någon vidare stress.

Dags för chilenarna att växa när det gäller.

Vamos Chilenos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.