Speltips: Copa MeJico

Tjenixen!

Union Española löste en vinst på senaste bloggreken när de enkelt avfärdade Cobresal med 3-0. Ännu en gång som Cobresal åker på "storstryk" mot kvalificerat motstånd mao och ännu en gång bjöds vi på en trevlig -1 lina. Bara att hoppas att spelbolagen fortsätter att lägga den linan när det vankas kvalificerat motstånd så att man kan fortsätta klicka emot. Ikväll har vi lite Copa MX. Det var länge tveksamt om det skulle bli av med tanke på domarstrejken i helgen. Strejken kom till efter att Aguilar och Triveros, dem två spelarna som gick in i klinsch med domarna förra veckan, blivit avstängda 8 matcher var. Detta var på tok för lite enligt domarbasen som krävde hårdare straff i linje med regelboken. Spelarna har nu istället blivit avstängda i ett år (!) och domarna har således fått det de var ute efter. Det är alltid svårt att sia om diverse startelvor i Copa MX men tycker mig se en del indikationer som bjuder in till spel, mer om det här nere!

Tijuana - Morelia - Copa MX

Avspark: 15 Mars 04:00

Spel: Tijuana -1 @ 1.86 3/5U

Bookie: sbobet

Dags för konstgräsliret igen. Tijuana åkte på en plump senast hemma på konstgräset (i ligan) när de förlorade något orättvist mot Pachuca med 2-3. Men en förlust ändrar givetvis inte på hur jag ser på Tijuanas hemmaspel. Efter den senaste cupmatchen var man åter på vinnarspåret efter att ha dominerat spelmässigt och besegrat Club America med 1-0 i en match där bägge lagen mönstrade relativt ordinarie lag. En imponerande seger och viktigt för lagandan!

Det är som sagt alltid svårt att sia om diverse startelvor i just Copa MX där vissa lag brukar rotera rätt friskt medans andra använder sig av "cupelvor". I Tijuanas fall kan vi genom att ta ett par faktorer i beaktning säga med relativt gott samvete att de mest troligen kommer att skicka ut ett riktigt slagkraftigt lag.

Faktor 1: Tabelläget - Tijuana ligger för närvarande trea, 1p efter ettan, och har 4 poäng ner till närmsta plats utanför top 8 med 8 omgångar kvar att spela. Man har dessutom ligans bästa målskillnad som ytterligare fallskärm ifall något oförutsätt händer. Det betyder att Tijuana har råd att skifta fokus till cupspelet utan att behöva oroa sig för att ligaspelet skall gå åt helvete, i alla fall just nu.

Faktor 2: Domarstrejken - I och med att helgens omgång blev inställd så har spelarna fått ordentligt med vila från den senaste cupmatchen. Det vore kanske rent av sunt att toppa laget idag för att hålla igång matchtempot.

Faktor 3: Den senaste cupmatchen mot America - I den senaste cupmatchen mönstrade tränare Herrera i princip det bästa han hade. Det vore konstigt om han helt plötsligt valde att bortprioritera cupen när de är ett steg närmare finalen.

I övrigt finns det inte så mycket mer att tillägga. Tijuanas hemmastatistik på konstgräset har jag nämnt förut (3 förluster på dem 20 senaste hemmamatcherna). Håll gärna ett öga på Aviles Hurtado, en ganska komplett offensiv spelare som kan med sin speed riva sår i dem allra tuffaste försvaren. En av ytterst få spelare som sticker ut ur mängden i detta lagbygge.

Nedflyttningshotade Morelia har annat än cupen i tankarna, vilket i sig är helt förståeligt. De har spelat med en helt annan elva i cupspelet kontra ligaspelet och har visat klart och tydligt att prio är ett nytt kontrakt och inget annat. Även om Morelia skulle skicka ut det bästa de har så anser jag dem fortfarande vara klassen sämre än Tijuana, vilket vi tydligt kan se om man jämför lagens resultat i både Aperturan och Clausuran. Nu tror jag förvisso inte att det så blir fallet utan räknar ganska kallt med att Morelia fortsätter med samma rotation som tidigare.

Jag spelar Tijuana -1 @ 1.86 hos SBObet med 3/5U till att börja med och räknar med att eventuellt fylla på med lite mer när dem officiella elvorna släppts.

Lycka till med era spel!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt