Speltips: Universidad Catolica - Union Española

God dagens!

Skönt att bloggen studsade tillbaka på rätt spår direkt efter Tigres flopp. Sköna Tijuana fortsätter att imponera på hemmaplan och +0.25 kändes som en fin bjudning redan på förhand, något som även avspeglades på resultatet då Tijuana tog en komfortabel 2-0 vinst. Veckan har i övrigt rullat på riktigt fint och chilenska ligan har fortsatt leverera pengar. Idag bjuder jag på ytterligare ett spel från chilenska ligan, det är då ingen mening att ändra på ett vinnande koncept :)

Universidad Catolica - Union Española - Chile Clausura

Spel: Universidad Catolica -0.75 @ 1.80 3.5/5U

Bookie: Pinnacle

Avspark: 27 Februari 00:30

2016s dominanter i chilensk fotboll, Universidad Catolica, har haft ett motigt 2017. Den så kallade "eviga tvåan" slog många på fingrarna när man gick och vann både Clausuran 2015/1016 samt Aperturan 2016/2017 förra året. Catolica var det överlägset jämnaste laget sett över hela säsongen, gjorde överlägset flest mål i högstadivisionen och spelade många gånger ren propagandafotboll. Trots ett suveränt 2016 hade Catolica två tämligen skonsamma transferfönster och lyckades behålla truppen nästintill intakt. Försäljningen av skyttekungen Castillo till mexikanska Pumas blev det enda kännbara tappet. En spelare av hans kvalité är givetvis svår att ersätta men i och med köpet av uruguayanen Santiago Silva, som har ett förflutet i diverse argentinska storklubbar såsom Boca Jrs, Lanus och Velez, så har man fått in en spelare med en liknande spelstil och som bär med sig rutin i massor. Silva har förövrigt varit en spelare jag hyst en viss sorts hatkärlek tlil i ett par år nu. Sällan har jag sett en spelare blanda och ge såpass mycket som den gode Silva, men det går inte att förneka att han i sina bästa stunder är en otroligt nyttig och vass spelare. Det är en spelare som vissa säsonger kan snitta mer än 0.5 mål per match i den förövrigt vanligtvis målsnåla Argentinska ligan bara för att säsongen senare ligga på 1-2 mål var tionde match. Hur som haver så kan vi börja med att konstatera att det oftast skiljer ett par mil mellan dem argentinska och chilenska lagens defensiva kvalitéer, så jag tvekar inte på att Silva lär smälla dit ett par baljor så fort hela laget kommit igång.

Men 2017 var det ja. Efter att ha vunnit i premiären har Catolica förlorat dem två efterföljande matcherna. Förvisso är det två bortamatcher det handlar om varav ett kom mot ett Everton som verkar gå en fin säsong till mötes, men man ska fortfarande ha högre krav än så på ett lag som i fjol dominerade sina matcher såväl hemma som på bortaplan. Spelet har hackat en del och lagets duktige coach Salas har givetvis noterat detta. Inför dagens match har han tränat in ett nytt, offensivare spelsystem med en trebackslinje samtidigt som han skickat upp en anfallspartner, Gutierrez i detta fall, som kan leka och växelspela tillsammans med Silva. I övrigt dras laget utan några kännbara avbräck.

Union Española är ett lag som vanligtvis placerar sig strax under "The big three". Med relativt små medel gör man allt som oftast bra resultat i den inhemska ligan. Ledningen gör ett bra jobb när det kommer till scoutingen, både när det kommer till spelare och tränare. Just nu är Union Española under ledningen av forne Boca Juniors skyttekungen Martin Palermo som hittills gjort det väldigt bra i sin tränarroll. Laget knep en kvalplats till Copa Libertadores i Aperturan vilket får ses som en finfin prestation.

Tyvärr för Españolas del har Copa Libertadores inte fört något bra med sig då man åkte ut nu i veckan i den sista kvalomgången innan gruppspelet mot Bolivianska The Strongest. Turneringen har förövrigt ställt till det en del för Española som inför dagens match spelat 7 officiella matcher, mer än dubbelt så många än övriga chlienska lag. Catolica har t.ex. endast lirat tre. Det är dessutom inte vilka matcher som helst vi pratar om. Utöver tuffa bortamatcher i Uruguay och Bolivia så har man inledningsvis fått möta svårast möjliga motstånd i ligan i form av Colo Colo och O'higgins, två på förhand förmodade topplag. Vi kan alltså redan nu räkna det till 6 st (av 7) tuffa matcher inom loppet av 3 veckor. Och inte blir det enklare ikväll då även Catolica, trots den svaga inledningen, är ett högkvalitativt lag.

Trots det tighta spelschemat har alltså Martin Palermo inte haft någon vidare möjlighet att vila sina nyckelspelare med tanke på vilken klass motståndet har hållt. Många spelare, speciellt dem offensiva, har då kommit direkt från försäsongen och verkligen rivstartat året med det spelschemat. Det är också av yttersta vikt att påpeka att matchen mot The Strongest spelades på Estadio Hernando Siles, en arena som ligger på 3577 (!) meters höjd. Detta alltså så sent som för tre dagar sedan.

På hemmaplan kommer Catolica att dominera dem allra flesta matcherna trots den lilla svackan man hamnat i. Detta då man har en av dem mest högkvalitativa trupperna i ligan och ligans förmodligen bästa spelare i form av den lille och just nu stekhete trollkarlen Buonanotte. Union Española lär inte orka med ännu ett tufft möte, speciellt inte då laget bör vara utmattade både fysiskt och psykiskt efter 5-0 förlusten i Bolivia.

Universidad Catolicas spel påminner dessutom en del om The Strongest snabba omställningsfotboll och vi såg alltså så sent som för ett par dagar sen hur pass sårbara Union Española är mot den sortens fotboll. Dagens match känns som ett perfekt tillfälle för hemmalaget att spänna musklerna och ge sina fans en fin vinst att glädjas över. Catolica -0.75 känns därför givet ikväll och det tas med 3.5/5U.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt