Speltips: Tijuana - Monterrey

Tigres stod för en redig flopp i det senaste blogginlägget. Trots ett drömmål signerat nyförvärvet Vargas så lyckades man alltså inte hålla undan hela vägen. Matchen slutade 1-1, vilket får ses som full rättvist trots att Tigres stod för kanske årets miss när två spelare misslyckades med den enkla uppgiften att lägga bollen i nät när de kom ensamna mot målvakten. Ett såkallat skitigt "FIFA-mål" hade varit helt på sin plats där. Frusterande att se minst sagt. I helgen har jag hittat mycket fint som sagt och ni har 4 spel i spelboken att kika på redan nu :)

Tijuana - Monterrey - Liga Mx

Spel: Tijuana +0.25 @ 1.85 3/5U

Bookie: Pinnacle

Avspark: 25 Februari 04:00

Ännu en hemmamatch för Tijuana och ännu en match där bolagen underskattar dem. Tijuana som gjorde en kanonsäsong i fjol har inlett även denna säsong på ett strålande sätt. Laget parkerar just nu på en tredjeplats på lika många poäng som dagens motståndare men ligger alltså före på målskillnad.

Varför tycker jag att bolagen underskattar Tijuana på hemmaplan? Jo, av den enkla anledningen till att Tijuana är det enda laget som spelar på konstgräs i den mexikanska högstaligan, något som oftast är direkt avgörande för utgången på Estadio Caliente. Fram tills den senaste hemmamatchen hade Tijuana vunnit samtliga hemmamatcher för i år och i Aperturan vann man 7 hemmamatcher i rad innan man förlorade den sista mot, i alla fall just då, suveräna Tigres. I den matchen hade dock Tijuana förstaplatsen säkrad och hade således ingenting att spela om egentligen. Tijuanas hemmaresultat under tränaren Herrera är med andra ord outstanding. Nu senast på Estadio Caliente förlorade dock Tijuana väldigt överraskande mot Necaxa. Den matchen dominerade Tijuana från början tills slut men fick alltså minimal utdelning på sina chanser och lyckades endast näta en gång. Necaxa å sin sida gjorde 2 mål på sina 2 enda avslut och vann således på ett oerhört orättvist sätt.

Den överraskande hemmaförlusten mot Necaxa följdes upp med ett oavgjort resultat borta mot Pumas. Tijuana, som hade en 0-3 ledning, åkte på en felaktigt dömd straff emot sig vid sämsta tänkbara tillfälle. Straffen förvaltades väl vilket innebar en 2-3 reducering av Pumas och ett givet momentum under matchens slutskede där Pumas även lyckades kvittera. Det må aldrig bra att tappa en tremålsledning men jag väljer att ta med det positiva därifrån istället. Tijuana mäktade trots altt med 3 mål på bortaplan, oerhört viktigt efter att ha visat 0 effektivitet framför mål i matchen innan mot Necaxa. 3-3 är förövrigt ett utomordentligt resultat mot erkänt hemmastarka Pumas, som förövrigt spelade jämt borta mot Tigres i Concachampions nu i veckan.

Motståndet står vårat favoritlag i COPA MX för. Även Monterrey har jag skrivit om en del om här i bloggen. Klubben med stora ekonomiska muskler och med många stjärnor som slåss om väldigt begränsat med speltid, ett perfekt cuplag mao. De har gått bra i år och de lär högst troligen gå emot ett eventuellt slutspel. Monterrey är än så länge obesegrade i år men det är också viktigt att ha i åtanke att alla "svårare" matcher har man spelat på hemmaplan. Tijuana och Monterrey har i princip stött på samma motstånd i år och står alltså på samma poäng men med skillnaden att Tijuana haft betydligt svårare bortamatcher på pappret. Inga av Monterreys vinster har fått mig att höja på ögonbrynen om vi säger så och även om de är obesegrade på bortaplan i år (2x och 1v) så har dessa resultat kommit mot lag som dragits med stora problem i år och som parkerar långt nere i tabellen.

Jag håller dessa lag på ungefär samma nivå, därför är jag väldigt förvånad över att Tijuana är underdogs trots deras imponerande hemmarad. Då Monterrey dessutom saknar Carlos Sanchez, en komplett och löpstark off. spelare, så kommer de att sakna en dimension i sitt anfallsspel. Ja, visst har jag sagt att Monterrey har en otroligt bred trupp, men då Sanchez är en av dem få spelarna som har en plats cementerad i elvan och dessutom levererar på en väldigt jämn nivå vecka ut och vecka in så är det trots allt ett tungt avbräck. Jag tror att Monterrey kan på sin höjd lösa ett oavgjort resultat, men då jag ändå håller Tijuana som favoriter här på hemmaplan så kan jag inte låta bli spela Tijuana +0.25 till fina 1.84 hos pinnacle. Finns även överspelspotential här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt