Speltips: Libertad - The Strongest

Tjena!

Äntligen är klubblagsfotbollen tillbaka efter vad som kändes som ett otroligt långt landslagsuppehåll. Mars landade på plus trots att den avslutades väldigt svagt. 108% ROI är i varje fall ett gott steg framåt och det är mycket tack vare att mina starkaste ligor kickade igång på allvar. Dem kommande dagarna blir det inte mycket ligafotboll, däremot har vi en hel del matcher att se fram emot från Copa Libertadores där jag tycker mig ha hittat ett par trevliga objekt. Dagens bästa följer här:

Libertad - The Strongest - Copa Libertadores

Avspark: 4 April 00:15

Trevligt möte att vänta mellan två lag som innehar kanske dem skönaste namnen i årets upplaga av Copa Libertadores. Libertad, som översätts till "Frihet", är ett av dem framgångsrikaste paraguayanska lagen under modern tid. Men trots att de varit en av dominanterna i den inhemska ligan så har de inte haft samma framgång i dem kontinentala cuperna som sina paraguayanska rivaler (Cerro Porteño, Olimpia m.fl). Å andra sidan är de ett återkommande inslag i Copa Libertadores, vilket vittnar om deras höga klass då de trots allt spelar i den väldigt kompetenta paraguayanska primeran.

Medans andra storklubbar blandar och ger i ligaspelet så är Libertad nästintill alltid med i titelkampen och känns, till skillnad från exempelvis Guarani, som ett oerhört stabilt lag och det mesta pekar på att det blir samma visa även i år. Libertads styrkor ligger vanligtvis i ett välorganiserat försvarsspel samt i ett effektivt kantspel. Men framförallt så är det en klubb som satsar stenhårt på kontinuitet och som sällan släpper sina stjärnor. Om man går igenom dem senaste årens transferfönster så har de lidit av anmärkningsvärt få spelartapp och nästintill hela startelvan består av spelare som redan gjort ett antal säsonger för klubben. Faktum är att en del av stommen börjar bli relativt gamla, trots att många av dessa håller fortfarande en mycket hög klass. Deras rutin kommer väl till hands i sånna här sammanhang och med tanke på hur tidigt det ändå är på året så tror jag inte att åldern är en negativ faktor, i varje fall inte i ett såpass tidigt skede. Det känns snarare som så att dessa spelare växer ett par snäpp när det vankas Copa Libertadores, vilket de redan visade prov på i premiären där de bortaslog argentinska Atletico Tucuman med 0-2.

Hur starka är då The Strongest (hehe)?
Bolivianerna gjorde ett väldigt fint 2017 med en andraplats i ligan och en åttondelsfinal i Copa Libertadores. Grejen med The Strongest är givetvis höjden. Som jag tidigare nämnt i bloggen så spelar The Strongest på över 3600m höjd och var i fjol i princip oslagbara på hemmaplan. Det blandat med en rejäl formtopp tog dem alltså vidare från Copans gruppspel före bl.a. starka Santa Fe från Colombia. Men det var då och nu är nu. Ett antal nyckelspelare lämnade inför säsongen, bl.a. den otroligt viktige Chumacero, vilket gjort det klart och tydligt att The Strongest anno 2018 är betydligt svagare än sin föregångare. Lägg därtill att The Strongest-ikonen och spelaren med det coolaste namnet i fotbollsvärlden, Pablo Escobar, snart blir 40 år gammal och blir av förklarliga sämre och sämre.

Den spelmässiga försämringen började man se redan mot slutet av förra säsongen och det tillsammans med ett par tunga spelartapp gör att framtidsutsikten för The Strongest inte ser särskilt ljust ut, åtminstone inte om man ställer det mot klubbens status och förväntningar. Med raden 5-1-5 är de i år endast femte bäst i den inhemska ligan och de kommer med ett sargat självförtroende till nattens match efter att ha radat upp 3 förluster på raken.

Libertad är enligt mig ett bättre lag ur alla aspekter och som besitter massvis av rutin. The Strongest, som vanligtvis förlorar nästintill samtliga sina bortamatcher i Copan, bör inte kunna hota Libertad på allvar här då varken defensiven eller offensiven ska räcka till. Libertad -1 AH @ 1.77 spelas således med en lite större insats än vanligt. 4.5U i spelboken, dvs 1.5x flat, och det är taget hos sbobet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt