Speltips: Ett sent inlägg

Tja!

Gårdagens spel på Union Española gick åt pipan efter att Españolas målvakt skjutit en utspark rakt till en motståndare i den 4e minuten. Meneses kunde enkelt slå bollen över mv Diego Sánchez som var i höjd med straffområdeslinjen. Snacka om att Española sjabblade bort det dubbelmötet. I första mötet stod de för en minst lika stor tabbe. Uppförsbacken blev för stor därefter och Concepcion kunde enkelt få matchbilden dit de ville och kontra sönder Union Española. Sjukt ovärt. Har sedan tidigare ett blogginlägg ute till nattens Copa MX, och här kommer vad som troligtvis blir sista bloggtipset för i år.

Santiago Wanderers - Union la Calera - Chile Playoff

Avspark: Torsdag 21 december 23:00

Ikväll ska det avgöras vilket lag som spelar i nästa års Primera Division och vilket som hamnar i Primera B. I denna hyperviktiga match ställs klassiska Santiago Wanderers från Valparaiso mot Union la Calera, från just La Calera. Det skiljer flera mil mellan statusen på dessa klubbar då Santiago Wanderers är ett av landets största publiklag och pressen är givetvis monumental på hemmalaget.

Målproduktionen i den chilenska ligan har denna säsong gått ner ganska rejält. Endast 6 av ligans 15 lag hade ett målsnitt på över 2.5 mål/match vilket är ett rejält steg nedåt i jämförelse med både det första halvårets (Clausura) där 12 av 15 låg över 2.5 och säsongen innan det där hela 13 av ligans 15 lag låg över den linan. Spelet på plan har även den förändrats och vi ser för första gången på bra många år en stor andel tränare som fokuserat på den taktiska och defensiva delen istället för tekniken och farten där fokus tidigare legat.

Santiago Wanderers var med 2.20 mål/match ett av lagen som låg under 2.5-linan, men långt ifrån det målsnålaste laget i ligan. Dock skenar målskillnaden iväg rejält med bl.a. en 6-målsmatch. Över hela säsongen så låg Santiago Wanderers under 2.5 mål i 10 av 15 matcher. Santiago Wanderers hade kniven mot strupen i ligans två sista omgångar. När de vid dessa tillfällen behövde mål (vinst) som allra mest så misslyckades de kapitalt. De kryssade 1-1 mot Temuco på hemmaplan efter en mycket dålig insats och i den sista matchen mot den direkta nedflyttningskandidaten Palestino så spelade man otroligt nog 0-0. Hade Santiago Wanderers vunnit mot Palestino så hade man gått om Palestino på den sammanlagda tabellen och sluppit kvalet. Jag har noterat ett tydligt mönster i dessa möten som betyder väldigt mycket för nedflyttningshotade lagen och det är att det nästan alltid blivit målsnåla och tighta matcher. Varje gång som dessa lag ställdes mot varandra blev det bara spelet bara fegare och det utbyttes väldigt få chanser.

Union La Calera vann Primera B som ett av dem målsnålast lagen (2.40/match). Men framförallt så var de laget som släppte in överlägset minst mål i ligan.

Första mötet slutade 0-1 till Santiago Wanderers och jag tror att vi ser något liknande idag. Jag tror att Santiago Wanderers säkert kontrar in ett mål under matchens gång men då de svikit så hårt när läget varit densamma, pga usel offensiv kvalité när laget varit under press, så väljer jag att hoppa ett prespel på dem. Däremot tycker jag att även det här mötet luktar målsnålt på lång väg. La Caleras playoffmatcher mot San Marcos gick bägge under 2.5 och Wanderers har gjort detsamma när allt står på spel. Ja tror inte att den här matchen vaknar ordentligt förrän i andra halvlek och blir inte förvånad om Wanderers går ut med inställning att stänga igen butiken redan från avspark. Under 2.25 spelas till 1.80 hos Pinnacle, 3U som vanligt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt