Speltips: 2017s sista tacokväll

Hej på er!

Nedräkningen till det nya året börjar lida mot sitt slut. Mycket pekar på att detta ->troligtvis

Monterrey - Pachuca - Copa MX

Avspark: Fredag 22 december 04:00

Då har det äntligen blivit finaldags i Copa MX! Turneringen som tidigare gav en plats i Copa Libertadores har tappat lite värde då mexikanska lag numera inte deltar i Copa Libertadores pga kalenderkrock. I prispotten ligger det nu istället liga dryga miljonen (kr) vilket egentligen är småpotatis för dessa lag. I slutändan kommer det mestadels att handla om äran och jag tror att hemmalaget är duktigt sugna på att vinna den här finalen.

Hemmalaget Monterrey är rejält revanschsugna efter att ha fallit på målsnåret i ligan. De vann seriespelet i överlägsen stil med flest gjorda mål samt minst insläppta, och tågade på i samma stil hela vägen till finalen. Tyvärr förlorade de ett mycket jämt dubbelmöte mot den största titelutmanaren Tigres. Spelmässigt hade Monterrey inga problem, det som istället fällde dem var målvakten Hugo Gonzalez tafatta agerande vid bägge målen. Jag vill påstå att Hugo Gonzalez gjorde kanske sin sämsta match på mycket länge vid det absolut sämsta tillfället. Otroligt tråkigt då Monterrey var i mina ögon mest värdiga titeln, för trots finalresultatet så var Monterrey det lag som imponerade allra mest vecka ut och vecka in, från den första till den allra sista matchen. En cupseger är det minsta Los Rayados förtjänar och skulle vara, om än väldigt små, plåster på såren.

Tränaren Mohammed förespråkar en rak och snabb anfallsfotboll. Det viktiga för honom är inte att hans lag har bollen utan VAD de gör av bollen när de väl har den. Därför har Los Rayados, som Monterrey kallas, ofta haft mindre boll än motståndarna. Trots ett bollinnehavssnitt på dryga 40% har Rayados öst in mål framåt och hållt tätast bakåt. Spelartruppen som Mohammed har till sitt förfogande är ett av dem allra bredaste i hela Liga MX och Los Rayados offensiva spelare kompletterar varandra på ett alldeles utmärkt sätt. Strikern Funes Mori bidrar med mål, fysik och huvudspel. Yttern/anfallaren Dorlan Pabón är målfarlig, hal som en ål och blixtsnabb. Mittfältaren Carlos Sanchez är stark, bra på det mesta och mycket farlig när han kommer på genombrott. Och slutligen har vi Aviles Hurtado, min MVP och ligans mest kompletta offensiva spelare. Han gör mål i massor, spelar fram, är stark, explosiv och teknisk, han har rubbet. Hade han inte varit 31 år gammal hade han efter ifjol varit i Europa, no doubt. Ovanstående spelares kvalitéer gör Monterrey till ett otroligt svårläst lag som kan hota sina motståndare på många olika sätt.

Bortalaget Pachuca har precis kommit hem från sitt deltagande i VM för klubblag. Lång resa och 3 matcher, varav två gick till förlängning. Ingen optimal uppladdning om vi säger så och det har säkerligen slitit en del på den redan rätt så slitna truppen. Skadorna har haglat tätt det senaste halvåret i Pachuca och flertalet nyckelspelare har av den anledningen inte lyckats nå sin formtopp. Edson Puch, som missade klubblags-VM, är en sådan. Fjolårets MVP i Liga MX fick säsongen spoilerad av skador och bytte nu häromdagen klubbadress. Nyckelspelaren Erick Gutierrez är halvt om halvt friskt numera, men inte tillräckligt för att göra en endaste minut i Abu Dhabi. Oavsett om han får någon speltid eller ej så kommer det att vara ett stort avbräck, för jag tvivlar på att han kommer upp i den nivån han höll innan skadan efter ett snart 2 månader långt skadeuppehåll. Pachuca kommer att förlita sig väldigt mycket på skyttekungen Jara, som kom tillbaka efter skada i slutet av klubblags-VM, och den offensiva mittfältaren Urretaviscaya. Detta blir Urretaviscayas sista match för Pachuca innan han går över till just Monterrey. Vill sätta ett frågetecken här på hur taggad Urretaviscaya är på att sänka sin framtida arbetsgivare.

Pachucas säsong peakade annars för dryga 8 månader sedan i samband med CONCACAF Champions League-titeln. Raset började strax därefter. De missade slutspelet i 2016/2017s Clausura och skeppade strax därefter Chucky Lozano, klubbens då viktigaste spelare, till PSV. Lozano lämnade ett stort hål efter sig som Pachucas nya spelare inte klarade av att fylla vilket innebar att Pachuca missade även det senaste slutspelet, dit seriespelets 8 bästa lag kvalificerar sig.

Säsongens starkaste hemmalag har nu fördelen att finalen spelas på deras hemmaplan. De har haft gott om tid på sig att förbereda sig samt finslipa alla detaljer efter den förlorade ligafinalen och bör vara helt redo för säsongens sista utmaning. Med tanke på att Pachuca är skadeskjutna, tredjesämsta bortalaget i ligan, slitna och rentav ett sämre lag så ger jag Monterrey väldigt goda chanser till att vinna den här matchen, och då de spelar ett snabbt och rakt så kan jag lätt se det dra iväg om Monterrey väl tar ledningen. Allt annat än en seger här är ett stort misslyckande. Monterrey -1 blir därför spelet, och det är taget till 1.92 hos Pinnacle med 4.5U.

Come on tacoooooos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.