Speltips: Libertad orkar inte 90 minuter till?

Hej på er!

Helgen som började helt ok hade ett tråkigt avslut. Med facit i hand så ångrar jag fortfarande inget utav spelen då jag tycker att det helt enkelt var en helg där marginalerna inte var på vår sida, snarare tvärtom. Men nu är det en ny vecka och nya möjligheter, förhoppningsvis får man lite medflyt istället. Vi inleder den här veckan med lite Copa Sudameriana som uppvärmning inför det som komma skall (final i Copa Libertadores). 

Independiente - Libertad - Copa Sudamericana

Avspark: 29 november 01:15

Semifinal 2 av 2 i Copa Sudamericana där vi har en klar favorit i underläge. Argentinska Independiente fick en peng i det första mötet men bringade inte in dineros. Libertad gick upp i ledning redan innan den första minuten spelats tack vare forne Benfica-anfallaren Oscar Cardozo. Därefter blev det så mycket spel mot ett mål som det kan bli i dessa sammanhang. En bortamatch i en sydamerikansk koninental cup är per se en mycket svår uppgift och det hör inte till ovanligheterna att hemmalaget dominerar trots ett betydligt sämre spelarmaterial. Därför drar jag ganska stora växlar av det mötet då Independiente dominerade den kraftigt.

Nu i returen så förväntar jag mig en liknande matchbild. Independiente hade otroligt mycket boll i det första mötet och satte press högt uppe på plan. På så sätt kunde de återerövra bollen väldigt snabbt och komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Idag kommer de att ha sina fanatiska fans i ryggen vilket kommer att ge dem än mer energi för att försöka nöta ner Libertad från början tills slut.

Välmeriterade Libertad har i mitt tycke haft en rejäl portion tur i årets upplaga av Copa Sudamericana. Enligt mig är inte Libertad, åtminstone i år, en klubb som hör hemma i en semifinal i Copa Sudamericana. Libertad "kvalificerade" sig till Copa Sudamericana efter att ha slutat trea i sin grupp i Copa Libertadores. På dem sex gruppspelsmatcherna hade Libertad raden 1-3-2 och var aldrig riktigt nära att hota varken brasilianska Atletico Mineiro eller argentinska Godoy Cruz. I ligan har man haltat rejält i tabellen och ligger just nu på en sjundeplats (av 12 möjliga) med två omgångar kvar att spela, vilket är riktigt dåligt för en klubb som oftast är med i titelracet.

I Copans förra omgång hade man samma utgångsläge mot Racing och där lyckades man med en stor portion tur att hålla 0-0 och jag räknar med at de får det ännu tuffare inatt. Dels för att Independiente kommer att dominera än mer och dels för att man saknar både Oscar Cardozo och Bareiro offensivt. Dessa två herrar var enligt mig Libertads bästa offensiva spelare i första mötet och utan dem är Libertads offensiv rejält stukad.

Linan på Independiente är satt på -1.0, vilket är det som kommer att krävas för att de skall avancera till finalen. Jag har svårt att se hur Independiente inte skall vinna den här matchen då Libertads defensiv inte är tillräckligt bra och då deras offensivt vassaste spelare saknas. Independiente bör ha goda möjligheter till att lösa en tvåmålsvinst. Med det sagt, hos Unibet ligger Independiente -1 kvar på 1.90, vilket är riktigt bra. Sbobet och Pinnacle ligger lite lägre med 1.83, fullt godkänt, om man vill lägga ett spel hos asiaterna. -1 blir alltså spelet och det plockas med 3U.

Gios blogg

Gio

Finns på Twitter som Gio88R

Giovanni, eller kort och gott Gio, har tack vare sin skeva dygnsrytm och sina latinska rötter följt den sydamerikanska fotbollen så länge han kan minnas. Gio började reka spel för en 5-6 år sedan i sin livechatt innan han hängde med modet och tog steget in på Twitter. Med bred kunskap om i princip samtliga sydamerikanska ligor och utan några språkliga barriärer i sin research är han alltid väl påläst och uppdaterad inför varje omgång. Det innebär också att hans följare ofta har en hel buffé av speltips att välja mellan, och att man inte alltför sällan ser honom kriga in spel under sitt alias "GioBetyouwin" sent in på morgonkvisten.

Sveriges bästa

Kända profiler