Speltips: Nästa lag att "chokea?"

Hejpa!

Bloggspelet på Palestino gick vägen, dessvärre blev inte så fallet med bloggspelet på Tigres. Tigres visade på plan att man är det bättre laget men gjorde tyvärr verkligen inte mer än vad de behövde. 1-1 blev slutresultatet som innebar avancemang trots 2-2 sammanlagt, detta då Tigres slutade högre upp i ligatabellen. Segt... hur som helst så fortsätter superhelgen och näst på tur här i bloggen har vi finfina chilenska ligan igen som igår levererade 2/2.

Everton - Colo Colo - Chile Primera Division

Avspark: 26 November 16:00

Det börjar dra ihop sig i den mycket jämna chilenska ligan. Storklubben Colo Colo sitter just nu i förarsätet på målskillnad men det är riktigt tight kampen om topplaceringarna. Ett av lagen som är inblandad i toppstriden i allra högsta grad är hemmalaget Everton.

Everton har smygit med i bakgrunden under säsongens gång och hängt med i toppstriden lite halvt på avstånd. Nu när vi går in i säsongens absoluta slutskede så ligger man femma, dock endast en poäng bakom topp 4, med en match mindre spelad än två av dessa och med nästbäst målskillnad efter Colo Colo. De har en mycket intressant trupp och leds av en mycket kompetent tränare. Under dem senaste säsongerna har Everton blivit ett av ligans bäst organiserade lag, något tränaren Pablo Sanchez ska ha en eloge för. Defensiven sitter för det mesta och i offensiv väg har man duktiga spelare som Juan Cuevas, Patricio Rubio och Ivan Ochoa att luta sig mot.

Utan att gå vidare in på Everton så ska jag istället gå lite mer in i situationen hos Colo Colo, vilket trots allt är den största anledningen till bloggspelet.

Chilenska mesta mästarna har tågat på ordentligt under den senare halvan av den pågående säsongen. Inför dagens match har Colo Colo vunnit fem av dem sex. Det var tack vare den streaken som Colo Colo klättrade upp rejält efter en relativt svag säsongsinledning. Colo Colos styrka ligger i mittfältet där de har två lyxlirare i form av Valdes och Valdivia. Utöver dessa herrar så har också nyförvärvet Opazo slagit sig in i startelvan som wing back efter flertalet imponerande insatser. Opazo har från sin ytterbacksposition gjort 4 mål på 9 starter och bidragit starkt till Colo Colos streak. Men bakom dessa siffror ser jag även en svaghet, något som jag redan tagit upp här i bloggen ett par gånger. Och det är att offensiven är väldigt beroende av lagkaptenen och skyttekungen Paredes, för Opazos målform är bara en tillfällighet och inget man kan förlita sig på.

Försvagat bortalag.

Idag är Paredes fortsatt avstängd efter utvisningen mot Temuco, ett otroligt stort avbräck. Förvisso klarade sig Colo Colo alldeles utmärkt sist utan honom när man krossade Union Española med 5-2, men det var en hel del marginaler inblandade där som fick matchen att gå åt ett håll som passade ett Colo Colo utan Paredes väldigt bra. Ett tidigt ledningsmål och 2-1 på straff gjorde att Colo Colo kunde luta sig tillbaka och ställa om när Union lyfte laget på ett alldeles för naivt sätt. Just där var det kanske rent av bra att Paredes saknades eftersom ersättarna är anfallare som föredrar att dra djupledslöpningar betydligt oftare. Jag är också ganska säker på att taktiskt skickliga Everton inte kommer att gå i den fällan.

I samma veva som Paredes blev avstängd så blev även Colo Colos tränarstab detsamma pga tjafset som utspelade sig i bortaförlusten mot Temuco. Både huvudtränaren samt assisterande missar således detta möte vilket är långt ifrån bra. Vidare är den ordinarie mittbacken Meza fortsatt långtidsskadad vilket har försvagat Colo Colos defensiv.

Med tanke på omständigheterna, och att titelutmanarna La U åkte på storpisk igår, så tror jag inte att Colo Colo är helt missnöjda med ett X här då det skulle innebära att man håller hemmalaget bakom sig. Man har dessutom två två ganska enkla matcher kvar efter detta möte och målskillnaden på sin sida, ett rätt bra utgångsläge även om det skulle bli ett X här. Everton är tillräckligt bra för att kunna hota samtliga lag, framförallt på hemmaplan där de denna säsong fortfarande inte förlorat en match, och bör enligt mig inte vara så stora dogs som spelbolagen säger. Everton +0.25 blir därför spelet. Liras med 3U till 1.99 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.