Speltips: Underdog i Mexico

Tjenaaa!

Nattens bloggspel på Lanus +1 resulterade i push. Synd då matchen var ungefär såsom jag förväntade mig. Lanus försvarade bra och hade en gyllene chans i den första halvleken som Gremios Grohe gjorde en kanonräddning på. Gremio hade svårt att skapa några klara lägen men lyckades trots det spräcka nollan i den 83:e minuten, surt. Helgen närmar sig med stormsteg och ett saftigt utbud likaså. Idag har vi fina Copa Sudamericana och lite mexikanskt playoff, let's go!

Cruz Azul - Club America - Liga MX Playoff

Avspark: 24 november 02:30

Efterlängtad comeback i playoffen för storklubben Cruz Azul som inte deltagit där sedan April 2014. Lite över 3 år sen, eller hela 6 "säsonger" om man så vill. I Mexico spelar de ju som bekant 2 säsonger per kalenderår. Med andra ord är det alltså riktigt dåligt jobbat av en klubb med som spenderat så pass mycket pengar som Cruz Azul ändå gjort av med under åren. Inför varje säsong har de satsat och när röken väl hal lagt sig har de gång på gång misslyckats med att ta en plats bland dem 8 bästa i serien. Inför 2017 plockade Cruz Azul spanske tränaren Paco Jemez, tränaren som för ett par år sedan fick Rayo Vallecano att spela, i mitt tycke, den finaste fotbollen i La Liga tillsammans med Barcelona.

Paco Jemez tid i klubben har varit ok, jag gillar hans idéer men det är spelarna som inte riktigt varit på topp, och detta säger jag alltså trots slutspelsplatsen. Bland dem 8 bästa lagen så var Cruz Azul det laget som gjorde minst mål framåt och laget som släppte in nästflest mål bakåt. Slutspelsplatsen knep de i den absolut sista omgången efter en 1-0 vinst hemma mot urusla Veracruz. Inte på något sätt ett imponerande resultat och en avslutning värdig den hittills ganska tafatta säsongen som Cruz Azul ändå stått för.

Ett annat problem som Cruz Azul dragits med är kollektivets svaga psyke. Under säsongen har de visat flertalet gånger att de saknar vinnarmentalitet. Många uddamålsledningar har tappats och försvaret känns oerhörd mycket trubbigare än resten av laget, inte optimalt med tanke på att Paco Jemez gärna ser sitt lag spela sig ut ur dem flesta situationerna.

I övrigt så är det på pappret är helt ok lag som dock haft en alldeles för stor rotation på spelarna under dem två senaste åren. Ett par värvningar har dock varit lyckade och chilenska trion Silva, Rodriguez och Felipe Mora drar ett stort lass. På minussidan så bidrar även Chile med mittbacken Enzo Roco, träbenet nummer 1 och oerhörd långsam i vändningar :)

Club America är i mina ögon ett riktigt mästarlag. Sedan 2010 har de vunnit ligan två gånger, deltagit i ytterligare två ligafinaler och vunnit CONCACAF Champions League, även den två gånger. Vi pratar med andra ord om ett av Mexicos mest framgångsrika lag under modern tid.

Club America leds av en nygammal coach vid namn Miguel Herrera. Miguel Herrera hade två väldigt lyckosamma år i klubben mellan 2011 och 2013 innan han testade vingarna som mexikansk förbundskapten. Hans nuvarande sejour i klubben började i maj månad 2017 och han har lyckats få America att lyfta ännu en gång. Nyckelordet i America är kontinuitet. Truppen består av många stora spelare som Oribe Peralta, Carlos Quintero, Sergio Romero, Marchesín, Aguilar... ja, den listan kan göras väldigt lång. Det är idel högkvalitativa utländska spelare kryddat med mexikanska landslagsmän där många av dem gjort flertalet säsonger för klubben.

Club America har sopat banan med dem flesta lagen i ligan och unnade sig lyxen att slå av takten mot slutet av seriespelet då playoffplatsen var nästintill säkrad. De gjorde ett bra jobb i den Mexikanska cupen men åkte snöpligt ut på straffar i semin mot suveräna Monterrey, ligans överlägset starkaste hemmalag.

Det skiljer en del i kvalité mellan dessa trupper, men det är inte bara det som får mig att tycka att America är felaktiga underdogs här. America är ett mästarlag. Cruz Azul är, med risk för att jag får äta upp dessa ord om dryga månaden, verkligen INTE det. De har vikt ner sig flertalet gånger under säsongen och jag har svårt att se hur det inte skulle upprepa sig nu när än mer står på spel. Det har varit framförallt på hemmaplan som Cruz vikt ner sig genom att tappa ledningar alldeles för många gånger. Cruz Azul har rent av varit ganska dåliga på hemmaplan där de endast tagit 3 segrar av 8 möjliga. Varje gång Cruz Azul har ställts mot bra motstånd på hemmaplan i ligan så har man vikit ner sig trots att man var i akut poängbehov. 2 förluster och 1 oavgjord mot ligans top 3 är klara indikationer på att Cruz Azul inte riktigt räcker till.

Club America, som är i mitt tycke ligans bästa bortalag (6-1-3 på halvfart), behärskar det direkta spelet på ett utomordentligt sätt. När dessa lag väl ställdes mot varandra i ligan för dryga månaden sen så utnyttjade America ytorna som Cruz Azuls höga backlinje lämnade bakom sig och snurrade upp dem rejält vid både 0-1 och 0-2. Spiken i kistan, som innebar 1-3, gjordes efter att man pressade Cruz Azuls backlinje och tvingade fram en felpassning. 1-3 var ett fullt rättvist resultat och det var en ren uppvisning av Club America.

Jag hade personligen satt ut oddsen betydligt jämnare än det som erbjuds just nu. Plockar därför Club America +0.25 till 1.82 hos Pinnacle med 3u (flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.